Malzeme Konusunda Yardim (Daiwa/D.A.M.)

Konu, 'Makineler' kısmında Nightwalker tarafından paylaşıldı.

1. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Kendime su sekilde bir takim aldim aliyorum (Aldim ama iade ya da degisim yapabilirim). Usta arkadaslarin yorumlarini rica ediyorum...

Makina DAIWA TS 5000T (made in Japan, uzerinde yazanin yalancisiyim). Tournament modeli olarak geciyor. Resmi asagida. Oncelikle bu tam bir surf modeli midir ve olumlu/olumsuz gorusleriniz ne yonde olur?

Kamis olarakta D.A.M. All round orijinal Alman yapimi olan sanirim 8-10 yillik bir kamis. Boyu 3.80 ve aksiyonu 40-80gr. Ozellikle uzaga atmak icin 45/60/80 ya da max 100 gr agirlik icin yeterli olur mu yoksa biraz daha uzun ve daha sert aksiyonlu bir kamisa ihtiyac duyar miyim?

Yardimlariniz icin pesinen tesekkurler...

2. tomy77

tomy77

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg levrek
    makine 5000 lik ve az msina alıyor gibi görünüyor eğer öyleyse tam manasıyla surf değil turnuva makineleri surf olmazki hem, kmaış konusnda ise elindeki kamışı değiştireceksin surf için uzak mesefa kamışları sert olmalıdır 200 gramdan fazla atarı veya 200 gram..

Son düzenleme: 12 Şubat 2008
  3. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Surflerde az misina ne kadar oluyor bilmiyorum ama yanlis hatirlamiyorsam bu makina 0.35 mm icin 330 metre misina aliyor.
    0.30 luk ise 400 metrenin uzerinde kapasitesi var, bana pek az gibi gelmiyor?

Tournament'i model ismi olarak dusunuyordum ben ama o da "surf" gibi bir makina grubu ismi mi?

4. Bu Makine daiwa lar arasında gerçekten güze..330 metre 14libre misina kapasitesi 4,2 deviri ile surf olarak kullanıma uygun güçlü ve kaliteli bir ürün..Ayrıca bu makine 7 bilyalı olması nedeniyle sessiz,yıllar boyu size kaliteyı sunacak bir makine..Bu makinenin en beğendiğim özelliği kalamanın çok hassas ayarlanabilmesi..
    Bence güzel bir makine..Şimdiden hayırlı olsun;)

5. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Erdal Bey, yorumlar icin cok tesekkurler. Icimde bir korku vardi, yuregime su serptiniz :) :)

Bir de kamis hakkinda ne dusunursunuz? Amacim uzaga atmak gerci ama dunya rekoru pesinde degilim. Illa gerekiyor mu daha uzun ve sert aksiyonlu baska bi kamis? Ornegin 4.20 ve 150-250 atarli bir kamisla tahmini kac metre daha uzaga atilir 100 gramlik bi agirlik...

6. Elinizdeki kamış ile bu makineyi kullnmak sorun yaratmasada bence uygun değil..Bu makine için 4.00metre üzerinde ve 100-250gr atarı olan bir kamış bence daha uygun olur..

Uzağa atmak tekniğe,deneyime bağlı olsada ben kendimden örnek vereyim..
    Daha önce kullandığım sıradan takımlarla 90-100metre atabilirken yeni aldığım makine ve kamış ile 170metreye yaklaştım..150metre lik bobini sardığımda her atışta sonunu buluyorum..

7. dozer1219

dozer1219 Kadir

Kagan ben bugün internetten sipariş verdim. Lineaffee 4.20 S-Curve surf kamış, sanırım o kamış seninde işini görür.

8. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Gunaydin, internette bakindim ama bulamadim bi link var midir detaylari gorebilecegim? Bu kamis eline ulastiginda bir gormek isterim, su an cok acelem olmadigi icin o zamana kadar bekleyebilirim...

9. kykh

kykh

D.A.M. E-MOTION 390CM SURF KAMIŞI

Genel Özellikler
    ==========================================
    Boy (cm) : 390
    Atarı (g) : 100-250
    Parça Sayısı : 3
    Sap : EVA
    Kapalı Uzunluk (cm) : 137
    Ağırlık (g) : 635

Açıklama :
    - TC24 Yüksek modülüs karbon
    - Surf için ideal tasarım
    - Kullanıma göre yeri ayarlanabilir oynar makina yatağı
    - Esneklik ve hafiflik bir arada!

