Sevgili Balıkavı Üyeleri, Ben İstanbul'da ikamet eden, sizler gibi amatör balıkçılık sevdalısı bir arkadaşınızım. Sömestr tatilini fırsat bilip 25 Ocak(Pazar) günü Antalya-Manavgatta olacağım. İstanbul'un istavrit,gümüş,,mezgit vs.. balıklarından farklı olarak o bölgede de avlanmak istiyorum. 29 Ocak veya 30 Ocak tarihinde dönmeyi, bu süre içerisinde de fırsat buldukça avlanmayı düşünüyorum. Ancak bölgeyi,bölgenin balıklarını,uygun yem, takım vs.. kombinasyonlarını bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
gökçer öyle bir yere gidiyorsunki ne ararsan var denizde kıyıdan-tekneyle açıktan ırmak ve göl de var yani bütün takımlarını götür ırmağın denize döküldüğü yerde 50 tane amatör görürsün avlan sende acemiliğin 10 dakika sürer
Gecen bayramda oradaydim. Manavgat cayinin denize dokuldugu yerde cok sayida amator nasibini ariyor. Levrek icin cok ideal bir yer...Oranin tecrubeli avcilari levrek icin yagmurdan hemen sonraki gunun uygun oldugunu soylediler; nehir levregin sevdigi yemlik baliklari selle birlikte denize akitirken tutmak daha kolaymis bu guzel baligi..Genelde kursunlu zoka takilan silikon sahteleri (raglou) kullaniyorlar at-cek icin...Cay agzinda yapilan at cek cok keyifli. Cunku cok guclu bir debisi var cayin ve sahteyi biraz ileri bile atsaniz aciga kendisi goturuyor, size de usulca cekmek kaliyor. Bunun disinda gunun boyu dip oltasi ile mirmir almak mumkun. Ama tavsiye etmem. Cunku hamsi kadar ufak mirmirlar geliyor; yazik-gunah. Esek mirmiri denen irileri ise gece tutuyorlar tavuk gogsu kullanilan dip oltalariyla. Not: Arabayla ancak cayin sol yakasina ulasilabiliyor. Anayoldan saptiktan sonra 10 dakika da ordasiniz. Aslinda sadece birkac km ama yol pek iyi durumda degil, arabaya zarar vermemek icin yavas gidiliyor.
Ramazan Bey cevabınızı okuyunca içim rahat etti açıkçası,bilgi için teşekkür ederim Orhancığım senden de bir şey kaçmıyor hani.Yarın görüşmek üzere... Umut ben de tavuk göğsü veya karides kullanmayı düşünüyordum zaten. Son kararı avlağa gidince vereceğim galiba, bilgi için teşekkür ederim Utku bey sahte konusunda bilgiye ihtiyacım vardı teşekkür ederim, raglou hakkında fazla bilgi sahibi değilim açıkçası. Sahte olarak kıyıdan rapala iş yapar mı acaba? Hedef balık olarak tabii ki levrek var. Bölgede bulunup bulunmadığını bilmemekle birlikte Çipura var. Bir de bu balıklar ve mırmır dışında hangi balıklar avlanabilir?