Manavgattan Selamlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında mehmetozaslan tarafından paylaşıldı.

1. mehmetozaslan

mehmetozaslan Mehmet Özarslan

Ya arkadaşlar bi şey söyleyeyim mi çok gıcıksınız :) beni şu yaştan sonra balıkçı yapacaksınız tesadüfen girdim siteye bir daha çıkamadım ellerinize sağlık çok güzel bir forum çok güzel paylaşımlar. Konuları okudukça senelerdir yaptığım kara avcılığının yanına balık avınıda sokma kararı aldım tekne araştırmasını bile tamamladım, kısmtese bayramdan sonra Manavgattan bir imalatçı arkadaştan sıfır 4,5 m fiber kayık, 2. el ama temiz 15 hp suzuki 2 zamanlı bir motor romork vs diğer malzemelerini tamamlayıp ufak ufak akdeniz kıyılarında pazar günleri takılmaya karar verdik. ADB araştırmasınıda tamamladım ona da başvuruyu yapacağım en kısa zamanda. Siz çok yaşayın avınız bol olsun
    Bu arada İsmim Mehmet Özarslan 40 yaşındayım Manavgat Venüs Otelde Muh.Müdürüyüm yolu düşen arkadaşları beklerim. Selamlar Saygılar.

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Mehmet abi hoşgeldin,

3. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Mehmet abiçim aramıza hoş geldiniz, Sen bu yaştan sonra diyorsun ama balıkçılığa başladın mı ben neden bu yaşıma kadar çıkmamışım elime neden holta almamışım bu harika duyguyu yaşamamışım bu zamana kadar diye pişman olaçağından eminim.

Ama geç olsun güç olmasın.

Ve abiçim tekne konusuna gelince geçenlerde bir konu okumuştum fiberin sıfır olduğu zaman motor vergisinide 2009`muş gibi veriyorsun sanırım onu bir araştır duruma göre davranırsın.Vergi ödemesinde fiberin imal edildiği tarih önemli sanırım.

Hoş Kal Sevgiler,Saygılar...

4. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Hoşgeldin Mehmet abi bende manavgatta avlanıyorum raporlarını bekliyoruz.Saygılar

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar.

6. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Mehmet abi hoşgeldin teknende hayırlı uğurlu olur inşallah.Forumumuz seni ne güzel mutlu etmiş heyecan katmış sana bende çok mutlu oldum şimdi forum adına.Rastgele diyelim abi sana o zaman.

7. mehmetozaslan

Hepinize çok teşekkür ederim sımsıcak mesajlarınız için. Sevgi ve saygılarımla.

Serdar Kardeşim uyarın için çok teşekkürler yarın görüşmeye gittiğimde soracağım mutlaka.

8. ceyhunbaldan

ceyhunbaldan ceyhun

En İyi Avı:
    Akya 22kg,Sazan 12kg,Levrek 6kg
    hoşgeldiniz keyifli avlar dilerim

9. LapinCash

LapinCash

Evet azıcık gıcığızdır ama hepimiz iyi insanlarızdır :) .Aramıza hoşgeldiniz.Antalyanın neresinden alanyamı ? Benim halamda orda bu kış belki giderim yanına.Birde şu tekne motoru 2 zamanlı demişsiniz o ne demek.Tekrar hoşgeldiniz.

..Rast Gele..

10. orhan.y

orhan.y orhan

Favori Kamış:
    remixon snergy 3prç
    Favori Makine:
    shımano
    En İyi Avı:
    akya 11,6 kg
    Mehmet Abi hoşgeldin.
    Bende uzun süredir üye olduğum günden bu yana sadece konuları takip ediyorum ilk defa burada yazıyorum.
    Seni kanaryasesi (Tayfun abi) ve benden başka iyi tanıyanın olduğunu zannetmiyorum. hayırlı olsun hoş sohbetler dilerim.

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Emre canım,

İki zamanlı motor, içten yanmalı bir motor tipidir. Daha yaygın olarak kullanılan dört zamanlı motordan farkı, pistonun lineer hareketlerinde 4 yerine 2 stroka sahip olmasıdır. Fakat bu iki strokta, 4 zamanlı motorda oluşan 4 işlemde (emme, sıkıştırma, yanma, egsoz) meydana gelmektedir. Yani emme ve sıkıştırma 1 strokta , yanma ve egsoz 1 strokta yapılır.

Emme ve sıkıştırma
    Bu motor tipinde emme ve egsoz sübapları yoktur. Emme ve egsoz işlemleri silindir içinde oluşan basınç farkları vasıtası ile yapılır. Piston yukarı hareket ederken, üst kısımdaki karışımı silindir içinde sıkıştırmaya başlar. Bu esnada pistonun yukarı hareketi ile krank bölümünde bir vakum oluşur ve karışım krank bölümüne dolar. Bu karışım yakıt, yağ ve hava karışımıdır. Sıkışan karışım buji ile ateşlenir ve patlama oluşur. Çıkan enerji pistonu aşağı iter.

Umarım anlamışsındır

12. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    Mehmet bey hoşgeldiniz. Keyifli paylaşımlar.
    Aynı sektörde, aynı meslekte ve aynı şehirdeyiz. Ben işlerden fırsat bulup balığa çıkamıyorum. Turizm sezonunun bitmesini dört gözle bekliyorum. Malum ancak o zaman işlerden fırsat bulabileceğiz. İnşaallah tanışıp balığa çıkma şansımız olur.
    Selamlar,

13. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Riça ederim abiçim ne demek.

Sevgiler & Saygılar

14. mehmetozaslan

Emreciğim Manavgattayım alanyaya geçerken beklerim. Dilimin döndüğünce yazmaya çalışayım 2 zamanlı motorun en bariz özelliği 4 zamanlıya göre fazla benzin yakmakta, fazla gürültülü çalışmakta ama ona göre daha az maliyette olmaktadır. 2Zamanlı motorlor hava kirliği yönünden biaz daha acımasız ama içindeki parça azlığı yönünden tamiri daha kolay.