Arkadaşlar bir,iki gün sonra ziyaret için Manisa ya gideceğim.Tabi herzaman olduğu gibi oltalarım bagajda olacağı için,orada avlanacağım bir mekan bulursam oltalarımı suyla buluşturmak istiyorum.Bunun için de siz değerli balık sevdalılarından yardım istiyorum.Hiç bir avcı özel avlağını burdan paylaşmaz,şöyle genel herkesin bildiği,sır olmayan ve benim gibi bir balık avı düşkününü oyalayabilecek avlaklar için yardım istiyorum.Bir de ricam ne tür balıklar çıkar,takım ve yem için ne kullanmalıyım.Teşekkürler. Saygılar.
Eren Bey, Manisa merkezle ilgili çok bilgi sahibi değilim. Ancak Manisa'nın ilçesi Soma yakınlarında Sevişler Barajı vardır. Burada bıyıklı saza, marmara sazanı ve aynalı sazan tutabilirsiniz. Takım olarak da klasik sazan takımı. Ekmekle yemlemeniz yeterli. Bir de göl kamışıyla şamandıralı düzenekle sivri dediğimiz balıklardan tutabilirsiniz. Bölgenin en lezzetli balığıdır. Selamlar...
Tatlı su avını özlediğim için geçenlerde bakınırken Manisa merkeze 55 km uzaklıkta Marmara gölü var (Manisa'nın doğu tarafında kalıyor). Haritada gördüm epey büyük bir göl, muhtemelen sazan çeşitleri boldur bende bilgi sahibi değilim ama yakında ve epey büyük olduğu için ve muhtemel tatlı su balıklarını barındıra bileceğini düşündüğüm için paylaşmak istedim. Bilgisi olan arkadaşlarda öneride bulunacaklardır.
Şenol Bey, Bahsettiğiniz Marmara gölünde her çeşit sazan mevcuttur. Ancak sazlıklardan dolayı avlanmak zaman zaman sıkıntılı olabiliyor. Bir de bir dönem av yasağı vardı o gölle ilgili. Bu konuyu da iyi araştırmak lazım....
benim tatlı su bilgim nerdeyse hiç yok ancak eğer manisaya gelicekseniz soma gerçekten uzak tam kilometre söliyemem ancak arabayla 1.bucuk saat sürüyor sanırım bozuk yol cabası bu kadar kilometre yapcaksanız izmir civarlarında istediğiniz yerde çok güzel deniz avı yapabilirisiniz.
Erman artık bozuk yol kalmadı Arabayla da 1 saati kesinlikle geçmez. Ama tabi deniz avı her zaman daha güzeldir. Eğer İzmir'e gitme imkanı varsa tatlısudan öce onun değerlendirilmesinde fayda var....
Eren abi merhaba, Manisa merkezde tatlısu avı için sadece yuntdağında durasallı barajı var yaklaşık 50km yolu pek iyi değil arabayıda bayağı yukarıda bırakmak zorunda kalıyorsun.Birde Salihli ilçesinde demirköprü barajı var buda tahmini 100km yoluda gayet güzel.Ankaradan karayoluyla geleceksen zaten salihlinin içinden geçeceksin.Yolları öğrenmiş olursun. Demirköprü barajında sazan,yayın azda olsa levrek yakalama şansın var.Levrek için cima gerekiyor bildiğim kadarıyla.Sazan içinde bizim buralarda en çok küspe yem olarak kullanılır.mısırında iş yaptığı söyleniyor.Yem ve takım temini için belediyenin arka sokağında Tahir abi var.hangi esnafa sorsan gösterir.Cumartesi günü arkadaşlarım baraja gidecekler onlardan balık durumunu öğrenip sana mail atabilirim.Gelelim işin ilginç kısmına ben baraja en son 10 yaşımdayken gitmiştim.yaklaşık 20sene önce bu bilgileride çevremden duyuyorum hepsi günceldir yalnız. Bana kalırsa Erman ında dediği gibi izmire gidebilirsin.Foça 70km kıyıları gece güzel av veriyor.Levrek,sargoz,çipura yakalama şansın çok yüksek.Gündüz giderim dersen tekne kiralayabilirsin.kişi başı 25TL ye bu işi yapan çok tekneci var. Foça için yemide Menemen in girişinde üst geçit gibi tabela var onun dibinde yakamoz adında bir dükkan var.Sahibi Hüseyin abi 24 saat orda.kapı kapalı olsa dahi çal içerde yatıyodur. Abi benden şimdilik bukadar.kararı sen ver artık.Kafana takılan birşey varsa sor yardımcı olmaya çalışırım.İyi geceler.....
Verdiğiniz değerli bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim.Manisada tatlı su avı biraz zor oluyor anlaşılan,tabi deniz yakın olunca tatlı suya pek rağbet edilmiyor herhalde.Biz de tatlı suya yabancıyız.Ama bir fırsat yaratabilirsem bu verdiğiniz bilgiler ışığında bir av yapmaya çalışacağım.Hepiniz sağlıcakla kalın. Teşekkür ederim.