Malatyada sazan avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında malatyali tarafından paylaşıldı.

1. malatyali

malatyali Alper

Merhaba ben aranıza yeni katıldım 19 yaşındayım . Malatyalıyım ve malatyada yaşıyorum. En çok sevdiğim sazan avıdır geçen günlerde sürüre gittim dip oltası kullandım yem olarak solucan ama hep küçük balıklar vurup yemi yediler. Aradan 2 gün geçikten sonra battalgaziye gittik 2 tane sazanı kıyıdan kaçırdım. Yani daha istediğim verimi alamadım yardımcı olabilir misinz ?

2. simendifer

simendifer Sennur

Alper kardeşim merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldin. :)

Sazan avı için şu anda sana söyleyebileceğim, Malatya'da 1 Nisan - 1 Temmuz tarihleri arasında sazan avının yasak dönemde olduğudur. Sazanlar şu anda havyarlı ve kıyılara yumurtlamak için geliyorlar. Bu nedenle 1 Temmuz tarihine kadar sazan avı yapmaz ve onları ürkütmezsen üremeleri için fırsat vermiş olursun. Onlara izin ver ki, sazanlar azalmasın ve her daim avını yapabilelim.

1 Temmuz tarihinden sonra, boyu en az 40 cm olmak kaydı ile günde en fazla 10 adet avlayabilirsin.

Rast gelsin... ;):)

Not: Yasak zamanları, boy ve kg. limitleri, avlanmanın yasak olduğu bölgeler ve diğer bilgiler için 2/2 nolu amatör balıkçılık tebliğini inceleyebilirsin.

2/2 nolu tebliğe bakmak için burayı tıklayabilirsin.

.

3. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Allahtan yakalayamamışın kardeşim... Nitekim yakaladığın sazanların resimlerini buraya koysaydın bir çok kişi idam sehpasını hazırlar ve boynuna ilmiği geçirirdi. Tarz olarak, uslup olarak tasvip etmediğim uyarı şekillerine çoğunlukla rastlıyorum ve bunun böyle yapılmaması gerektiğini sürekli vurguluyorum. 1 Nisan- 1 Temmuz arasında sazan avlamak bölgende yasak. Temmuzdan sonra umarım o sazanları büyümüş ve yumurtalarını bırakmış halde yakalarsın...

4. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Sennur'a ayrıca teşekkür ediyorum kibar uslubu ve uyarının nasıl yapılması gerektiğini göstermesi açısından...Benden önce davrandın Sennur ....:thumb:

5. simendifer

simendifer Sennur

Ben teşekkür ederim. ;):)

6. malatyali

malatyali Alper

:rolleyes: Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Kamış ve makine reeling almayı düşünüyorum bu konuda neler önerirsiniz. yavaş yavaş teşkilatlanıyorum .:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Mayıs 2012
  7. simendifer

simendifer Sennur