selamlar, çok uzun bir aradan sonra balık hobime tekrardan devam edeceğim bu yaz kısmetse. sormadan önce arama yaptırdım fakat bulamadım, kullanılan malzemelerin ömürleri hakkında hiçbir bilgiye rastlayamadım. olta takımlarımı yaklaşık 10 yıl önce kullandım en son.birde geçen ay kullandım, kısmetse bu yaz da kullanacağım. kullanmadığım süre içerisinde bazalı yatağın altında, hiçbirşekilde güneş görmeyen biryerde muhafaza ettim. gördüğüm kadarıyla kurşunlarda değişen bişey yok, iğnelerin sadece çok küçük olanları biraz oksitlenmeye başlamış, büyüklerinde bir problem görünmüyor. fırdöndüler oksitlenmiş fakat sağlam durumda(değişebilir sorun değil).kamışın yüzük kısımları genellikle paslanmış(gittiği yere kadar, yazın yenisini alırım). en çok aklıma takılan ise misinalar, karar veremedim, 3-4 sezon kullanılmış ve sonra 10 yıl beklemiş bir misinayı kullanmaya devammı etmek lazım yoksa çöpe atıp yenisinimi almak lazım? şayet atmam lazımsa baya bi eksilecek oltalarım 3 tane kasnak olta, 4-5 tane klasik tahta üzerine sarılmış olta, 1 tane kullanılmamış bobin halinde misina ve 1 tanede makinamın üzerinde sarılı olan misina var. gördüğüm kadarıyla biraz sertleşmiş gibiydiler fakat tamda anlayamadım durumlarını. evet üstatlar size bir tarih sorusu napayım ben bunları, atayımmı, olduğu gibi kullanmaya devammı edeyim yada bakım yapıp kullanılacak yerler varmıdır? bu durumda napılır? not: misinalar 0.20-0.40 arası değişik kalınlıklarda
benimde büyüklerim tecrübeli ustalar var elbette , ancak benim şahsi düşüncem misina iptal yani avın tam ortasında olur olmaz yerden patır patır kopacagına etrafın balık çekerken sen tamir,düğümle uğraşacagına misinaların yerine ,yenisisini koy derim
Volkan kardesim,bir seyahat baslangıcı arabanın bakımını yaptırmadan yola cıkarsan,yarı yolda kalma riskin buyuk olur. Eski duzeneklerini ( misina,fırdndu,klips ve ignelerini komple iptal et ve yenile ki aklında soru işaretleri kalmasın. Rasgele.
kulanılmış olanlara güvenme ama kullanılmamış misina varsa birkaç kez düğüm denemesi ile test yap çakiştir bak saglamsa kullan ..bazı ürünler 10 senede kalsa bişi olmuyor.. bende 10 seneden fazla yaşlı misina var kalen saglam eski fransız tortue ..mesela.. deneyeceksn..
yorumlarınız için teşekkür ederim. tamam, elimle baya bir zorlayayım, dayanımına göre karar vereyim en iyisi. kolay kopan çöpe