arkadaşlar sabah kalkıp 8.30 trenıyle pendıkte ilk oltamı salladım istavirt için normalda o bölgede 25lik ağırlık fazlasıyla yeterken bugun o bölgede 35lik ağırlık yetmez oldu pendıkte 7 tane istavirt aldım gözlerim yaşardı sonra yürümeye başladım yunus derken kartal merkezdeyim ne yürümüşüm. 1 saat kartalda takıldım 2 takım 3 kursunumu heba ettım. kartaldan koçtaş doğru yururken dragos da buldum kendımi orada fazla kişi göremedım çoğu yamurluklu ustadlar vardı. sarı yağmurluklu uzman arkadaşlarhihi sonra dragosdan devam ederek süreyapaşaya geldım tam migrosun karşısında bir yer secip at cek yapmaya başladım derken 2 tane istavirt daha aldım. lüfer takımı yanımdaydı istavirt bağlayarak bekledım oltayı kayalıklara kıstırıp ipod takıp muzık dınlerken bırden olta üstüme geldi acele ile yükledım makaraya derken balıgın su üstündeki zıplamasını gördüm.sonra cektigimde inenin 1 tanesi kopmuştu balık yoktu. ne vurdugunuda merak ettim ya lüferdi büyük bir balıktı ama şansıma cekemedım.. masalın sonunda kartala gidip 1 kg istavirt alıp benım balıklarla karıştırıp eve götürdüm. oturdum yedim:laughing:
senin söyledigin söz vardı tasmala ne tasmaladım oltayı ben cektim o cekti en sonunda ben pes ettim olta koptu
suyun üstünde zıplayıp iğneni kesmişse dişlidir(lüfer ailesi) büyük ihtimal hooked ama hızlı sarman lazım lüferde. kefalin ağzı daha yumuşak sert sararsan yırtılır lüferdede ağır sararsan misinanı keser :thumb:
orta derecede sardım fazla hızlı abanmadım okadar güclü saramadım makına kaldırmadı sanırım misine sanki bir yere takılmışta cekemiyormusun gibi ama balık oynadıgı zaman sarabılıyordum. hızlı saramadım saracak durum yoktu :laughing: dedım o balık benım gelecek diren bakalım yavas yavas cekerım kıyıya.. derken bırden olta yumusadı hızlı sarmaya başladım sonrası igne gördüm derken vay anasını dedim şeytan kaçtı elimden
Halil o kadar yolu nasıl yürüdün valla okurken yoruldum balık alabilmiş olmana sevindim, yani bizim oralar ufaktan balık yapmaya başladı.. Daha iyilerine insalah..
Güzel bir sahilyolu yürüyüşü olmuş. Zaten amaçlardan biri de doğayla başbaşa olmak değil mi. Lodos alıp veriyordu bugün. çok iyi yapmışsın.
normalde şehirler arası bisiklet turlarına cıkmıştım eskiden 2005 yılında aileden dolayı ara verdim askerden sonra tekrar bir scott alıp istanbul doğa turuna cıkıcam yalova su düşen şelalesi olsun inşallah. lüferi kaçırdım bugun anlıyorumki lüfer dalgası gecilecek balık degilmiş kefal gibi sanıyordum korkuttu:thumb: gecen kartal gittigimde saat 5 yola cıkıp 7 de pendik güzelyalıda olmuştum güzel yürüyüştü. kumcuların orayı gectınmı rahat bir yok akşamları tek kuytu yer benı korkutan kumcuların orası.
Ben de eskiden özellikle de askerden önce çok bisiklete binerdim, hatta Marmara Adasını dağ yolundan defalarca turlamıştım.. inişler iyi de dağa tırmanışlar adamın canını çıkarıyordu sonra da o kaslarla komando seçilmiştim, önce eğirdir ordan da hakkari bu dediğim 16-17 sene önceydi tabi.. yeniden bisiklete başlıycam sanırım, balığa da bisikletle gidip gelicem, araba tembelliğe alıştırıyo insanı.. Özkan deneme yapacaktı bu akşam Kumcularda.. raporunu bekliyorum merakla.. inşallah bişeyler alabilmiştir.. Halil inanıyorum ki kısa bir süre sonra sen çok iyi balık almaya başlayacaksın.. denemelere devam.. rastgele..
800 tl mtb alacam bisiklet forumlarındaki arkadaşlarla konuşuyoruz yalova turu duzenlerız askerden gelınce güzel oluyor.