herkese bol ve keyıflı avlar dileklerimle. 3 arkadaş cuma akşamı maltepe civarında sandalla acılıp balık tutmak ıstıyoruz. iş cıkışı gidilecek bıldıgımız bı kayık kıralayan kımseyı tanımıyoruz. tavsıye edebılıcek fıyatları bılen var mı yardım edecek veya tanıfıgı bıldıgı bırı varsa dırek ona gıdelım. kısıtlı vakıt oldugu ıcın daha ıyı olur. frumda okumuşdum sandal 5-7 tl arası motorlu kayık 70-150 arası felan dıyorlar bılgısı olan var mı. yardım edersenız buyuk ıyılık yapmış olursunuz. keyıflı paylasımlar muhabbet ve oltada balık bol olsun ..
Sayin Kaynar, Öncelikle iyi aksamlar.Maltepe sahildeki migrosun karsininda bir burun mevcut.Burunun sag tarafinda saati 10 TL`den kürekli kayik,50 TL`den motorlu kayik kiralayabilirsiniz.
Size uzak veya ters kalır mı bilemiyorum ama... Kartal'da saati 5 liradan kayık kiralıyorlar. El oltası da satıyorlar. (Yem olarak tavuk kullanmıştık) Geçtiğimiz günlerde iş çıkışı bir kaç saat takılma fırsatım oldu. 1-2 kilo mezgit aldık. Yanımızdaki yöremizdeki arkadaşlar da istavrit alıyordu. Epey eğlendiriciydi.
Maltepedeki migrosu arkana al sağ çapraza doğru sahile doğru git, küçük bir burun var, onun sol tarafında 7-8 tane küçük fiber kayık göreceksin su üstünde, tekneci baki abi var orda hafif yaşlıca bir abimiz, yardımcı olur her türlü. 3 hafta önce gitmiştim ben, memnun kaldım (sırtımdaki yanıklar hariç, öğlen çıkmıştık ) yanlış hatırlamıyorsam normalde saati 10 tl fakat kısa kalmayacağız, balık tutacağız dersen 7,5 tl yapıyor, ayrıca 3 liraya istavrit çaparili,kurşunlu, hazır takım el oltasıda satıyor. tekneleri 3,5 metre çift cidar ve kürekli, bir tanede 4,5-5 metre biraz daha spor görünümlü bir teknesi var meblağı az daha yüksek ama 2 kişiden fazla çıkacaksanız büyük olanı tercih edin. eğer önceden görüşürseniz ücreti karşılığında motorda getirebiliyor, benzinini siz alın, yanınızda iyi motorlu tekne kullanan biri olsun ve birazda pazarlık yapın birkaç kişi paylaştığında dokunmayacak rakamlara kiralayabilirsiniz motorlu şekilde(sürüşüne güvendiği kişilere kaptansız veriyor). 3 hafta önce bir sebeple oradaydım görünce dayanamadım kiraladım bu arada yanınıza fazla uzun kamış götürmeyin, ben hevesle yeni aldığım kamışı götürdüm, 3,50 teknede 3,60 kamışı koyacak yer bulamadım birde akıntıdan korkmanıza gerek yok, çapayı topladığınız anda tekne kıyıya kendi gidiyor, dönerken yormayın kendinizi
Şaka yapmıyorsunuz değil mi? ) Yunus kardeş bak tavuğu oltası hepsini hazırlar giderim. Ordan mezgit çekemezsem gelier burada anlatırım herkese . Cidden Mezgit çektiniz mi?
Mezgit dedigi istavrit kadardir öyle filato çikarilacak kadar büyük mezgit nerde istanbulda sümük gibi oluyo temizlemesi dert takimi bozmasi baska dert. Kuruçesme kazikliyolda çok tutardik annem temizlemeyeceksen tutma biktim derdi