Makus Kader

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Gene Bergama'dayız, tarih : 03/03/2012. Rapor okumaktan ve son 1 aydır balığa çıkamadığımdan içimdeki kurtlar anakonda olmuş. :)

Zaten yeni surf takım almışım. Hava durumuna bir haftadır hergün bakıyorum. C.tesi 15 dereceleri gösteriyor. Rüzgar batıdan 21 esecek.
    21 nedir sormayın ama 28 - 30 olunca dalga kıyamet demek. :D

21 de fena sayılmazdı. Dikili sahilleri dalga yapar dedim. Aslında durgun hava daha iyi olurdu, çünkü hedef mırmırdı bu seferlik. :D

Saat 15:00 te yola çıktım, akşam suyu yapıp döneceğim. Serhat abi evde yok. Mart ayı işi yoğun olabilir diyerek ona haber vermedim. Aklı balığa kaymasın falan diye.

Saat 15:30 gibi Dikili'deyim. Bir gram dalga yok. Hani 21 di rüzgar :D

Şöyle bir sahile bakıp, doğru bademliye. Hem kefal de kovalayabilirim akşam suyuna kadar. Hem atçek te yaparım. Mırmır pek olmaz gittiğim merada ama sargoz çupra yapabilir.

Yoldan ekmek ve su aldım. Yem kalamar. Hani bi zaman atçekle kalamar yakalamıştım ya o kalamar. Birkaç gün daha evde bekletsek Bergama Müzesi duruma el koyacak. :D

İlk hedef kefal. Avlağı yemlemek lazım. Ekmeği bölüp parçaladım kabuk kısımlarını 5-10 metre önüme attım. Forumda okudum ya olta atacağım yeri yemliyorum. :D

Ekmekler yaldır yaldır sola doğru gitmekte. Rüzgar yönü ekmekleri sola taşıdı, 5 dk sonra önümde ekmek mekmek kalmadı. :D

Bu kadar yemleme yeter Volkan, çok yemledin :D hadi başla gari dedim.
    Sulu şeffaf şamandıraya 15 cm 0,22 misina, ucuna küçücük bir beyaz iğne. Ekmeği sıkmadan taktım. Böyle öğrendik çünkü. Bir salladım yeni kamışımla, teeeee 70 metre gibi gitti. İyi güzel de şamandırayı göremiyom. :D Nerden anlayacam tuttuğumu??? :p

Neyse dedim eski kamış ve makinaya da kalamar kolu taktım diktim kamışları. 15 dakka sonra yemli takım orta halli bir vuruş aldı, balığı alamadım. Hemen toplu takımı topladım, çok kefal tuttun bu kadar yeter dedim. Onu da yemliye çevirdim. 2 saat bademlide pinekledim. Tek vuruş yok. :rolleyes: Ortamı kolaçan ettim, kayalık atçek yapılabilecek yerler var falan dedikten sonra topladım pılı pırtıyı, bi de şansımı Dikili kumsalında deneyeyim dedim. Mırmır ve sargoz çıkabilirdi.

2 saat kadar da dikili de bekledikten sonra hava iyice karardı ve akşam işim vardı. Dönmek zorundaydım ve saat 19:30 gibi Bergama'ya döndüm.
    Hiç atçek yapmadım mı?:eek: : Tabiki yaptım. Dikili de 1 saat tam güneş batarken atçek yaptım ama çok yosun vardı ve kıyıya 5 metre kala sahtenin iğnelerine girip sahteyi işlevsiz bırakıyordu.:rolleyes:

Eve döndüm. Serhat abi eve gelmiş, baktım fırında balık yapıyorlar. Abi balıkları kim verdi dedim.
    -Mesut verdi dedi.

Sevgili Mesut, 3 tane levrek vermiş. En küçüğü tahminen 35, en büyüğü 45cm civarı sanırsam. Metreyi bulamadığımdan ölçemedim. Bunlar en lezzetli boy diye geçirdim içimden. Kayın validem çıkardı balıkları fırından, üzerlerine patates koymuş :eek: . Patates'te tatlımsı bir tat vermiş.:laughing:
    Gene bile balıkların lezzeti çok güzeldi. Hakkını helal et Sevgili Mesut. :)
    Sanırım trofe olmadığı için yayınlamadı. Umarım bana kızmazsın. :D
    Bi denk gelip te gidemedik atçeke:( Balıklar bizim gittiğimiz avlaklardan yakalanmamış duyduğum kadarıyla.
    Nereden diye sormayın ama biraz daha gitseler Sivrice.:D (o kadar uzak)

Sonra Serhat abiyle konuştuk. Dikili'den şu zamanda yalnız Melani (maviş, mavili, ada izmariti) çıkıyormuş. Başka da bir duyum yok maalesef. cyr

