Arkadaşlar ben yaz tatili memleketimde yani Malatya' da geçiriyorum. Malatya' da genellikle Sultan Suyu barajında ve Tohma çayında avlanıyorum.Bugüne kadar çoğunlukla sazan yakaladım. Acaba Malatya' da TURNA var mı? Varsa deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırmısınız. msn adresimi veriyorum Malatya' dan oltacıları bekliyorum... tayfurgnr@hotmail.com Teşekkürler...
meraba abicim ben de malatyalıyım evet malatyada turna var biz 1 kaç kez yakaladık bu balığı kuru çayın alt taraflarında tuta bilirsin
malatyada turna çok zor bulman ben yakalayanı duymadım. bizim buralara özgü bir balık değil genelde sazan bulursun ayrıca videolara bak keban da kaşıkla hint sazanı yakalamışlar. Ben malatyada bu şekilde balık avlayana rastlamadım yinede rastgele ...
mrb tayfur kardeşim.öncelikle yaz tatilinde umarım memlekete geldiğinde tanışırız.ekip olarak bizde turna balığı peşindeyiz diyebilirim.Aldığım bilgilere göre eğribük ve ambarcık tarafında yakalama ihtimali oldukça yüksek.sezonunda bu bölgelerde avlanacağız.5 kilo ve üzeri sazanlarıda bu bölgede rahatlıkla bulabilirsin.
evet abicim malatyada turna balığı var benim abilerim serpme ile yakalıyo kuru çayda malatyada boşuna çat barajına gitmeyşn çat barajında yok mor hamam taraflarındada genelde sazan la karşılaşırsınız
hayir malatyada turna yok ama yöresel ismi turna denilen baska bir tur var firat havzasinda yasayan ve yerli halkin turna dedigi baligin bizim bildigimiz turnayla ilgisi yok esas turna latince ismi Esox Lucius,almanca hecht olarak gecer malatyada hicbir suda yoktur olmamsida gerekir. yok malatyada dediginiz balik var diye idda eden varsa gider yakalariz ama yok. ankarada bir kac balik malzemecinin sirf malzeme satmak icin turna ekmesi sonucu bircok yerli balik yok olmustur turna girdigi suydaki canlilari temizler ve turnanin girdigi su bir daha turnadan aritmak imkansiz hale gelir o yuzden iyiki yok sazanimiza ve saput baliklarimiza (ki sadece firat havsasina özgu baliktir) firat yilan baligina (sadece firata ait tür) kimse dokunmasin yoksa sularimizdaki bir cok balik cesidinin sonu olur bende yillar önce neden turna bizde yok diye bayagi arastirdim ama iyikide yok diyebiliyorsam bir sebebi mutlaka vardir komsu sehir sularinda mevcut oraya gider turna avlamak isteyen ama sakin malatya sularina kimse sokmasin kanunende yasak zaten ama o niyette olan arkadaslarimizin biraz arastirma yapmasini tavsiye ederim bilincsizlik bir cok yerli türü yok etti türkiyede ve bu bilincsizlik benim cennet sehrime bulasmasin sakin
merhaba arkadaslar.ben hollanda dan bulent,yazin izinimi malatyada gecirecegim,ben alabalik tutma hastasiyim.malatyada alabalik tutabilecegim bir yer varmi?
