maltepe - bostancı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bu maltepe bostancı arasındaki üstadlarıma sormak istediğim buralarda çinekop ne zaman başlar ve takımı hakkında bilgi vericek üstadlarıma şimdiden teşekkür ederim:confused:

Son düzenleme: 24 Temmuz 2008
  2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    cevap veren yoksa şöle bi soru soriyim o zaman bu akşam çinekopa atsam tutma ihtimalim ne kadar düşük olur vaktinden çok önce atarsam tuhaf bakışlar altında kalmiyalım rezil olmak istemem

Son düzenleme: 24 Temmuz 2008
  3. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Selam Furkan;

Bu çinekop takımı

İstanbul'da kıyıdan, randımanlı, yemli çinekop avı yapmak istiyorsan, eylül sonunu beklemelisin. Bu zamanda atmanı hiç tavsiye etmem:) .

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    teşekkür ederim dün takımı temin ettim zar zorda olsa istavritide takıp attım yoklamak içi ama çinekop flan yoktu tabi

5. simendifer

simendifer Sennur

Furkan, Bostancı-Maltepe demeyelim de, Eylül gibi sadece Maltepe diyelim. Bostancı av açısından pek verimli bir avlak değildir. Zamanı geldiğinde Maltepe'den çinekop ya da lüfer alabilirsin ama yine de Sarayburnu ve oraya yakın meralardaki kadar verimli değildir. Maltepe'den sonra da sahil boyunca balık alma şansın yüksek ama Maltepe'den öncesinde pek verim yok. Sadece Küçükyalı mendireğinin oraları deneyebilirsin. (Mendireklerde teke de çıkarabilirsin)

Mustafa arkadaşımız da, aşağıdaki linkte çinekop ve lüfer için, yukarıda Kerem arkadaşımızın da fotoğrafını eklediği mantarlı takımın yapılışını anlatmış, faydalanacağını düşünüyorum. ;)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=3815

Son düzenleme: 25 Temmuz 2008
  6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    çok teşekkür ederim sennur abla ben hep mendirekte tutyorum zaten balığıda belki maltepe tarafına bilen daha çoktur diye maltepe bostancı dedim ;)
    peki sennur abla şu aralar zargana mezgit falan yani gündüz böle yemle tutabiliceğim bi balık varmı buralarda sıkıldım hergün istavrit tutmaktan biraz ele avuca gelir bişe tutmak istiyorum hazır tatildeyken

Son düzenleme: 25 Temmuz 2008
  7. simendifer

simendifer Sennur

Saydığım meralarda ama özellikle Pendik'de mezgiti her zaman tutabilirsin. Ama onun da istavritten çok farkı yok aslında. Zarganayı, bırak şimdi, zamanı geldiğinde bile zor bulursun. Yine de çıkar tek tük. Ama dediğim gibi zamanı geldiğinde. Yani Ağustos sonundan Eylül ortasına kadar yaklaşık 3 haftalık dönem, zargananın kıyıya yanaştığı dönemdir bizim kıyılarda. O zamanda ve ondan sonrasında kesilene kadar zargana alabilirsin. Zargana istiyorsan illaki, uzak olsa da Yeşilköy'e gitmeni tavsiye ederim. Değişik bir şeyler yakalamak istiyorum dersen, Bostancı-Maltepe hattı şu sıralar iyi kefal yapıyor. Ben kefal yakalamıyorum ama madem değişiklik olsun diyorsun, bence deneyebilirsin.

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    teşekkürler:) :) :)