Manavgat levrek avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında avecinsaat tarafından paylaşıldı.

1. avecinsaat

avecinsaat cafer

Favori Kamış:
    Sadece iki olta(şimdilik)
    En İyi Avı:
    1.5 kg kadr sazan
    Herkese merhaba;Cumartesi günü bi arkadaşımla buluşup balığa gitmeye karar vermiştik. Ben siroz için karpuz çayına gidelim dedim,Mehmet ise abi ben kefal nasıl tutulur sana öğretiyim dedi ve beraber küçük bir dereye gittik ,malesef akşama kadar hiç birşey tutamadık zaten mehmetin de misafirleri gelmişti eve gitmesi gerekiyordu. Ben ise hırsımı alamamıştım Mehmet dedim sen eve dön bende boğazda biraz levreğe çalışayım yorulana kadar sallar sonrada eve dönerim demiştim.Mehmet'i eve bıratım ve Manavgat boğazında(ırmağın denize karıştığı yer)levrek için takım hazırlıyordum biranda arkadan ses geldi kepce getirin kepce diye kepce bayağı uzaktaydı ama birisi getirmek için gitti,birisi kıyıya kadar çek kıyıdan al dedi,diğeri kaldır al balığı zaten çok büyük değil dedi ama armağan abi balığı kıyıya doğru çekiyordu ne yazıkki balık kurtulmuştu ben çok üzülmüştüm ,kepce de gelmişti ama artık çok geç olmuştu.Artık işime dönüp atçek yapmaya devam ediyordum saat 19:30 sularında benim oltama vurmuştu balık oldukca güçlüydü ilk kez büyük balık çekiyordum kenara kadar çektim balığı ve yukarı almak için yardım istedim ,daha önce getirilmiş olan kepce ile hemen geldiler yardıma ve beraberce balığı aldık 45 cm. boyunda yakışıklı bir levrek ti aldığımız.Balığı kepceye aldığımızda balık iğneden kurtulmuştu yani sonanda almıştık balığı,balığı alırken yardım edenler ise benden birkaçsaat önce yakalan balığığı kaçıran arkadaşlardı. Onlara buradanda teşekkür ediyorum.Balığın resimlerini şuan paylaşamıyorum ama ilk fırsatta paylaşacağım.Av malzemesi:kırmızı silikon balık:6-7 cm. ve zokalı iğne fırdöndüden yaklaşık 60 cm. mesafeye takıyoruz başka hiçbir ağırlık kullanmadan atıyoruz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Şubat 2008
  2. KEYF&KEDER

KEYF&KEDER ORHAN AYDAR

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ÇARŞI EKİBİ.
    güzel av olmuş paylaşımın için teşekkürler

3. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Tebrikler ve afiyet olsun.. Merak icin soruyorum levrek havyarli mi cikti havyarsiz mi? Havalar iliman giderse bu aralar havyar birakabiliyormuz hayvan en azindan burda oyle soyluyorlar...

4. avecinsaat

avecinsaat cafer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1.5 kg kadr sazan
    Valla içini ben temizlemedim hiç bilgim yok.

5. önder güdücüler

önder güdücüler önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana
    tebrikler fotoğraflı olsada gözümüzde bayran etse ne güzel olurdu

6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler fotoları unutma :)

bu arda manavgatta 4 sene kaldım tadı damağımda kaldı be :D:D

7. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Cafer kardeşim raporunu merakla bekliyordum. Benim rapala ile kaçırdığım levrekden sonra senin yakaladığın levrek hepimize moral oldu.Cafer arkadaşım resmini yayınlayamamış ama bizzat ben balığı gördüm arkadaşlar.
    Senden sonra toprak solucanıyla bir levrek daha yakalandı boru kurdu ilede 6 parça mırmır 1 parça eşkina yakaladık.
    Manavgat çayının denize karıştığı yer muhteşem bir yer hertürlü balık var özellikle levrekler.
    [​IMG][/URL][/IMG]

8. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    güzel av olmuş tebrik ederim yanlız yücel abimin düşündüğü gibi bir düşünce var aklımda

9. avecinsaat

avecinsaat cafer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1.5 kg kadr sazan
    Armağan abi pazartesi gene oradaydım ,solcanla levreği yakalıyan arkadaşda oradaydı konuştuk biraz yine aynı hevesle iki tane solcanlı dip oltası atmıştı ben yaklaşık 5 saat kadar salladım levreğe ,hiç yakalayamadım ancak bir oltada mırmır için atmıştım( tavuk ile) iki tane levrek bir tane eşkina ve bir tanede mırmır aldım.

