malatya için yardım

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında fuat44 tarafından paylaşıldı.

1. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Albastar ,Ron Thomson 240cm
    Favori Makine:
    Abu Garcia40.OKUMA AVENGER AV-30 MAKİNE
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    malatyada sezonun açılmasına sayılı günler kaldı. Benim sıkıntım solucan bulabileceğim veya temin edebileceğim merkeze yakın yerler varsa yardımcı olursanız sevinirim:)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    sevgili Fuat, solucan işi Malatyaya özgü bir durum olmasa gerek. Malumunuz olduğu üzere bu canlı yeryüzünün hemen her yerinde (su da dahil) bulunmaktadır. Fakat bana öyle geldi ki sizin bu sorunuza cevap bulmak solucanı bulmaktan daha zormuş. :D :D

Daha önce bir vesile ile biraderim Murat “Bağ bahçe yani kısaca ağaçlık yerler vardır mutlaka dökülen gazellerin (bu mevsimde gölge yerler bulmak lazım) hemen altında olmakla birlikte 4-5 cm eşeledin mi mutlaka bulursun. Gazelleri karıştırırken gazellerin döküldüğü yer eğer çimenlik ise bulamazsın toprak olması lazım.” diyerek konuyu izaha çalışmıştı. Bir denemende fayda var. ;)

selamlar...

3. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    Fuatcım ilimizde sezon açılmak üzere.öncelikle berektli avlar dilerim.Solucan bulacağın en yakın yeri söyleyeyim sana.sanayinin devamında tren yolundan sağa bir ara geliyor.oraya dön ileride mezbahane var.orayı az geçtikten sonra sola yol iniyor.ordajki derenin etrafında bolca bulabilirsin.orada satın bile alabilirsin.sevgiler...

4. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. olta ile malatyada en verimli balık nerede yakalayabilirim. Birkaç yer ismi verirseniz sevinirim.;)

5. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    fuatcım benim tercihlerim ambarcık,sürgü,çat kısmen sultansuyunuda söyleyebilirim.ama sultansuyunda büyük balık biraz zor geliyor.ama gölgelenmek veya piknik tarzı avlanma açısından tercihim oluyor.favorin neresi dersen ambarcık derim.yerlerini biliyorsundur zannediyorum.selamlar toprağım.

6. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    bu arada ola ki sultansuyuna gitmeyi düşünürsen solucana ihtiyacın yok.pamukla hamuru yoğur kıvamına getir.gayet iyi balık çekebilirsin.kayısı kurusuda iyi iş görür.

7. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    kuru çayı geçtikten sonraki ambarcık köyümü ayrıca araba tam barajın yanına iniyormu biraz daha detaylı bilgi verirsen sevinirim;)

8. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    evet fuatcım.yer dediğin gibi kuruçayın ilerisi.gitmeni tavsiye ederim.araç tam barajın kenarına kadar gidiyor.ambarcık köy yolundan girersin köyün içinden geçip devam ediyorsun.zaten direk baraja gidiyosun.ama gideceksen mutlaka solucan ayarlamalısın.başka yeme vurmuyor balık.ayrıca ambarcıkta her çeşit balık bulabilirsin.selamlar

9. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    verdiğin bilgiler için teşekkür ederim... :cool: