merhaba ÜSTADLAR aranızda yeni bir üyeyim. malatyada tatlı su balıkçılığı hakkında formda konu göremedim.Malatya ve çevresi ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. Mesela büyük balık avlanacak alanlar?Bu balık avı için hangi yemlerin kullanıldığı?
fuat kardeşim birazdan malatyalı arkadaşlarımız veya mod arkadaşlarımız sana yardımcı olacaklardır biraz sabret
fuat abi fırat nehri kıyısında yayın bulunur diye düşünüyorum... yayın avı için gerekli bilgiler forumda mevcut... rasgele
karakaya Öncelikle rastgele ben de fazla gidemiyorum ama iki kez Karakaya barajına gittim, kiloluk aynalı sazanlar çıkıyor, tabi yemleme şansımız yoktu, bu yüzden küspeli çalıştık, bu sıralar sular soğudu ama yine de çıkıyor, bildiğim bir iki yeri söyleyeyim. birincisi Sivas yolundan gidip tohma köprüsünü geçtikten sonra sağ tarafta sürür diye bir köy var, köyün içinden geçen yol göl boyunca gidiyor, uygun yerler var, ikincisi aynı yoldan Tohma köprüsünü geçmeden Dilek kasabasına girin kasabanın içinden hilan köyüne yol sapıyor, bu yoldan köye gidin , burada da güzel yerler var, köy hemen barajın yanında zaten, burada bir de dere var göle dökülen, derenin ağzı sığ ama balık oluyor. Ben hep küspe altı solucanla tuttum, başkasını da denemedim, iş yapıyor. bir kez de Sultansuyu barajına gittim, orada da balık var ama fazla büyüğe rastlamadım, orada mısır da denedik ama hiç iş yapmadı. alında ben de buralarda yeni sayılırım, benim de yeni yerler öğrenmeye ihtiyacım var, yardımları beklerim, herkese rastgele.
merhaba özgür kardeş dediğin sürur köyüne 5-6 kez balığa gittim. 1-2 kez kiloluk çıktı her seferde 20 civarı sazan yakaladık ama fazla büyük değildi. sultansuyu barajıda aynı şekilde büyük balık yok. hilan köyünde şansımı yazın deniyecem. bu köyün yolları nasıl? ayrıca verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. rastgele
Hilan köyünün yolu iyi, dilek kasabasına girince tam merkezden sola sap zaten sorarsan gösterirler, çok da uzak değil zaten. Köye girdikten sonra yolu takip edince 200 metre ilerde 90 derece sola dönen bir viraj var, hatta hemen virajda köşede bir de çeşme var, Arabayı bu köşede evlerin yanında boş bir yere bırakıp yürüyerek aşağı suyun yanına iniyorsun, indiğin yer derenin ağzı zaten. suyu sığ ama dere ağzı olduğu için olacak iyi balıklar çıkıyor. Rastgele
meraba malatyada henüz büyük balığı bulamadım. ısrarla arıyorum. mevsim de kış olduğu için büyük balık pek rastgelmiyor. yukarıda bahsedilen tohma köprü ve sürür civarında bu mevsimde 1100 grama kadar balık aldım. bir aya kadar daha büyüğünü alamassam, baharı ve yazı bekliyeceğim büyük balık için, sultan suyu ve battalgazide bu mevsimde 3-5 kg balık alırım diye içimde bir his var ama daha gidemedim. ama bu sadece bir his, nasip belki gidersem rastgelir. şimdilik eyvallah. yakalarsam yazarım. sen yakalarsan sen yaz. rastgele
malatya çevresi ile ilgili büyük balık tutacağımız yeni yerler bulursak birbirimizi haberdar edelim tekrar aramıza hoşgeldin...bu mevsimde biraz büyük balık zor temmuza kendini ayarla rastgele
slm. 25.12.2007 tarihinde tohma köprüsü altından yani karakaya barajından aldığımız sazan 1610 gr net ağırlığında, bu mevsimde hiç te fena sayılmaz herhalde. ama fazla balık vurmadı oltalarımıza suda tek balık vardı onuda biz tuttuk desem yeridir. rastgele...