10. covanny

covanny Fatih

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kg turna
    Cafer kardeşim seni tebrik ederim bu güzel avın için.
    Armağan bey sizede üzüldüm kaçan balık için.Bu çayın denize döküldüğü yerin sol tarafı çakıllıkmıdır.
    Biz bir ara oraya gelmiştik yanılmıyorsam mırmır için yalnız kötü bi koku vardı orda sanki arıtma tesisi var gibi.
    Sanki bana burası gibi geldi ama yardımcı olursanız sevinirim...

Birde mırmır durumu ve diğer balıkların durumu hakkında bilgi verirseniz oraya gelmeyi düşünüyorum yakın zamanda..
    Sevgi ve saygılarımla rastgele..

Son düzenleme: 6 Şubat 2008
  11. gokhan_27

gokhan_27 gokhan

En İyi Avı:
    olunca ilk size söylicem:)
    allah izin verirse yazın ordayım:D

12. gokhan_27

gokhan_27 gokhan

En İyi Avı:
    olunca ilk size söylicem:)
    armagan abi mera hangı saatde balık oluyor sanırsam gunduz pek fazla bişey aksam veya sabah erkenmı gıdılmelı benım abım manavgatda yasıyorda ondan soruyom:D bende 5 sene kaldım cok guzel bır yer her yazda tatıle gelıyorum:)

13. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    Fatih kardeşim; her ne kadar soruyu Cafer beye sormuş olsanda sana yardımcı olmak istedim. Doğru hatırlıyorsun boğazın sol tarafında manavgat arıtması mevcut. Balık avlama için hiç de ideal bir yer değil. Sabah gün ağarmadan orada olursan gün doğumuna kadar boğazda balık alabilirsin.Tabii aynı durum akşam suyunda da geçerli. Yalnız dediğim gibi boğazın sol tarafında avlanmak ,arıtmadan dolayı hiç ideal değil.
    Sağlıcakla kal.

14. arm59

arm59

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Cafer kardeşim tebrik ederim sanıyorsam silikondan ziyade yemli levrek avcılığı daha bereketli.

15. arm59

arm59

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Fatih kardeşim levrek kaçsada yakalandığı andaki mücadelesi bana yetti bir levrek gider 1000 levrek gelir.
    Sol tarafı çakıllık değil tam dibinde iri kayalar var dipli ketezeleri 50-60 mt. açığa doğru atıyoruz orası kum.
    yaklaşık 300-400 mt. ötesinde bir arıtma tesisi var kokusu kötü ama balık aşkı bu kokuyu bastırıyor.
    Bende 2 defa gittim ama gördüğüm kadarıyla mırmır, eşkina,ispari,levrek var gündüz gitmeni tavsiye etmem gece akşam ezanından sabah ezanına kadar iyi balık yapıyor.

16. arm59

arm59

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Bende 2 defa gittim akşam ezanında iri levrekler çıkıyor yanında mırmır var .Gece avı çok bereketli gündüz parmak kadar mırmır çıkıyor.

17. balikci

balikci

Cafer abi, resim kodlarını düzeltip, ilk mesaja fotoğraflarını ekledim ;)

Tebrikler abi, paylaştığın için teşekkürler, daima rast gelsin.

18. dozer1219

dozer1219 Kadir

Paylaşım için teşekkürler güzel bir av olmuş.

19. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    tebrikler arkadaşım devamını bekleriz

20. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler dostum çok güzel av olmuş levreğin yanına ölçü niyetine kedi koymak iyi fikir olmuşta levreği alıp kaçmaması ilginç :D:D:D