At-çek'e yeni başladığım için baya araştırdım burda biraz fazla konustum ama kusuruma bakmayın :laughing: Kamış olarak Okuma Saline seaspin 240 10-40 kamışı aldım çok güzel bi kamış bence tek sorunu yüzükleri iki taraftan destekli buda esnekliği bitiriyor sert bir darbede porselenlerın kırılma şansı var ama bazuka çantası kullanmak bu sorunu birazda olsa ortadan kaldırır. Bence çok güzel bi kamış fiyatına göre Makine Ryobi ecusima 4000vi makinemde çok hoşuma gitti elinize alınca sağlamlığını hissediyosunuz güven veriyor. 800 gr lüferi kalama yapmadan bile çok rahat çekerdi ama kalamayı her zaman yapmak lazım. Makinede tek sorun klavuz yerınden ses gelmesı bununda çözümü buldum forumda birisi anlattı çok saolsun. onu deniyeceğim bir kaç güne Württ HHS 2000 sıvı gresi her avdan sonra klavuz rulmanına uygulamak iyi oluyormus ama bunu baştan yapmanızı tavsiye ederim çünkü gelen ses surtunme sesı buda rulmanı yıpratır sonradan kullansanızda bir işe yaramaz ses geliyorsa yeni bir rulman alıp baştna itibaren württ HHS2000 kullanın sorun kalkar(mış) Ben deniyeceğim inşallah çözülür bu problem. Misina olarak 30luk pinorex güzel bi misina fc kaplama. kaplaması erken atıyor ama yinede çok sağlam bi misina. Sahte balık ucuz arıyosanız Kendo haryu 12,5m 14.8gr çok güzel bi sahte gagası ince değil sahteyle birleşik şekilde kırılması daha zor olur. Mor kafa beyaz gövde ve üstü limoni altı turuncu çok güzel gece için. Pahalı olarak ima sasuke reppa 12cm 17 gr 105 rengi gece için çok iyi. Maxrap ve X-rap larda çok güzel. Ucuz fiyatla spin takımı isteyenler için bence çok uygun zaten spin işine başladıktan sonra makınenız kamışınız sağlam olsa bile yenisini istersiniz herşeyi almak denemek istersiniz ama kendınızı kaptırmayın :thumb:
Merhaba, Bende spin takım almak istiyorum.Kafamda bir sürü fikir var.Ama sanırım Okuma v-system kamış , spro passion makine olacak tercihim. Bahsettiğiniz makine spin için ağır diye biliyorum.Ben o makineyi surf kamışla boğazda avlanmak için alacaktım.Yerine gene ryobinin başka bir modelini aldım.Gerçekten güzel,dayanıklı bir makine ancak spin avcılığı için ağır bir makine olduğunu söylenmişti.
320 gram ağırlığında çokta ağır olduğunu düşünmüyorum. Kamışımda 180 gr güzel ikili oldular. iki güne bir gece 3 gibi limana gider sabah 8 9 a kadar dururum ve hiç yorulmadım şuana kadar tabi hava soğuk yağmurlu olunca üstüme giydiğim şeyler yüzünden biraz yoruyor ama normalde çok rahat genelde önce ayaklarım yorulur cyrr
spro makinalar birebir ryobiyle aynı statüde olan makinadır iki makinada kendi çapında güzel makinadır sproların avantajı rulman sayısı olarak ryobilere göre rulman sayısının fazla olmasıdır.ikisninde eksileri yedek kafalarının olmaması.
Ryobiyi de incelemiş bir spro kullanıcısı olarak şunu derim spro ryobiye göre yağ gibi kayıyor ryobiyi bilmem ama sproda servis yok gibi birşey
spro passion yanlış hatırlamıyosam 6+1 bilyalı ryobi exesumalar 4+1 bilyalı spronun yağ gibi kayması bundan kaynaklanıyor kendi görüşüm açısından erkan bey spro bende passion 750 serisini kullanıyorum dediğiniz gibi dönüş akışı çok iyi
doğrudur o nedenle aynı para verilecekse ve servis sorunu aynı ise spro passion tercihi daha mantıklı :thumb:
Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.ecusimalar 4+1 değil. 6 bilyalı olması lazım.Temizlemek için açtığımda.spool da +misina klavuzunda+ pinion dişli üstünde+ana dişli üstünde 2 tane+birde kol topuzunun üstünde gördüm idk Bişey daha ekleyim ecusimaların yenilerinde yedek spool var.