Arkadaşlar merhaba, Malatya ve çevresinde balık avlaklarının çok olmasına karşın forumlarda malesef buralardan fazla bahsedilmemesi üzücü. Fuat bey bahsettiğiniz av yerleri Malatya'da yaşayıp balıkcılıkla uğraşan birçok kişinin ilk adreslerinden biri söylediğiniz gibi sultansuyu baraj göleti, bir sene önceye kadar orda tekneyle avcılık yapılıyordu bu yüzden burada büyük balık bulmak zorlaştı ancak bu yaz bir kilonun üstünde sazanlar çektim oradan ayrıca oldukça büyük birde Alabalık yakalamışlığım var, daha büyük balıklar için baraja gitmek elbette daha matıklı yazıhan tarafında kumocaklarının olduğu kısımda her biri yaklaşık 1,5 ~2 kiloluk kefaller çektim ve oldukçada iyi bir avdı, malesef hem çok kılçıklı oluşu hemde aşırı mil kokusundan pek lezzetli olduklarını söyleyemeyeceğim. Kömürhan köprüsünün ordada kefal yakalamak mümkün malatyadan elazığa giderken tam kömürhan köprüsünün üzerinde sol tarafa bakarsanız büyük bir burun var orada keyfal çıkıyor. Bu bahsettiğim yere gitmek için köprüyü geçtikten sonra sol taraftaki ilk benzinliği geçince kuşsarayı denilen bir köye yol ayrımı var oradan gidebilirsiniz, buyolu takip ederseniz yaklaşık 3-4 km sonra sazan avlamak için daha uygun mekanlar var. oralardada şansınızı deneyebilirsiniz yılbaşında bir balığa gitme projem var ancak bu mevsimde balık tutmanın zorluğu ve soğuk biraz beni baskılıyor. eğer gidersem sonuçlarını burada sizlerle paylaşırım.
Furatcım bu bahsettiğim avları bu mevsimde yapmadım bir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyeyim Ancak bu hafta sonu sultansuyu baraj göletine gidip alabalık için şansımı deneyeceğim.
aramıza hoşgeldin. Güzel olmuş yazısını nadir arkadaşa yazmıştım. SENİN DAHA ÖNCE YAPTIĞIN AVLARDA GÜZEL.
dediğin köprünün altına gitmedim yaza nasip giderim. ayrıca barajda kaşıkla avladın mı ? keban barajında avlanıyorlarmış yakaladıkları ise hint sazanları 20 -30 kg viedolar kısmında görebilirsin. daha büyük sazan avlamada gözüm ama oltaya gelmiyorlar. ayrıca köprünün orada sürekli jandarmalar uyarı yapıyorlarmış ,burada avlanmak yasak diye sen hiç böyle bir uyarı aldın mı?
slm hoşbulduk........ barajda birkaç defa kaşık attım deneme maksatlı 5-10 sefer attım baktım gelen giden yok fazla uğraşmadım. köprüye 4-5 kez gittim jndma ya rastlamadık korucular geldi, onlarda avımıza birşey demediler, ancak köprünün altına araba park ettirmiyorlar güvenlik gerekçesiyle, yani avlanmada bir engelle karşılaşmadık, 31.12.07 de köprünün oraya bir uğradım, köprünün tam altında bizim olta attığımız yere balıkçılar ağ atmışlardı. bende biraz oltada şansımı denedim ama tık yok. teknecilerin çıkardıkları balıklarda orta boyda balıklardı. şimdilik eyvallah.
Nadir'in bahsettiği köprü Sivas yolundaki Tohma köprüsü Ufuk'un ve Fuat'ın bahsettiği köprü ise kömürhan köprüsü kömürhan köprüsünün elazığ tarafında jandarma karakolu var, köprünün altından olta attırmazlar ama Ufuk'un bahsettiği yer köprüye 3-4 km uzakmış, burada soran çıkmaz bence. Battalgazi tarafında şansını deneyen kimse var mı acaba, Nadir sen de araştır Battalgazi'de balık çıkıyorsa oraya gidelim bir hafta sonu, tabi karlar eridikten sonra
selam selam arkadaşlar. ben geçen hafta sultansuyuna gittim. Birkaç tane alabalık bir o kadar da sazan yakaladım. ama soğuk ve çamur beni mahvetti. balıkların en büyüğü 1,5 kg civarıydı. gelecek hafta sürür köyüne gitmeyi düşünüyorum. ne dersiniz? birşeyler yakalayabilir miyim?
sular çok soğuk bence bu havada gitme, kayıkla ağ atanlar bile küçük küçük balıklar yakalayabiliyormuş, biraz bekle havalar ısınınca av daha zevkli olur
tavsiye edeceğiniz olta makinası , kamış ve diğer malzemeler vs alabileceğim fiyatıda uygun olan yer var mı?