Tarih:12/09/08 Saat: 15:00-19:00 arası Yer : Maltepe Hacıoğlu Karşısı Olta : Tekne ile Uzunolta Yem : Ölü, yaprak zargana Hasılat : 2 Kişi 7 adet Tam boy Lüfer. 1 tanesi 40 cm civarı
Tebrikler 1-2 haftadır balık kıyıdan çıkmaktaydı.Demekki balık var.Kıyıdan uzaklığınız nekadardı ortalama.Birde zarganayı kesme biçiminiz nasıl.
Murat arkadaşım, tornavida ile ne yaptın? Balıkların bağrını mı deştin? Yoksa bağrınızı delerim diye tehdit mi ettin? Şaka bir yana güzel bir av olmuş tebrik ederim. Gidebilirsek darısı başımıza diyelim. Daha da bereketli avların olur inşallah, rast gelsin.
Makina yanımda olmadığı için ve tamamen programsız bir organizasyon olduğu için ancak evde çekebildim fotoyu.
Allahım bu ne büyük mutluluk böyle yaklaşık 3 seneye yakın tanıdığım dostum. imzanda dediğin gibi. Küçük balıkmı büyük balıkmı. Herne ise. ben onu düşünmeye devam ederim... Tebrik ederim. çok güzel olmuş inşallah darısı diğer av günlerine çok ama çok sevindim.... (Mesaj işe yaradımı) sevgiler.
Tebrik ederim güzel av güzel balıklar, umarım birgün karşılaşırız benim işyerim Maltepe'de, bazen Maltepe sahiline balık tutmak için iniyorum tanışmak kısmet olur inşallah.Rastgele.
Kesinlikle mesajınız işe yaradı diyebilirim. Eğer o mesaj olmasaydı bu balıkları alamazdım. Tekrar ilgi ve alakanıza çok çok teşekkür ederim. Denemeden birşey olmuyormuş.
Maltepe Raporuna İlave Merhaba ; Bende pazar günü uzun olta ile Bostancı Suadiye arasında şansımı denedim, ancak kısmetime birşey alamadım, rapala ile denedim balık daha rapalaya atlamıyor . Birde akşamları Suadiye otelin açığında lüks ile lüfer alanların olduğunu duydum bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Buarada siz hangi derinlikte aldınız lüferleri?
maltepeden cok suadiye arkadaşlarr ben suan maltepede oturuyorumm ama cocukluğum suadiyede gecti suadiye oteli sahilinde lüfer cinakop istarvit mezgit izmarit kefal gibi balıklar cok cıkıyordu. ancak 2 seneden beri dikkat ediyorum denizde böyle jelimsi bir madde varr marmara denizinin tüm kıyılarındaa o yüzden balıklar acıkta kıyıdan balık almak cok zor balık gelmiyor 2 sene öncesine kadar buralardan inanılmaz balık çıkardı ama şimdii nerdeee o jel mahvettiii tek tük alan varsa alıyordur. ben 12,10,2008 tarihin de 6 saat oradaydım tek bir balık bile vurmadı yem desen taze yem takım desen full ama balık yokk şikayet etmiyorumm balık tutmasak bile orada 6 saat beklemek benim için zevktii 13,10,2008 tarihinde karşıya geçtik eminönü ,galata köprüsü ,sarayburnu ,karaköy ,ortaköy sonra üsküdar ,kanlıca ,beykoz ,anadolu kavağı ,poyraza ,tuzla ,kartal ,yunus ,maltepe ,idealtepe yani gezmediğimiz yer kalmadı oradan tekrar suadiye kovasını dolduran yoktu.....bizde elimizdee 5 adet istarvit le suadiyede cinekop a gittiik yine birsey yokkktuu hep o denizdeki madde yüzünden balık açıktan gelemiyor kıyıyaa.. teknesi olan bir dakıka durmasınn balık acıktaa acıktaaa.......
Haklısın şu Lez denen şey çok berbat bişi. Açıktata var biraz ama kıyıdaki gibi değil. Akıntı çok olduğundan dağılıyor açıklarda. Bende geçmiş yıllarda Dragos Sema Hast. karşısından çok verimli Lüfer avları yaptım. Fakat 2-3 senedir bişi yok oralarda.
Adaşım Tebrikler. Maltepe kıyıdan bir türlü kısmet olmadı bizlere. Ama denemeye devam. _________________________ Murat 1968 İstanbul/Ataşehir