malzeme seçimi konusunda yardım lütfen

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında cagataygur tarafından paylaşıldı.

1. cagataygur

cagataygur A. Çağatay Gür

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    4 kg Akya
    Merhabalar,

Son 2 yıldır Datça da dalmaya çalışıyorum. Hatta Geçen yıl sans eseri de olsa Akya bile vurabilmiştim kıyıda. Artık kendi malzemelerimin olmasını istiyorum. Bu sebeple benim gibi acemi bir kişi için gözlük, snorkel, ve zıpkın önerilerinizi lütfen bekliyorum.

Ankara da oturuyorum ve internetten mi alışverişi yapayım. Çünkü ankarada bildiğim pek bir yer yok. Bulduğum ürünleri ve internet fiyatlarını yazıyorum. Sizce uygun mu, ve yardımlarınızı bekliyorum.

Yaptığım araştırmada;

Apnea Powepoint 90 lık zıpkın: 169 YTL
    APNEA RUBER ŞNORKEL (YUMUŞAK): 23 YTL
    MARES OPERA MASKE 49 YTL

Saygılar sunarım

2. themad2

themad2 Serdar

Eğer interneten alışveriş yapacaksanız gittigidiyor vs.. gibi sitelere bakmanızı tavsiye ederim.Toptan getirip o tip sitelerde ucuza satanlar mevcut bilginize.

3. cagataygur

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    4 kg Akya
    gittigidiyor a biraz önce girdim kaliteli şeyler yok 50 60 milyonluk zıpkınlar var.
    Araştırmalarıma göre Apnea Powerpoint iyi diyorlar.

Yardımlarınızı bekliyorum

Saygılarımla

4. Apnea power point ülkemizde tanınmış ve yerli üeretimi yapılan bir marka olup özellikle yeni nesil apnealar oldukça keyif veren avlara vesile olmaktadır..Yeni nesil p.p da şiş kanalı,6,5 mm şişi ile çoğu dalıcının kullandığı ve çoğunluğun memnun kaldığı bir modeldir..Ancak yine yerli üretim olan ve hızla yükselen satış grafiği ve satış sonrası inanılmaz hizmet sunumu ile Free sub da düşünülebilir..pp ile aynı kulvarda olan goldenhorn serisi kendinden kanallı şiş yuvası ile 20lik dunlop lastikler ile esneme yapmadan güvenle kullanılabilecek nokta atış oranı yüksek bir modeldir.Özellikle sessiz tetik mekanizması ile çoğu zıpkın modifiyesinde Tercih nedenidir.Free sub şişlerde kalitesiyle ön plana çıkmaktaadır..Bu iki zıpkın aynı fiyat aralığında olduğundan tercih kullanıcıya bırakılabilir..

Snorkel konusunda en önemli nokta snorkelin tahliyesiz düz snorkel olmasıdır..Tahliyeli snorkel ile daldığınızda ortaya çıkan ses ve hırıltılar siz balığı görmeden balık için bir "kaç" zilidir..Yani elinizde davul ördek avlamaya çalışmak gibi bir durumdur:D

Gözlük konusuna gelince yüze oturan her gözlük kullanılabilir..ancak tempered camlar tercih edilmelidir..Sizin tercih ettiğiniz modelde bir tempered camlı maskedir..Maskeyi seçerken önemli bir kural vardır ve maskenin size uyumluluğu için uygulanmalıdır..Maskenin kayışını kafanıza takmadan sadece maskeyi yüzünüze oturtarak burnunuzdan biraz nefes alın..Eğer meske dışardan hava almıyor ve yüzünüzde bir vantuz etkisi ile tutunuyorsa o maske sizin maskenizdir..Bunu özellikle yazdım çünkü Dünyanın en iyi ekipmanlarına sahip olsanızda su alan,buharı önlenemeyen bir gözlükl ile balık avlaak imkansızdır....

Sorunuz olur ise yazın.;)

5. cagataygur

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    4 kg Akya
    çok teşekkür ederim ilginize ve cevap yazdığınız için. Yarın Ankarada ulustaki birkaç mağazaya bakacağım maske ve diğer ekipmanlar için.

Sanırım zıpkında da Golden Horn 90 lık alacağım.

Tekrar teşekkür ederim yazdıklarınızdan dolayı.

6. trefli

trefli semih sözer

Favori Kamış:
    seac-sub xfire 85 zıpkın posedion ultımade olta
    En İyi Avı:
    hala denizde duruyor
    dostum selam,

eldiven almayı unutma.zıpkın kurarken el yaralanmasını engelleyen en onemlı yardımcı malzemedir.ayrıca bıcaksız dalma .muhakkak bir bıcak edin.
    palet konusundaysa yapacagın dalıs seklıne gore palet sec eger bıraz derın dalacaksan yumusak ve bıraz uzun palalı palet tercıh et.fıyatı 90-95 ytl cıvarında.eger kıyıda dolasacaksan 30-35 ytl lik paletlerde ısını gorur.

7. cagataygur

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    4 kg Akya
    Tekrar Merhabalar.ankarada YIBA çarşısında bi mağazaya girdim ve sağolsunlar yardımcı oldular bayağı bi. Aşağıdaki fiyatlara aldım ürünleri. netten baktım fiyatlar hemen hemen aynı. Kazıklanmadım umarım. ve Umarım hayırlı olur. Ankaralı olupta bu işe yeni başlayan olursa gittiğim yeri tavsiye edebilirim, hem fiyat hem de bilgi konusunda yardımcı da oluyolar.

picasso asegai 90 lık: 175 YTL, technisub Falco maske: 85 YTL, Tigullio snorkel 10 ytl ye aldım. Fiyatlarını bilmiyorum ama umarım hayırlı olur. Adam picasso daha iyyi dedi. Beni caydırdı.

Cevap yazdığınız ve Yardımlarınız için de çok teşekkür ederim.

değerli "trefli" abicim; teşekkür ederim yorumun için. Bıçağım var bi tane ve sözüne güvenip sanırım bir adet de eldiven alacağım. Teşekkür ederim.

Çağatay Gür

8. Yeni dalış takımlarınız hayırlı olsun..İnşallah trofe avlara vesile olur..:)

Kesinlikle satıcı Picassonun daha iyi olduğu konusunda doğru söylemiş..Ancak fiyat/performan dikkate alındığında yeni pp ve goldenhornun bu Zıpkından daha iyi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim..;)

Ancak zaman içerisinde bir şiş kanalı eklerseniz daha iyi performans elde edeceksiniz..Yanılmıyorsam üzerinde 16mm amber lastik olmalı..Zaman içinde lastik performansının artırmaya ihtiyacınız olacağını düşünüyorum..:)

İlave olarak Bıçağın dalıcı için can yeleği olduğunu unutmayın..Allah korusun hayatta sadece 1 kez ihtiyaç duyarsınız, ve yok ise birdaha ihtiyaç duymazsınız..Bulanık sular,derelerin denize döküldüğü noktadaki fluğlaşma..Parça ağlar.vs.

9. trefli

trefli semih sözer

Favori Kamış:
    seac-sub xfire 85 zıpkın posedion ultımade olta
    En İyi Avı:
    hala denizde duruyor
    malzemelerın hayırlı olsun kardesım.gule gule kullan.insallah bol balık vurursun ama kurallara uygun olarak avlanmamız ılkemız.

hayırlı dalıslar.....