malatya nın neresinde?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında tunacı_44 tarafından paylaşıldı.

1. tunacı_44

tunacı_44 Metin

Öncelikle merhaba. Arkadaşlar Malatya'nın neresinde avlak var?

Neresinde turna,alabalık,sazan bulunuyor ?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.:confused: :confused: :confused:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 4 Haziran 2009
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sürgü baraj göletinde 1991 yılında ilk balığımı ve ilk aynalı sazanımı tutmuştum.

Tek balıktı ve günün trofesiydi. :rolleyes: :)

Daha önce hiç balık avım olmamıştı. Kendi olta takımım da yoktu, arkadaşlardan almıştım.

Beni, ilkin Malatya mahvetti. :eek: :p

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Desenize Nuri abi;

"Maaalaattyaa... Maaalaattyaa... Bulunmazz eşiiinn!!!" :D:D:D

Hadi hep beraber:)

4. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    maaalatya maaalatya bulunmaazz eşinn...

5. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Malatyalı üye arkadaşlarımız gerekli kordinatları size verecekdir.

Abi aşı sağlam tutmuş desenize :) Merak ettim Nuri abi Elazığ Keban Barajında av yapma fırsatı bulmuşmuydunuz daha önce ?

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Eh işte, talih/talihsizlik diyelim. Bir adamın işi rast gitmeye görsün, en olmadık yer ve zamanda her türlü aşı tutuyor. O günden beri daha da iflah olmadık. Bu gidişle de, Allah sonumuzu iyi etsin. :)

Maalesef, Keban’da hiç avlanma fırsatım olmadı. Bir grup vaktinde Keban barajı göl kıyısından geçerken az kalsın olmayan aklımdan olacaktım. Gölün muhtelif alanlarına yansımış envai çeşit renk cümbüşünün büyüsünde hayatımın en müstesna anlarını yaşadım. O esriklik halinin tadı hala içimde ve ölene değin de beni mutlu edecek… ;) :)

Rıfat, Malatya türküsünü Ahmet senden daha iyi çığırır. Senin nota bilgin zayıf biraz. :rolleyes: :p

Tekrar et istersen (bu senin): Maaalaattyaa... Maaalaattyaa
    Bir de bunu (Ahmet’in): maaalatya maaalatya

7. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Abi yolunuz düşerse bekleriz, Kebanda balık keyfi başkadır.

8. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    arkadaşlar malatyada avlak sormanın o kadar cevabı varki hangisini bahsedelim.ilimiz baraj kenti.kısaca sayarsak:sulltansuyu barajı,karakaya barajı,pütürge şiro çayı,polat barajı,çat barajı,sürgü barajı... vs.ama ilimizde turna balığı yoktur.genel olarak çabut,kurşun balığı,kefal,aynalı sazan(bol miktarda),yılan balığı,alabalık bulunmaktadır.çok şükür turna yoktur ilimizde.inşallahta olmaz.il merkezine yakınlık olarak en yakın olanlar karakaya barajı 17 km,sultansuyu barajı 25 km,çat barajı 13 km,sürgü barajı 65 km dir. aynalı sazanımız oldukça fazla.ama trofe isteniyorsa karakaya tam bir umman.en küçük alabileceğiniz sazan 2 kg civarıdır.piknik ortamlı isterseniz bana göre en iyi baraj sultansuyu batrajı olur.orda da ortalama 1 - 1.5 kg civarında sazanlarla dönersizniz.ayrıca bu barajımızda alabalık avlamanızda oldukça muhtemeldir.kebana gelince tam bir alabalık cennetidir.kırmızı beneklilerle evinize dönersiniz.ve en küçüğü 750 gr civarındadır.geçen hafta bir arkadaş grubumuz kebandan toplam 61 alabalıkla döndüler.işte size fırat serüveni.o kadar vilayet gezdim ama gerçektende bizim burada ne kadar şanslı olduğumuzu gördüm.tabi talı su avı olarak söylüyorum.kimse yanlış anlamasın lütfen lafımı ülkemizin her yeri cennet gibi.ama benim söylediğim avlak olarak.10 km mesafeden trofeler çekilebilecek bir ilde olmak bence harika.tüm arkadaşları yolları düşerse bekleriz.malatya türküsüne gelince o sadece bir tanesi türkülerimizde.malatya halk müziğinde de zaten binlerce eseri olan bir ildir.sağolsun arguvan ilçemiz tam bir türkü üretim çiftliği gibidir.neyse bu kadar yeter diyelim herkese muhabbetimle selamlar...

Son düzenleme: 11 Temmuz 2009
  9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    eee, hele anlat?

Daha karpuz keseceydik abicim, hemen aldın başını gidiyorsun.:D

Fatihcan, 61 adet kırmızı benek alabalığın hikayesi, dinlenmeye değmez mi sence de?:rolleyes:

.

10. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    nuri abi sen hele karpuzu kes hikayeler gelir ardından;) işin esprisi bi yana işin aslı hikayesini ben yaşamadığım için anlatmam saçma olur.artı bende oturup arkadaştan hikayesini dinlemedim.sadece adet olarak sordum ve onun söylemiyle bilgi verdim.ama kendi gidişimden sonraki raporlarımı mutlaka paylaşırım.selamlar ...

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    En az 20 cm boyunda ve bir günde en fazla 3 adet olmak üzere, getireceğin kırmızı benekleri sabırsızlıkla bekliyorum. ;)

Karpuzu kestim, dolapta bekliyor. Selamlar.:)