Makinem Misinayı sarmıyor

Konu, 'Makineler' kısmında zeynepp tarafından paylaşıldı.

1. zeynepp

zeynepp zeynep

Merhabalar,

Öncelikle foruma bakındım ama bu konu hakkında hiç bişe bulmadım veya gözden kaçırdım. Sorunum başlıkta belirttiğim gibi daha bugün olta siperişi verdim geldi hepsi iyi hoş ama düzeneği kurdum sorun kolu çevirdiğimde makina misinayı ne sarıyor nede geri sarıyor yada benmi beceremedim bilemiyorum :confused: makinamın markası Procath Fisherman240

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Kalama ayarına bak tahminim kalamayı çok gevşek bırakmışsın o yüzden hep yerinde sayıyordur.

3. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    makine kolunun vidasını sıktınız mı ?

4. zeynepp

zeynepp zeynep

Şöyle söyliyim beyler hayatımda hiç balık tutmadım:) şu makaranın üstünde bi vida benzeri bir şey var ipi ondanmı geçiriyoruz yaptım geri sarınca sorun yok ileri sardığımda ipler bir birine giriyor şu oltayı baştan kura bilceğim anlatımlı bi video falan varmı bildiğiniz ben araştırdım bulamadım.

5. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    kalamayı iyice kapat makaranın altında bir tırnak var arkaya ileriye dönmesini saglıyor, onu kapat, misinayı bir elinle tut yada kamısın halkalarından gecir kolu cevir sararsın misinayı büyük ihtimal, kalamayı cok acıtıgınız icin misinayı sarmıyor. baska bir sıkıntı olamaz.

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
  7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bence misinayı makaraya bağlama şeklinizden kaynaklanabilir.
    Makinada bir sorun yoktur muhtemelen. En sağlıklısı bir malzemeciye rica edin 5dakkaya misinayı saracak ve nasıl atacağınızı gösterecektir.

Atma konusunda da sıkıntı yaşayacaksınız muhtemelen.

8. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Bencede

buradan ne yazarsak bir işe yaramayacak. Bilen birine sardır ve kolayca öğren abicim...

9. zeynepp

zeynepp zeynep

Galiba yaptım reeling çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için :)

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz.:thumb: :thumb:

Tabii sarımın ne çok sıkı, nede çok gevşek olmamak kaydıyla orta sıklıkta olması gerekir.

Ayrıca makaranın büyüklük oranıyla, misinanın kalınlığınının oranını da yapmak her zaman avantajdır. Küçük makaralara kalın misina sarımında, kendiliğinden boşalma ve gevşeme sorunlarını yaşamanız büyük olasıdır.

Şimdiden kolay gelsin ve zevkli avlarınız olsun.

11. zeynepp

zeynepp zeynep

Evet öyle :) saatlerce uğraştım deneme yanılmayla ve arkadaşlarında yardımıyla sonunda yaptım bi tek şu iğne ve kurşun ikilisi kaldı fır döndüyü misinaya bağlıcam fırdöndünün altında kelepçeside var oraya galiba kurşun takılıyor bana öyle geldi onuda taktım birde çaparim var çaparinin ipini kurşunun deliğinemi bağlıyoruz acaba yoksa başka bir bölümeme takıyoruz birde normal iğne var o da kurşunun takıldığı kelepçeyemi takılıyor ? Çok sordum galiba :)

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Zamanla yavaş yavaş hepsi olacak ve taşlar olması gereken yerlerine oturacaktır.:p :p

2 çeşit fırdöndü vardır. 1 normal fırdöndü, birde klipsli ( Kelepçeli ) fırdöndü.

1 - Makinanı kamışa tak ve misinanı kamışın halkalarından geçir. Klipsli fırdöndünün klipsinden değilde diğer küçük halkasından, makinandan gelen misinanı bağla.

2 - Elinde ki çaparinin bir ucuna kurşun, diğer ucuna da klipsiz olan normal fırdöndünü bağla.

3 - Klipsli fırdöndünü normal fırdöndüne tak ve klipsi kapat. ( Normal fırdöndün yoksa da, her iki işlemi klipsi fırdöndüyle yapabilirsin. )

Tabii, zamanla sağlıklı düğüm şekillerini de öğrenecek ve her şey çok daha güzel olacaktır.

13. zeynepp

zeynepp zeynep

Çok teşekkürler yaptım sizlerin sayesinde ilk balığımı yakalarsam yayınlarım burdan :)