Manavgatta levrek için nasıl bir rapala almalı?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında ocush tarafından paylaşıldı.

1. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Arkadaşlar ben İstanbulda okuyorum.Fakat bir haftalığına Antalyaya ailemin yanına gideceğim.Şu anda denizden levrer vb. balıkları yakalamak için nasıl bir rapala almalıyım?Antalya Manavgatta oturuyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla...

2. Şahsen denememe rağmen Bölgenizde red head olarak bilinen kırmızı kafalı 9cm rapalanın iyi verim verdiği konusunda oldukça sağlam duyumlarım var..

Bu konuda deneyerek tecrübe edinmiş arkadaşlarımız varsa eminim tecrübelerini yazacaklardır:)

3. yilmaztaha

yilmaztaha

Favori Kamış:
    Olta zıpkın
    En İyi Avı:
    Kofana
    Popper ve su yüzeyinden yüzen(floater) rapalalar levrek için daha verimli olur. Erdal arkadaşımızın bahsettiiği kırmızı kafalı rapalalar değişik türlerede hitab ediyor.
    Ayrıca RİVER2SEA (www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=05210000) rapalalarıda levrek için bir kaç satıcı ısrarla tavsiye etti, hatta bir tanesi üşenmedi mağzadan arabasına giderek malzeme çantasından çıkararak bizzat denediği ve başarılı olduğu konusunda iddalı konuştu.:confused:

Son düzenleme: 15 Nisan 2008
  4. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Arkadaşlar biraz daha bilgi lütfen...

5. DicentrarchusLabrax

DicentrarchusLabrax Ulaş Çekiç

Favori Kamış:
    At-Çek
    Okan kardeşim öncelikle merhabalar.
    Ne yazık ki Manavgat sahillerini ya da akarsularını hiç bilmiyorum. Ama gel gelelim, levrek konusunda (ustaların haddine sığınarak) bişeyler söyleyebilirim sanırım. O bölgede tatlı suların denizle buluştuğu yerler olması lazım. Buralar levreğin sevdiği yerler. Ya da liman, mendirek vb. olan yerler.
    Sahte seçimine gelince; ben sana levrekte favori yemlerimi söyleyim istersen:

- Strike Pro-Euro Minnow EG-062F (70 mm. boy, yüzen tip):

- Rapala-Original Floating (70 mm.boy, yüzentip)

- Yo-Zuri-Pins Minnow (70 mm.boy, yüzen tip)

- Yo-Zuri-Cyristal Minnow (90 mm.boy, askıda kalan tip)

- Rapala Husky Jerk (90 mm. boy, yüzen-derine dalan tip-resmini ekleyemedim, linkini veriyorum)
    http://img528.imageshack.us/my.php?image=huskcq2.jpg

- Raglou (7,8,10 cm. silikon): Simli gri ya da beyaz, sırt tarafı gümüş grisi olanlar.

Ben bu yemlerin hepsi ile levrek yakaladım. Ayrıca resmini nette bulamadığım birçok yem de var mönümde.
    Silikonu ise diğer sahteler gibi direk misinaya(örgü ip) bağlayarak, düşük atarlı hassas bir kamışla ve max. 0.15 mm.lik örgü ip ile 15-20 m. atabiliyorum.(Hava rüzgarsızken tabi ki). Bu şekilde özellikle akarsu ağızlarında çok iyi sonuç aldım.
    Sonuç olarak, elinde açık renk ve koyu renk iki farklı sahte muhakkak olsun. Levreğin saldıracağı yemin de bölgesine ve avlanma alışkanlığına göre değiştiğini de belirtmek isterim(gerçi faktörleri sıralasak epey uzun bir liste çıkar, ben kısa kesiyorum :) ).Rapala,Yo-zuri gibi pahalı markaların yanında 3-5 YTL lik yemler de çoğu zaman iş görmekte.Şahsen ben, pahalı yeme vereceğim fiyata 3-4 adet ucuz yem almayı yeğlerim.E tabi rapalanın kalitesi de malum.
    Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. :)
    Saygılar..

Son düzenleme: 16 Nisan 2008
  6. gokhan_27

gokhan_27 gokhan

En İyi Avı:
    olunca ilk size söylicem:)
    günaydın okan sana yardımcı olucak bir kişi var aslında armağan abi (arm59) manavgatda avlanır ara sıra genelde ırmagın denize akdıgı yerde ;) online olunca yardımcı olacakdır kısmet olursa hazıran sonunda bende manavgatdayım:) verilen bilgiler banada iyi gelecek:D

7. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Arkadaşlar bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkürler.Herkese rastgele...

Saygılarımla...

8. atesbasak

atesbasak ateş başak

Manavgatta Yapi Kredi Arkasinda Ulucay Av Market Var...
    Nerede Avlanacağini Söyle Birde Benim Selamimi Söyle .. Sana En Uygununu Verir.. şu Siralar Sana Sana Tavsiye Edeceğim Rapala şeffaf Ve Basit Olanlari.. çünkü Dağlardaki Karlar Erirken çaydan Denize Dökülürken Kefal Yavrularini Birlikde Denize Atiyor ..şeffaflarda Kefal E Benzediği Için çok Verimli.... O Bölgeyikariş Kariş Bilirim..hem Kiyidan Olta Ile Hemde Zipkin Ile Yillarca Avlandim.. Rastgele

9. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    değerli üstadım. levrek çok kurnaz , meraklı , ürkek bir balıktır. bir çok yerde okuduğum ve kendimde şahit olduğum bir husus levreğin yemi tanıması ve o yemden uzak durması. elbette bununda çok basit bir çözümü var değişik renk ve türlerde sahte yemleri av çantasında bulundurmak. özellikle levrek yemi arkadan takip ediyor ama saldırmıyorsa o yeme (dalma derinliği) benzeyen başka bir renk yem kullanmanız sizin faydanıza olacaktır diye tahmin ediyorum. kolay gelsin.

10. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Gökhan kardeşim manavgat nehrinin akdenize döküldüğü yer hayatımda gördüğüm en iyi levrek merası.
    Levrek avı için birkaç yöntem uygulanılıyor.
    1. Rapala (sahte balıklar) : En verimli zamanı akşam ezanından 15-20 dk.önce ve sonrası yani 30-40 dk. bir süre var gece boyu denenebilir ama en randımanlısı akşam ezanı
    2. Silikon balık: özellikle ragotlar simli olanları kırmızı en iyisi yalnız olta düzeneği 5-10 gr.lık kurşun jig takılıyor at-çek yapılmayacak nehrin içine atıp aşağıya kadar sürüklenecek sonra oltayı çekip tekrar atacaksın en çok randıman veren yöntem bu gece boyu heran balık yakalanabilir.
    3. dip oltası ile mırmır levrek eşkina yakalamak mümkün bulabilirseniz boru kurdu ile gelin ama tavuk eti toprak solucanı bile olabilir.
    4. Canlı balık bırakma heran büyük sürprizlerle karşılaşmak mümkün canlı kefale 10 kg.lık kuzu gelme ihtimalide var 5kg.lık levrek de gelebilir. Ama o yörede alabalık çiftliklerden canlı alabalık alınıp canlı yem yapılıyor.
    Bu tekniklerin hepsi sadece manavgat nehrinin azmağı için geçerlidir.