Bülent kardeş malatyada alabalık var fakat avlanması tamamen yasak100 km gitmeyi ve gelmeyi göze alırsan gökkuşağı alabalık var
İbrahim Kardeşim öncelikle hayırlı akşamlar Sitemizde açılan bu konuya tüm samimiyetinle bazı şeylerin farkında olmadan cevap yazmaya çalışmıssın Buraya kadar herşey çok iyi fakat zannedersem Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ diye bir şeyden haberin veya abilerinin haberi yokki serpme ile iç sularda av yapıyorlar Bahse konu tebliğde serpme ile av yapmak bildiğim kadarı ile yasak İkinci kısım ise Malatya kuruçayda kısmi olarak bazı bölgelerde av yasağı uygulanmakta Sevgili İbrahim kardeşim senin bu tebliği bilmediğini ve bundada samimi olduğunu tahmin ediyorum sürdürebilinir avcılık için yasalara biraz daha dikkatimizi verir isek sadece bizlerin değil ilerine çoçuklarımızın hatta torunlarımızında av yapabileceği ortamlar bırakmış oluruz Canım kardeşim hakkını helal et amacım seni rencide etmek değil sadece amatör balıkçı olduğumuzu ve uymamız gereken kuralları hatırlatmak istedim Bunun içinde Tebliğ 2/2 ' okumanızı tavsiye ederim http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php Sağlıcakla kal MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. (3) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. (5) Akarsularda canlı yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç; her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. (6) Ligula intestinalis türü parazitlerin yem olarak kullanılması yasaktır. (7) Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır. (8) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır. (9) Akarsuların, göllerin ve göletlerin yatakları değiştirilerek bir kısmının kurutulması veya bentlenmesi yöntemi ile avcılık yapılması veya ızgaralarla balık toplanması yasaktır. (10) İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır. (11) Özel avlanma izni gereken yerler haricinde, gün içinde av saati sınırlaması yoktur. (12) Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır. (13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır. b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur. c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır. d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. Orman içi sularda avcılık MADDE 16 – (1) Orman içi sularda amatör avcılık için, Çevre ve Orman Bakanlığı mahalli birimlerinden "Orman İçi Sularda Dönem Boyu Avlanma İzin Belgesi" veya "Günlük Avlanma Fişi" alınması zorunludur. Ek – 2 AVLANMANIN KISMEN YASAKLANDIĞI İÇSULAR MALATYA Kuruçay Yazıhan Sarsap istasyonundan itibaren Çiftlik mahallesine kadar olan kısım
malatyada olan balıklar aynalı sazan, pullu sazan, sis balığı, tatlı su kefali alabalık, şabut ,hint sazanı(kurşun diyolar halk arasında)malatyada turna yok...
arkadaşlar bu yazıyı yazalı 3 sene olmuş o zaman turna deneyimim yoktu geçen sene ben kasım ayı gibi turna yakaladım fazla büyük değillerdi en büyüğü 2kg civarı yakalaması çok zevkli bir balık 2 nolu mepsle yakaladım. keban barajındaki gibi 40 50 kg olanları var . Büyük turnaların yerini ve yakalamak için mevsimini tespit etmek lazım.
merhaba evet turna balıgı bende cok kez yakaladım 1 ila 3 kilo arasında degişiyor yakaladıklarım biz devamlı alabalık için dere gezen tarafında avlanıyoruz tabi kıyıdan gidmesi cook zor onun için bot aldım motorda baya kuvvetli botumuzun üzerinde giderek avlanıyoruz vede cok güzel balıklara denk geliyoruz ama alabalık ın yerinide hiçbiri de tutmuyor cok lezzetli kendileri vede dogallar balıkcı arkadaşlarımıza rastgele. . . .
alabalık için bizde kebana gidiyoruz yol 2 saat sürüyor. bot almayı arkadaşlarla düşünüyoruz. sizin botun ve motorun özellikleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim
malatyada turna yok arkadşalar malatyada turna derler ama asıl adı kurşun balığıdır turnaya benzer ama turna deildir ama herkes turna olarak bilir mart ve mayıs ayları arasında bizim yeşilyurtlular tırıvırı ile çıkardıgını iyi biliyorum 21 kg ye kadar çıkardılar eğrübük de eşşek adasınada orada kum ocakları var baya derin biyer ama tırıvırı ile çıakrtantan çok oltya ile çekmek nerdeyse mümkün deil geçen sene elzğ tarafında 126 kg yakaladılar ama en çok eğrübübk tarafında var zıpkınla çıkartanda çok
Malatyadan surekli baliga giden abilerle tanismak isterim. Cunku tek basima gitme imkanim yok ama gitmekte istiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim.