Malatyalı av severler tohmada durucasu tarafında alabalık yayın turna vb balıklar çıkar mı şimdilik hiçbirşey bilmiyorum kebanı biliyorum orasıda baya uzak gitmek zor oluyor. Bilgi alabilir miyim sizden ? Ayrıyeten hangi dönemler hangi yem ile avlanayım kaç numara iğne kullanayım daha yeni başladığım için pek bilgim yok. Şimdiden teşekkür ediyorum
Malatya da şuan av yasağı var olta balıkçılarına bile yasak var.Jandarmayala köşe kapmaca oynuyoruz.normalde 15 Haziranda bitmesi gereken av yasağı çok bilmiş su ürünleri fakültesi sayesinde 15 Temmuza kadar kendi kıyılarımız bize yasak... Sadece gökkuşağı Alabalığı serbest hoş Jandarma bundan da anlamıyor gelene geçene 750 lira ceza yazıyor... Haaa gelelim soruna şuan Malatya da Turna,Alabalık Kurşun Balığı(Caner veya Locabarbus Esocius) kara ve kırmızı şabut Pullu ve aynalı sazan bol miktarda var ancak dediğim gibi şu ara yasak var...Rastgele )
Aynen yasak var ama köşekapmaya yapmak istiyorsan balık gayet fazla var.eğer bot yada teknen varsa morhamam tarafından acılabilirim diyorsan bir saati aştıktan sonraki alabalık tesisi var onun yakınlarında tutabilirsin.yok diyorsanda keban uygundur.rast gele jandarmaya dikkat.