mangalda balık

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında küçükhoroz tarafından paylaşıldı.

1. küçükhoroz

küçükhoroz ahmet

hangi balıklar mangalda daha lezzetli olur hangi balıklar tavada daha lezzetli olur ve mangalda hazırlanan balık için özel sos tarifi olan varsa lütfen yazsın dostlar..:)

2. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Mangalda her balığın mevsimi vardır. Hamsi için aralık, sardalya için haziran, levrek için eylül, kefal için mart, vs gider
    İnternette çeşitli sitelerde bütün balıkların ayları hakkında bilgi veriliyor

Ama sos için
    sade isteniyorsa zeytin yağı ile yağlanmalı (alabalık veya somon içinse tereyağı.)

soslu isteniyorsa yoğurt biber salçası sarımsak soğan karışımında bir saat beklendikten sonra ızgarya koyuyorum süper oluyor.

Balık ızgarada dikkat edilecek en önemli husus bence çok balık yapmak yerine az balık ve ağır ateş önemli. Yani kalabalık misafirlere balık ızgara eziyete dönüşüyor. Çünkü çabuk pişirmek için ateşi harlamak gerekiyor. Akan yağlarla harlanan ateş balığı yakıyor. Mangal ateşi kıvama geldiğinde aheste aheste bir veya iki seferde bitirmek gerekir kanaatindeyim.

Birde balık yağsız mevsimdeyse ve yinede ızgara isteniyorsa malık kızarırken ara ara çıkarıp üstüne zeyrinyağı gezdirilirse kuruluk azalır.

3. themad2

themad2 Serdar

mangalda çipura 10 numara oluyor.Ama sos tarifi hakkında bilgim yok.

4. hatayi33

hatayi33 Nebi Şahin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kofana 1,5 Kg.
    Genel olarak mangal yapacağım zaman balıkların yan tarafına 3-4 cm aralıklarla çapraz olarak bir kaç çizik atıyorum ve derin bir tepside içine tuz katılmış bol sıvı yağ içerisinde biraz beklettikten sonra çok harlı olmayan mangal ateşinde yavaş yavaş pişiriyorum elektrkli mangallarda da aynı sonucu alabilirsin. Afiyet olsun.

5. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    yarın tekne de balık yapacağız, kaptan bıze ıthal uskumru onerdı, bu topic tam zamanında geldi vallaha. Uskumru olurmu fileto??

6. maavvii

maavvii Ümit

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    En İyi Avı:
    YAYIN (~3 kg.)

SAyın "hatayi33" yağda bekletme hususunda doğru yazmış hocam. ama çiziklere pek luzum olmuyor desek yeri. zaten balık eti tabiatı neticesinde narin ve hemen ısı alıp çabuk pişiyor. ama yine yağlı yapısı gerği eğer yüzey yapışkanlığı giderici serbest yağ kullanılmaz ise (zeytin yağı vs.) mangala çok çabuk yapışıp tat kaçırabiliyor. yağda bekletilmesiin yararı gerçekten çok yüksek hocam. Herşey güzelde aç karna bu saatte bu konuyu o kadar zorlukla yazıyorum anlatamam :D azım sulandı beyaaa...! :D

7. küçükhoroz

küçükhoroz ahmet

önerileriniz için herkese çoook teşekkürler dostlar:)

8. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    mangaldan ziyade eğer bulabilirseniz kuzine sobada çipurayı deneyin derim ben :)

9. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ustad hakikaten damak tadini biliyosun be.Nasil canim cekti anlatamam.

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    emrah bey acıktınız heralde sürekli yemek tariflerine yazmışsınız :) vallahi ne yalan söyliyeyim ben de çok acıktım malum ramazan niyetliyiz :D bir an önce eve gitsem de oruç açsam :(