Bademli, Dikili ve Sevgili Mesut Sevil'in Verdiği Levrekler. Artı fi tarihinde enselediğim kalamar (Balıksız bir rapor olmadı hadi yine iyiyim:laughing: )

Unutmadan : Serhat abi Levrekleri ben tuttum yaz dedi. :laughing: Bastım kahkahayı; yazsam da kim inanır :D

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Harika anlatim volkan gözümde canlardirdim yaninda avlandim ayni anda :) en sinir oldugum durumlardan biri takimin yemin akintiya kapilmasi ok gibi dümdüz karsimda duracak arkadas. Neyse sakin huzurlu negatif action olmadan bir av geçmis :)

3. dr.zeki

dr.zeki zeky

Merhaba Volkan;

Ben de uzun bir aradan sonra malum avlaktaydım. akşam üstü Ömür ve Mesut'un komşusu yahya ve oğlu emrehan ile akşam suyundaydık. Yahya; "Mesut bu akşam evde dinleniyor yarın mesaisi erkenmiş" dedi. O zaman ben de rahatsız etmek istemedim. Zira 15 gün önce geldiğimde birlikte onun Vietnam diye adlandırdığı, doktor oralar sana göre değil dediği avlağa gittik. Gerçekten de bana göre değilmiş.:D dondum, araba çalışmadı vs... Sağolsun yine Mesut durumu kurtardı. Ama levrek desen tık yok.

Neyse dün akşama döneyim. Gözlerim seni aradı ama yoktun. bizim sarı köpek de çoktan sırra kadem basmış :) neyse avlakta bizden başka kimsecikler yok, su müthiş, akıntı süper, bulanık, ve olmazsa olmaz POYRAZ püfür püfür esiyor... en kibar atışın 40-50 metrede. ama birşey eksik o da levrek. bu sene benden sonra oraya uğramaz olmuş:D ben de levreksiz geri döndüm ama yolda dikili KİPA dan 3 tane kallavi çupra aldım. Akşam fırından çıktılar ve indiler midemize. Çok şükür! bu ne lezzet ama hiçbiri kendi tuttuğun levrek gibi olamaz... Sizde Mesutun hediyelerini afiyetle yemişsiniz, Şifa olsun. Mesutun Sivrice dolaylarındaki yeni avlağını merak ettim, bu sene ençok Vietnamdan verim almışlar. kısmet olursa birdahaki sefere görüşürüz. Selamlar.

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Raporu bildigin keyiflen okudum suan raporla ilgili bisey sorsan cevaplayamam belki ama okurken güldüm(Dipnot: aptal ya da şaşkın degilim uykudan yeni kalktım ondan kafamda hic birsey kalmıyor):D:D Bizde ekip olarak dördümüz dünkü adam boyundaki levregin gazıyla sabah suyuna ciktik:eek: birsey anladim ki buralarda sabah suyunda genelde karabataklar oluyor:D:D sonuc olarak bos döndük olsun yılmak yok bu hafta hergün balıktayım:D birgün sizinle de yemli yemsiz balıklı balıksız olta atmayı cok isterim. Burdaki anlatım böyle ise meradaki muhabbeti düsünemiyorum:)

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Balıksız olsada o havayı tenefüs etmek bile güzel. Bol verimli avlar dileğiyle.

6. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Su aralar balikta bir durgunluk var ama bu firtina oncesi sessizlik olabilir :D Bende havanin biraz isinmasini bekliyorum.Yeni bir surf takim aldim hafta ici test suruslerine basliyorum insallah:D Bidahakine insallah trofeler rastgelir oltaniza.

:cool: hooked

7. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Sevgili Volkan balık tutmak ayrı bir keyif ayrı bir beceri ama böylesine edebi bir anlatım da herkesin harcı değil, balık olsun olmasın raporlarını okumak gerçekten büyük keyif:)

Birgün inşallah beraber av yaparız..

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Güzel anlatmışsın sevgili Volkan.

Ama olacak

Çok temiz balıklar yakalayacaksın,içime doğuyor.

Sevgiler

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    artık rapor açınca maus ile aşağılara iniyorum hemen balık varmı diye:D dedim aha bu sefer balık var:)
    ama balık senin deyilmiş yaff:D ne diyelim bir dahaki sefere olur inşallah Volkan:hungry:

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Akşam şekeri ağzımızı tatlandırdı, sağolasın dostum.

Gönlündekine rastgelir inşallah.;)

11. dikilitaşlı

dikilitaşlı İbrahim

Favori Kamış:
    turnafresh 390-daiwa 270
    Favori Makine:
    7000 C Daiwa-Banax4000C
    En İyi Avı:
    6.5 kg.sinarit
    Canın sağolsun sevgili Volkan.cyr
    Daha önce bir arkadaşıma da söyledim..
    Balıklar bu tarafa geliyor.:laughing:

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Roy. Avın gidişatını ve atmosferini biraz hissettirebiliyorsam ne mutlu bana. :) Rastgelsin, sevgilerimle...