D.A.M SLR SURF FD MAKİNA
    Özellikler
    60'lık geniş makara, Bilya sayısı:4+1, 1/4.8 Devir, Karbon alaşımlı metal Makara,0,50/115-0,40/180(mm/m) Misina kapasitesi, 600g ağırlık, Önden kalama, DAM'dan süper surf bir makine
    Anında duruş sistemi, Yedek grafit kafa, Anti-titreşim sistemi,

Ama benim tercikim arkadan kalamalı olanlar saygılar

10. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    slm arakadaşlar surffishing sana hayırlı olsun kardeş öncelikle elindekilerle bir süre devam et sonra kararını kendin ver bence.

11. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Hosgeldiniz Kurtulus Bey :)

12. Kurtuluş aramıza hoş geldin..:)

Sizin bana tavsiyeniz nedir??..:)

Son düzenleme: 13 Şubat 2008
  13. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Erdal iyi akşamlar.Hazır konu açılmışken bende ayrıca konu açmıyayım özelden de yazılmıyor galiba,benim sana sorum şu.

Biz mayıs aylarında 35-40 gram ağırlığında kurşunla istavrite kıyıdan çapari atarız,yani en çok ağırlığımız 50 gramı geçmez ama mümkün olduğu kadar uzağa atmamız gerekli.Bazen 2 metre bile balık açısından çok farkediyor.Ben 50 senedir balığa giderim ama makina ile kamıştan pek anlamam.Bana 50-100 ytl arası nasıl bir kamış önerirsin.markasınıda yaz ayrıca ona uygun aynı cıvarda bir para ile makinada önerirsen sevinirim.

14. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Bende bir kamış önereyimmi. yukarıdaki gördüğün kamış 125 gr kurşunu atar vaziyette çekilmiş bir fotodur.;)

Bulacağın adres ve kamışa ait bilgilerde aşağıdaki sayfada yer almaktadır.
    Denenmiş bir sörf kamıştır.;)

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK2785 420

Makinene gelince bence güzel bir seçim yapmışsın.

Son düzenleme: 13 Şubat 2008
  15. Merhabalar Gürol Abi.

Gürol abi ençok 50gr kurşun kullanacağını ve çapariyi uzağa atmak için bir malzeme aradığını düşünürsek aşağıdaki malzemeler bu iş için benim sana önerebileceğim malzemeler..toplamı 185 ytl civarında..
    daha önce yazdığım gibi uzağa atış için kurşun ağırlığı çok önemli..Bu takım ile eskisinden daha uzağa atabileceğini düşünüyorum..Özellikle bu kamışı kullanırken 60-70gr kurşun kullanırsan atış mesafen 2ye katlanabilir..

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2267239

BU kamış 50-60 gr ağırlığı uzağa atmak için boy ve atar olarak çok iyi..

.http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=23-18-18600

Bu makine surf makineler arasında gerek ağırlık,gerek kalite olarak oldukça iyi..4,8 deviri ile kolun her turunda 102cm misina sarar..Takımın takılmaması için yeterli hızı kolayca elde edebilirsin..:)

Bu fiyatlar konusunda da yardımcı olmaya çalışırım..Nazımın geçeceği birkaç kişi var..Yapışırım paçalarına:D

16. Abi bu resimde 125 gr kurşun dibe değiyormu??..yoksa askıdamı??

askıda ise bana bitane lazım..;)

sert bir yapısı var sanki..

ama resim değişmiş..

17. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Erdal'cığım sana tarif ederken sanırım eksik yazmışım.Ben genelde motosikletle balığa gittiğim için kamışın kapalı boy uzunluğunun çok fazla olmaması gerek,yoksa kalabalıkta bir iki kişiyi peşime takabilirim.:D

Yalnız parça sayısı çoğaldıkca atma mesafesinin kısalacağını biliyorum ama kapalı boy uzunluğu 80 cm cıvarında olursa daha iyi olur.İlginede teşekkür ederim.

18. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Aynı kamışın açılmamış haliydi o

19. Kamu emniyeti açısından önemli bir konu abi:D :D

Bu konuda 2 kamış tavsiye edeyim abi..
    Bu kamış 80 cm ve oldukça sağlam bir kamış..
    http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK2504 330
    http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK CARIS 270 ..Bu kamışın 2060/360 modelini tavsiye ederim..Ben kullanıyorum ve oldukça güzel

20. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana