Merhabalar, Öncelikle foruma bakındım ama bu konu hakkında hiç bişe bulmadım veya gözden kaçırdım. Sorunum başlıkta belirttiğim gibi daha bugün olta siperişi verdim geldi hepsi iyi hoş ama düzeneği kurdum sorun kolu çevirdiğimde makina misinayı ne sarıyor nede geri sarıyor yada benmi beceremedim bilemiyorum makinamın markası Procath Fisherman240
Şöyle söyliyim beyler hayatımda hiç balık tutmadım şu makaranın üstünde bi vida benzeri bir şey var ipi ondanmı geçiriyoruz yaptım geri sarınca sorun yok ileri sardığımda ipler bir birine giriyor şu oltayı baştan kura bilceğim anlatımlı bi video falan varmı bildiğiniz ben araştırdım bulamadım.
kalamayı iyice kapat makaranın altında bir tırnak var arkaya ileriye dönmesini saglıyor, onu kapat, misinayı bir elinle tut yada kamısın halkalarından gecir kolu cevir sararsın misinayı büyük ihtimal, kalamayı cok acıtıgınız icin misinayı sarmıyor. baska bir sıkıntı olamaz.
Bence misinayı makaraya bağlama şeklinizden kaynaklanabilir. Makinada bir sorun yoktur muhtemelen. En sağlıklısı bir malzemeciye rica edin 5dakkaya misinayı saracak ve nasıl atacağınızı gösterecektir. Atma konusunda da sıkıntı yaşayacaksınız muhtemelen.
Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz.:thumb: :thumb: Tabii sarımın ne çok sıkı, nede çok gevşek olmamak kaydıyla orta sıklıkta olması gerekir. Ayrıca makaranın büyüklük oranıyla, misinanın kalınlığınının oranını da yapmak her zaman avantajdır. Küçük makaralara kalın misina sarımında, kendiliğinden boşalma ve gevşeme sorunlarını yaşamanız büyük olasıdır. Şimdiden kolay gelsin ve zevkli avlarınız olsun.
Evet öyle saatlerce uğraştım deneme yanılmayla ve arkadaşlarında yardımıyla sonunda yaptım bi tek şu iğne ve kurşun ikilisi kaldı fır döndüyü misinaya bağlıcam fırdöndünün altında kelepçeside var oraya galiba kurşun takılıyor bana öyle geldi onuda taktım birde çaparim var çaparinin ipini kurşunun deliğinemi bağlıyoruz acaba yoksa başka bir bölümeme takıyoruz birde normal iğne var o da kurşunun takıldığı kelepçeyemi takılıyor ? Çok sordum galiba
Zamanla yavaş yavaş hepsi olacak ve taşlar olması gereken yerlerine oturacaktır. 2 çeşit fırdöndü vardır. 1 normal fırdöndü, birde klipsli ( Kelepçeli ) fırdöndü. 1 - Makinanı kamışa tak ve misinanı kamışın halkalarından geçir. Klipsli fırdöndünün klipsinden değilde diğer küçük halkasından, makinandan gelen misinanı bağla. 2 - Elinde ki çaparinin bir ucuna kurşun, diğer ucuna da klipsiz olan normal fırdöndünü bağla. 3 - Klipsli fırdöndünü normal fırdöndüne tak ve klipsi kapat. ( Normal fırdöndün yoksa da, her iki işlemi klipsi fırdöndüyle yapabilirsin. ) Tabii, zamanla sağlıklı düğüm şekillerini de öğrenecek ve her şey çok daha güzel olacaktır.