Manisa-Demirköprü barajı

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında yavuz selim tarafından paylaşıldı.

1. yavuz selim

yavuz selim YAVUZ SELİM DOĞAN

Favori Kamış:
    RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE - REMIXON STORM SURF KAMIŞ
    En İyi Avı:
    olucak inşallah
    Merhaba arkadaşlar. Bir sorumum var.Bilgi sahibi arkadaşlar değerlendir ise sevinirm;

19-10-2008 pazar günü hazırlıklarımızı yaparak baraj göletine sazan tutmaya gittik.
    Hazırlamış olduğumuz yemler;
    1- Tarifi balıkavı.net'ten alınmış hamur
    2- Makarna
    3- Darı
    4- Kuru üzüm
    5- Hazır sazan yemi

Yemleme için Kuzu ve civciv yemi vede ufalanmış darı.

Öncelikle av yerimizde oltaları atmadan yarım saat önce küçük su şişelerine karıştırdığım yemleme malzemelerini koydum,şişenin muhtelif birçok yerinden delikler açtım,bir iple bağladım şişeyi ve oltaların arasına gelecek şekilde 2 tane ayrı ayrı yerlere attım.
    Daha sonra oltalarımıza her oltaya ayrı yem takarak attık. 3 kişi toplamda 8 tane dip oltası attık,zilledik ve beklemeye başladık.Ama ne gariptir ki yaklaşık 12 saat gibi bir süre beklememize rağmen bir tane bile zil çıngırdamadı. Bu bekleme süresinde levrek içinde kamış oltalarımızı attık,satın aldığımız küçük yemlik balıklarla.Maksat oyalanmaktı. Ama oda nafile,çıkmadı levrekte. Bir tane bile balık tutamadan geri döndük. Tamam herşey nasip işide, yapılması gereken herşeyi yaptıktan sonra tutamamak insanı gerçekten çok üzüyor.
    Bir hafta önce cumartesi günüde baraj göletinde ama farklı bir yerdeydik,yine tutamadan geri döndük.
    Sizde tutamamızın sebebi nedir? balık avının belirli bir zamanımı var? biz yanlış zamandamı gidiyoruz? Birşeyler yanlış ama çözemedim.

2. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Resimdeki sazanı yakaladığım avlakta en az 5-6 kere yannızca sazana atmışımdır. 5. kerede bu balık 6.kerede el kadar bır sazan yakalayabıldım.Başka hiçbirşey yoktu:)

Sanırım guzel av almak için gerekenler;

1. Balıgın bol bulunduğu avlak
    2. Sessiz sakin bır köşe.
    3. Avlanmadıgın dönemde bile düzenli yemleme..!!
    4. Sabır!
    5. Ve bır günden fazla av yerinde kalamak

Bunlardan bazılarını bıle yapmıyınca (ben bu avlarımda sadece 3 ve 5. şartları yerine getirmemiştim.) sonuc benım gıbı 6 da 1 balık yada senın gıbı hiç balık olabiliyor.

3. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    tutamanın sebebi esasında gayet açık kafadan yem seçimi yanlış
    kullanmış olduğun yemlerin hiçbiri sazan yemi değil bu şekılde sazan balıkçılığı çok zor

balıkavından alınan yemin tarıfı açılımı nedır?
    2-makarna-sazan balıkçılığı tarihinde böyle bir yem yok
    3-darı- kuşlar için olabılır sazan balıkçılığında zor
    4-kuru üzüm-şarap ve rakı yapımında kullanılabılır avrupada o da yasaklandı
    5-hazır sazan yemi-tamamen ticari amaç ile üretilip içeriği ne olduğu belli olmayan yemlerden uzak durun hatta almayın
    6-civciv yemi -adı üstünde civciv yemi o da yanlış
    yemlemek için kuzu yemi olabılır tek doğru olan yem

yemlemek için şişe kullanılmış bu da yanlış şişelerin buyukluğu nedir kullanmış olduğun bu şişeler balığı ürkütmüş olabılır şişenın içine yem koyup delik delip sazanın gelmesini beklemek ilk defa duyuyorum
    - kaç gün kamp yapıldı
    -kaç kg yem kullanıldı
    -yer seçimin nedir biraz daha bilgi kaç metre mesafede avlandın
    -hava durumu nedir
    -kaç metre derinlik
    -misina ne kullanıldı
    -iğne ne kullanıldı
    -köstek bağlama şekli nedir

