makro marketteki kepazeliği nereye şikayet edebilirim

Konu, 'Genel Konular' kısmında balıkçıferhat tarafından paylaşıldı.

1. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

selamlar abilerim kardeşlerim konuyu buraya açtığım için özür dilerim ama forumun en çok ziyaret edilen bölümü burası olduğu için sizlerden yardım istiyorum

bugün dikmen caddesinde makro markette 1 tl ye sazan satılıdığı reklamını gördüm ve ailem balık yemeyi çok sever bende balık avı ile çok ilgili olduğumdan balığın tazesi için benim fikirlerime başvururlar beraber gittik bakalım iyi bişeyse alalım 3-5 kilo diye gittiğimizde gördümki satılanlar orta iri boy sayılabilecek israil sazanları idi durumu aileye söyledim nasıl bir balık olduğunu izah ettim olsun 1 kilo alalım nası bişeymiş bakalım diye aldılar bende karışmadım

fakat beni sinirlendiren ve düşündükçe koyan ve daha da sinirlendiren görüntü başka idi koca marketin balık reyonunda ki tezgahta 20-35 cm aralığında el kadar ebatlarda yayınların satışa sunulması oldu bu boyuttaki yayınlar nerden nasıl yakalanıp böyle sorumsuz bir marketler zinciri tarafından satışa sunulabiliyor bu beni bir yayın tutkunu olarak çok rahatsız etti

eğer dikmenin yukarısında keklik civarında makro markete uğrayan olursa durumu görebilir bizzat kendileride şikayet edebilir bir ben değil şikayet çok olursa ceza daha etkin ve fazla olabilir diye düşünüyorum

benim sizden ricam bu makro marketi bu konuda nereye nasıl şikayet edebilirim ki böyle vicdansız avcılara çanak tutamasın akıllansın bir daha böyle bir kepazeliğe imza atmasın

2. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Ben de Konya'daki reklamlarında görmüştüm. "1 Tl'ye balık" diye afişlere asmışlar.

Vatandaş ne bilsin İsrail sazanını? Güya Makro market 1 Tl'ye Sazan! satmış oluyor.

Tek kelime ile yazık...

3. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    böyle durumlarda çaktırmadan geniş açıdan o tezgah olduğu, marketin genel hatları vs. fotoğraflayın. ilgili yerlere şikayet edin. derlerse ki bu resimler yalan, güvenlik kamerasına illaaki görüntüler vardır :)

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Abicim mutlaka fotograflarini cek ve buradaki usta olanlardan yardim iste.Ben de simdi cok rahatsiz oldum bu habere. 20-35 cm yayin :S :S :S ......
    Allah islah etsin......Nasil bir ulke olduk yaaaa.....Nasil?Resmen basibosluk var memlekette........Nefret ediyorum bunlardan,nefret...

5. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, yerine göre Jandarma, yasa veya kurallara aykırı işlerin denetlenmesiyle yetkili kurumlar.

Tebliğde yayın için asgari boy kaç cm. verilmiş (bilmiyorum) , satılanlar bunun altında ise Tarım İl Müdürlüğünden ilgi beklenebilir. İlk görev onların.

Duyarlı davranışın için teşekkürler.

6. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    keske resmını cekıp hatta 1 tane ufak yayın alsaydın fısınde cınsı kılosu vs yazardı en azından belgede olurdu ve kıvıracak yanları kalmazdı

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bende anlamıyorum bunun nasıl olabildiğini, istanbul'un göbeğinde balık pazarında 4-5 kiloluk kılıçbalıkları tezgahların üzeirnde satışta. Göz göre göre yasak olan bir şeyi yapıyor adamlar. Bana göre birinin cebinden para çalmaktan veya esrar satmaktan hiç bir farkı yok. Koyduğu yasayı izlemeyen, denetlemeyen bir devlet olabilir mi? Bi iş için birkaç kişi görevlendirsen, her gün balıkçı tezgahlarını gezip ceza kesseler yeter. Ama neden yapılmaz anlamak mümkün değil.

Balıkçıya sorsan cevaplar hazır zaten. "Abi bize halden geliyor biz de satıyoruz ne yapalım", "Herkes satıyor sırf ben satmasam neye yarar".

8. mekanik38

mekanik38 ramazan

merhaba arkadaşlar ben birkaç kez kayseride bu durumla karşılaştım ve bunları avcılar derneğine şikayet ettim ordan müdahale yapıldı tavsiye olarak avcılar derneğine müracat edin derim

9. azizcan

azizcan azizcan

Aynı mağazanın farklı şubeleriyle ilgili sizinde söylediğniz gibi özellikle yayın balığı konusunda şikayetimi ben elden tarım il müdürlüğüne ilettim konuyla ilgili cevap beklemekteyim.

Reyonda çalışan arkadaş ve sorumlu kişiyle konunun ciddiyetini birebir konuşsamda, satın almanın merkezden yapıldığını ve gelen ürünü reyonda bulundurmak zorunda olduklarını söylediler. Konuşmamın sonucunda elde edebildiğim tek şey, ben mağazaya girdiğimde uygun olmayan bir şey var ise 20 metre ilerden abi sen gelme yine sinirleneceksin diyorlar, bir yararı varmı tabikide yok.

Sonucu malesef bekleyip göreceğiz.

10. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Mahir amca, tebliğde yayın için asgari boy limiti 90 cm. ve 1 adet. :)

11. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

o yayınlar son zamanlarda pazarlarda çok satılmaya başlandı. Çiftliklerde yetiştiriliyorlar. Bursanın ilçelerinin hepsinin balık pazarlarında görebilirsiniz. Büyük leğenler içinde canlı satılıyorlar..

12. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    20 cm lik yayın mı olur .... Yazıktır günahtır.. allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim....

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Sonuna kadar katiliyorum."Koydugu yasayi denetlemeyen devletmi olur ? " sorusuna cevapta bu konu olur heralde.Ve bunun gibi nice konular var daha...

14. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    ben daha beterini migrosta görmüştüm o gördüğüm manzaranın etkisinden en az 6 ay çıkamamıştım.adamlar kırlangıç balığı satıyorlar sözümona!hayvanların boyu 15cm.:(düşününki kurumsal şirketler böyle kepazelikler yapıyor.orda bu konudan sorumlu DEVLET memuru sanki hiç alışveriş yapılmıyor gibi sanki.Bu ülkeye denizcilik bakanlığı şart arkadaşlar...

15. atezer

atezer Ahmet

ilk önce sikayetvar.com da bir mesaj yazıp . İnternette yaptıklarını sabitleyin . tüketici haklarına bakan kuruluşlar bu siteyi takip ediyor. Tüketici haklarına bakan adliyede mahkemeler var daha ciddi girişim yapayım derseniz dava açabilirsiniz.

16. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Geçen gün apartmanın kapısına bırakmışlar afişlerini .

Sazan resmini görünce çektim aldım hemen birtane , 3-5 adet balıktan 1kg yapıyorlarmış yani balıkların hepsi çok küçük..

Numaralarını bulup aradım o gün , izah etmeye çalıştım böyle,böyle diye ama biraz yalan yapıp , işin içinden çıkamayacaklarını anlayınca telefonu yüzüme kapadılar.

Ne diyeyim .... :mad: :mad: :mad: :mad: