selamlar abilerim kardeşlerim konuyu buraya açtığım için özür dilerim ama forumun en çok ziyaret edilen bölümü burası olduğu için sizlerden yardım istiyorum bugün dikmen caddesinde makro markette 1 tl ye sazan satılıdığı reklamını gördüm ve ailem balık yemeyi çok sever bende balık avı ile çok ilgili olduğumdan balığın tazesi için benim fikirlerime başvururlar beraber gittik bakalım iyi bişeyse alalım 3-5 kilo diye gittiğimizde gördümki satılanlar orta iri boy sayılabilecek israil sazanları idi durumu aileye söyledim nasıl bir balık olduğunu izah ettim olsun 1 kilo alalım nası bişeymiş bakalım diye aldılar bende karışmadım fakat beni sinirlendiren ve düşündükçe koyan ve daha da sinirlendiren görüntü başka idi koca marketin balık reyonunda ki tezgahta 20-35 cm aralığında el kadar ebatlarda yayınların satışa sunulması oldu bu boyuttaki yayınlar nerden nasıl yakalanıp böyle sorumsuz bir marketler zinciri tarafından satışa sunulabiliyor bu beni bir yayın tutkunu olarak çok rahatsız etti eğer dikmenin yukarısında keklik civarında makro markete uğrayan olursa durumu görebilir bizzat kendileride şikayet edebilir bir ben değil şikayet çok olursa ceza daha etkin ve fazla olabilir diye düşünüyorum benim sizden ricam bu makro marketi bu konuda nereye nasıl şikayet edebilirim ki böyle vicdansız avcılara çanak tutamasın akıllansın bir daha böyle bir kepazeliğe imza atmasın
Ben de Konya'daki reklamlarında görmüştüm. "1 Tl'ye balık" diye afişlere asmışlar. Vatandaş ne bilsin İsrail sazanını? Güya Makro market 1 Tl'ye Sazan! satmış oluyor. Tek kelime ile yazık...
böyle durumlarda çaktırmadan geniş açıdan o tezgah olduğu, marketin genel hatları vs. fotoğraflayın. ilgili yerlere şikayet edin. derlerse ki bu resimler yalan, güvenlik kamerasına illaaki görüntüler vardır
Abicim mutlaka fotograflarini cek ve buradaki usta olanlardan yardim iste.Ben de simdi cok rahatsiz oldum bu habere. 20-35 cm yayin :S :S :S ...... Allah islah etsin......Nasil bir ulke olduk yaaaa.....Nasil?Resmen basibosluk var memlekette........Nefret ediyorum bunlardan,nefret...
Belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, yerine göre Jandarma, yasa veya kurallara aykırı işlerin denetlenmesiyle yetkili kurumlar. Tebliğde yayın için asgari boy kaç cm. verilmiş (bilmiyorum) , satılanlar bunun altında ise Tarım İl Müdürlüğünden ilgi beklenebilir. İlk görev onların. Duyarlı davranışın için teşekkürler.
keske resmını cekıp hatta 1 tane ufak yayın alsaydın fısınde cınsı kılosu vs yazardı en azından belgede olurdu ve kıvıracak yanları kalmazdı
Bende anlamıyorum bunun nasıl olabildiğini, istanbul'un göbeğinde balık pazarında 4-5 kiloluk kılıçbalıkları tezgahların üzeirnde satışta. Göz göre göre yasak olan bir şeyi yapıyor adamlar. Bana göre birinin cebinden para çalmaktan veya esrar satmaktan hiç bir farkı yok. Koyduğu yasayı izlemeyen, denetlemeyen bir devlet olabilir mi? Bi iş için birkaç kişi görevlendirsen, her gün balıkçı tezgahlarını gezip ceza kesseler yeter. Ama neden yapılmaz anlamak mümkün değil. Balıkçıya sorsan cevaplar hazır zaten. "Abi bize halden geliyor biz de satıyoruz ne yapalım", "Herkes satıyor sırf ben satmasam neye yarar".
merhaba arkadaşlar ben birkaç kez kayseride bu durumla karşılaştım ve bunları avcılar derneğine şikayet ettim ordan müdahale yapıldı tavsiye olarak avcılar derneğine müracat edin derim
Aynı mağazanın farklı şubeleriyle ilgili sizinde söylediğniz gibi özellikle yayın balığı konusunda şikayetimi ben elden tarım il müdürlüğüne ilettim konuyla ilgili cevap beklemekteyim. Reyonda çalışan arkadaş ve sorumlu kişiyle konunun ciddiyetini birebir konuşsamda, satın almanın merkezden yapıldığını ve gelen ürünü reyonda bulundurmak zorunda olduklarını söylediler. Konuşmamın sonucunda elde edebildiğim tek şey, ben mağazaya girdiğimde uygun olmayan bir şey var ise 20 metre ilerden abi sen gelme yine sinirleneceksin diyorlar, bir yararı varmı tabikide yok. Sonucu malesef bekleyip göreceğiz.
o yayınlar son zamanlarda pazarlarda çok satılmaya başlandı. Çiftliklerde yetiştiriliyorlar. Bursanın ilçelerinin hepsinin balık pazarlarında görebilirsiniz. Büyük leğenler içinde canlı satılıyorlar..
Sonuna kadar katiliyorum."Koydugu yasayi denetlemeyen devletmi olur ? " sorusuna cevapta bu konu olur heralde.Ve bunun gibi nice konular var daha...
ben daha beterini migrosta görmüştüm o gördüğüm manzaranın etkisinden en az 6 ay çıkamamıştım.adamlar kırlangıç balığı satıyorlar sözümona!hayvanların boyu 15cm.düşününki kurumsal şirketler böyle kepazelikler yapıyor.orda bu konudan sorumlu DEVLET memuru sanki hiç alışveriş yapılmıyor gibi sanki.Bu ülkeye denizcilik bakanlığı şart arkadaşlar...
ilk önce sikayetvar.com da bir mesaj yazıp . İnternette yaptıklarını sabitleyin . tüketici haklarına bakan kuruluşlar bu siteyi takip ediyor. Tüketici haklarına bakan adliyede mahkemeler var daha ciddi girişim yapayım derseniz dava açabilirsiniz.
Geçen gün apartmanın kapısına bırakmışlar afişlerini . Sazan resmini görünce çektim aldım hemen birtane , 3-5 adet balıktan 1kg yapıyorlarmış yani balıkların hepsi çok küçük.. Numaralarını bulup aradım o gün , izah etmeye çalıştım böyle,böyle diye ama biraz yalan yapıp , işin içinden çıkamayacaklarını anlayınca telefonu yüzüme kapadılar. Ne diyeyim ....