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Şu mesajı gerçekten üzülerek okudum. :( Ben, sen dönmüşündür, iznin bitmiştir diye düşünmüştüm. Asıl suçlu Serhat abi ama. Taaa c.tesi akşam yemekte görüşebildik ve o akşam işim vardı. Babam İstanbul'a motor fuarına gitti. Bizde annem yalnız kalmasın diye başını bekledik.

Onun için levreğe gidemedim, zaten hiç duyum da yoktu. Senin avlağa gittiğini bileydim 2-3 saat te olsa gelir bi merhaba derdim. :)

Bi abi daha vardı, o da iznini Dikili'de geçirecekti. Sizlerden rapor bekliyordum ama gelmedi. Sanırım her ikiniz de boş geçirdiniz izinlerinizi. Senden haber aldık ama diğer abi bişey yazmadı.

Kısmet bir daha ki sefere inşallah. :) Görüşmek üzere, sevgiler... :)

Bu arada sarı köpeğe birisi mığri vermiş. :D Hayvan cırcır olmuş, utancından insan içine çıkamıyormuş. :D (Ondan görmemişsindir)

Bende carfour'dan balık alıyorum. :D Sözde balık avcısıyız. :D

Afiyet olsun. Selam ve sevgilerimle... :)

Son düzenleme: 5 Mart 2012
  14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: Sınavlar bitti galiba, ne iş, hergün balık. :D

Ben gidemiyom ya ver gazı. 2 hafta gidemem büyük ihtimal. İzne ayrılacam, balık duyumu bekliyorum. Eşim sorup duruyor; ne zaman izne çıkacaksın diye.

Cevaplar : Havalar ısınsın; Ay başı gelsin paralanalım; Bu ay bi çıksın bakam vs vs vs....

Aslında asıl gerçek : "levrek çıkmaya başladı" duyumunun gelmesi.

İzne bi çıkayım, bende hergün av :D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Aynı fikirdeyim.

Gerçekten çok kötü bir durgunluk var. İnşallah durgunluktur, bitmişlikse işte o zaman yandık. Sana da rastgelsin. Yeni takımın uğur getirsin.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler, biraz gülümsetebiliyorsam ne mutlu bana. Umarım beraber av yapma fırsatımız olur, sana da rastgelsin. Sevgilerimle...

Sevgili, değerli Ustamız Vedat amcam, çok teşekkürler. Umarım içine doğan gerçekleşir. :D Yoksa halimiz nicedir. Saygılarımla. Kitabın bitince ve yayınlanınca forumdan ilan etmeni bekliyorum. Çok merak ediyorum. Hemen bi tane edinecem. Saygılarımla...

Levrek duyumu sıfır olunca, havası olmamasına rağmen mırmıra gittim abi.
    Belki birkaç tane denk gelir de, ben tuttum deyip, göğsümü gere gere raporlayayım. O da nasip olmadı maalesef. Kıyıdan ne tutulabilecekse denedim ama aklım hep atçekte kaldı. Surf takımını çok az kullanacağım sanırsam bu sene. Sevgilerimle... :)

Teşekkürler Nuri abim. Senin gibi bir edebiyat ve yazı üstadından hoş yorumlar okumak beni gururlandırdı. :D Sevgilerimle...

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abi. Madem balıklar o tarafa geliyor. Yakalayın da yayınlayın bir rapor, biz de iç geçirelim buralardan :D Saygılarımla... :)

18. greenfish

greenfish q

sırf anlatımın yüzünden okuyorum raporlarını volkan abi :D bu arada hava durumunun yanında rüzgar/hava basıncı/nem gibi etmenlerinde olduğu bi site varmı? siz nereden bakıyorsunuz yaw banada söyleyin :D

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Sevgili Anıl. Raporda bi b.. olmayınca bari akıcı olsun diye yazıya özen gösteriyorum işte. :D

Senin sorunu bende daha önce sormuştum ve sağ olsun arkadaşlar yardım etmişlerdi. Aşağıdaki konuda nerelere bakman gerektiğini bulabilirsin. Sevgilerimle... :)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43309

20. greenfish

greenfish q

teşekkür ederim volkan abi. şimdi daha iyi bi sorum var :D
    burada yazan basınç değerinin yüksek mi yoksa alçak mı olduğunu nasıl anlayacağım :D

ikimizde deniz kenarındayız hemen hemen aynıdır. sen basınca bakıyorsundur muhtemelen. ben basıncın önemli olduğunu okumuştum. düşük basınçda pek bi nazlı olurlarmış balıklar :D