Makinem Arizalandi S.o.s.

Konu, 'Makineler' kısmında mimarbalık tarafından paylaşıldı.

1. mimarbalık

mimarbalık Alper Mallı

Favori Kamış:
    REMIXON SMART TELESURF KAMIŞ 200GR 420CM
    Favori Makine:
    Silstar VERTEX 7000
    merhaba balıkçı abilerim kardeşlerim ne olur bana yardım edin..

kullandığım makine yeni başlayanlar için olan flash fl 60 modeli..makineyi alalı 2 ay kadar oldu..ufacık tefecik zangır zungur çalışan makinem ile 10 kiloya yakın balık tutmuşumdur..çok ucuza almama rağmen verimli performansıyla gönlümü hoş tutan bir makinedir..haftasonu sonu yeni bir makine,kamış vs. alacağım fakat makinem dün bozuldu :S en son avımda dişlilerden mi yoksa bilyelerdenmi geldiğini anlayamadığım bir takılma sesleri vardı..bende dün akşam açtım ettim yağladım temizledim fakat makineyi geri kapattığımda makinenin dönmeyen makarası (aşağıdaki resimde gösterdim) dönmeye başladı..misinayı saran çember yayda sorun yok..geri boşalmasını önlemek için kitlediğimde duruyor ama makaranın sarılı olduğu bobin durmuyor :S acaba diyorum resimdede gösterdim kalama ayarı yapılan yer sıkışmıştı ben onu zorlamadan açtım kıtır kıtır ses çıkıor dönünce..ama makara boşaldı..kalaması bozuk diye düşünüyorum yada başka birşey mi :S
    bu arada makine içerisinde tüm parçalar sağlam yani dişililer miller bilyeler yaylar sorunsuz ama gel geleleim makaranın bağlı olduğu mil kendi ekseni etrafında dönüyür :S sabitlenmiyor :S bi akıl verin..ben haftasonuna kadar dayanamam :( acaba diyorum japon yapıştırıcısı ile yapıştırsam olur mu yoksa başka kolay bir yöntemi varmıdır?

bu başıma gelen olayın sebebi oltayı hor kullanmamdan kaynaklanıyor olabilir mi..mesela kayalık yerlerde olta takılınca kamıştan tutar çekerim geri..bu doğrumudur..misinadan tutupmu çekmeliyim kurtarmak için

[​IMG][/url][/IMG]

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    alper makinenle ilgili sanırım teknik destek alsan daha iyi olur yapıştırıcı falan pek işini görmez bence ancak olta takıldığında kesinlikle makinaya yüklenmemen gerekiyor bu ömrünü kısaltan bir hareket

3. mimarbalık

mimarbalık Alper Mallı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Silstar VERTEX 7000
    engin abi iyi diyosunda inan vaktim yok sabah 8 akşam 6 çalışıyorum eve gitmem 8 i buluyo yani biryere götürüp gösterme şansım yok..ya 3-4 gün idare etse beni kafi..hafta sonu yeni bir makine alacağım..
    ayriyetten o dediğinde haklsın makineye yüklenmemek gerek ama naparsın acemilik işte :S canına okudum makinenin..

4. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    alper makinenin hemen kalama ayarı yapılan yerin üstünde bir tetik var siyah onu kapatmayı denedinmi kala ile ilgisi yok kalama makineyi boşaltmaz ama tetkik boşaltır açıksa onu bir dene eğer denemediysen

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    makara ve mil beraber dönüyorsa kaloma sisteminde bir şey7 var demektir kapatırken bir aksiklik olabilir..

6. mimarbalık

mimarbalık Alper Mallı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Silstar VERTEX 7000
    denedim onu..tetikte problem yok..çelik çemberi sabitliyo sadece sarım yönüne döndürmeme izin veriyo..benim sorunum makaranın olduğu bobin dönüyo..tetik mekanizmasında problem yok yani..
    en iyisi ben japonla sabitlemeyi deneyeyim..cumartesi yeni bi kamış ve makine alacağım zaten..bir de ekstradan fl-60 tan bir tane daha alırım.zaten ucuz 15 tl civarı..bu elimdekinide yedek parça amaçlı saklarım..

7. mimarbalık

mimarbalık Alper Mallı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Silstar VERTEX 7000
    aynen öyle muvaffak abi makara ve onun bağlı olduğu mil dönüyor..kalama ayar yeri sıkışıktı ama ben onu açınca bu hale geldi..tekrar sıkıştırdım ama mil hala dönüyor :S sanırım yalama oldu yada onu tutan tırnak kırıldı..japon yapıştırıcısı ile mili sabitlemeyi düşünüyorum..sizce beni 2-3 av için idare edermi? misinayı saran çelik çemberde hiçbir sorun yok..makara ileri geri gidip geliyor ama kendi ekseninde dönüyor :S sorun bu özet olarak..ne yapmamı önerirsiniz..haftasonuna kadar balık tutmadan durabileceğimi sanmıyorum :(

8. mimarbalık

mimarbalık Alper Mallı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Silstar VERTEX 7000
    olay çözülmüştür :D japon yapıştırıcısı sağolsun..ve tel sağolsun..ilgilenen herkese teşekkürler

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    fısfıslı marangoz yapıştırıcısıda tavsiye ederim. kuruduğunda gevrek olduğu için malzemeyle rijitlik sağlar. gözlük bile yapıştırdığım olmuştur

10. mimarbalık

mimarbalık Alper Mallı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Silstar VERTEX 7000
    aynen öyle bende onu kullandım zaten..aktivatörlü yapıştırıcı..beton gibi mübarek :D olta beni daha aylarca götürür zorlamadığım taktirde