4. bigcarp64

bigcarp64 alperen

sabri abi arkadaşlar bu yörede genellikle kullanılan yemleri kullanmış aslında demır köprü mevkiinde ikamet eden ve burada avlanan bir abi bu yemleri kullandığından bahsetmişti hamur. darı (mısır), makarna özellikle ama şu varki demir köprüde sazaanın yaşadığı mevkii ile yayınınlevreğin yaşadığı mevkii sanki çete savaşları varmış gibi ayrı ayrı yerlere bu baraj oldukça buyuk benım aklıma takılan tek şey bu aslında yanlış yer seçimi ve cicciv yemi gerçekten yanlış bu yeme genellıkle levrek ve kızılkanat tarzı balıklar daha fazla rabet edıyor demirköprüde en iyi sazan adalar mevkiinden alınır orayada nasıl ineceğini orada yaşayan insaanların avlananların yarısı dahi bilmiyor

çok büyük bir baraj olduğundan yemleme periyotlarının çok düzenli olması lazım ve ilk yemlemede atraktı oldukça yuksek yemlemeler tercih edilmeli özellikle orayla artık özleşmiş yemler olmalı

5. sedatk

sedatk Sedat

özellikle bu çevrede avlanan üye bir arkadalşımız var.gülbaharlar nick li Ali abimiz.onun açmış olduğu tatlı su balık avı raporlarını okursanız size faydası dokunacaktır sanırım.

6. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    yukarıda bahsedılen yemler ıle balık tutmak tamamen tesadüf
    ilave olarak buyuk baraj küçük göl veya gölet hiçfarketmez SONAR kullanılması şart
    sazan balıkçılığında senelerdır kabul görmüş ıkı üç çeşit yem vardır
    1-boili -turkıyede çok zor uzun yıllar yatırım isteyen bır iş
    2- mısır
    geriye kalan yem çeşitleri yalandır,balık tutmak tesadüftür

7. bigcarp64

bigcarp64 alperen

abi bu bahsettiğin yemler sazan avında son 10 yıla bıle tekabul etmeyen bır zaman dılımınde turkıye iç sularında kulanılmaya başlandı bndan öncesinde ise sadece yumurtalı ekmek hamuru kullanılırdı sonar eskıden varmıydı yoktu balığımıza sahıp çıkmazsak sonarın balığı kendi yakalayanı bıle gerekecek bunu yanlış anlama da bu gerçek yanı

ha kuru üzüm gibi tesadüf yemlere bende karşıyım boşa uğraştan başka bişey değil boılı şayet avcıların çok buyuk bır bolumu sizin gibi düşünür de buna uğraş verirse uzun zaman alacak bişeyde değil aslında ki balıksız gelınen avlardan yas figan edılmeyeekse mısır insanımızın iri sazanlara kamış oltanın türkıye sınırlarına girmeyue ve yaygınlaşmaya başlamasıyla kullanım şeklının araştırılması sonucu türkıyede gıderek yaygınlaşan bir potansıyel oldu ve şimdi sazanın bır numaralı çerezi olarak görülüyor ki doğru kullanımla bu gerçek

yemleeme denen olay bizim burda son 5-6 yıldır yapılan bi uygulama ki balık ağcılar tararfından azaltıldıkça dahada gereken birşey halıne geldi ve uzun sürelı av yapmak gereği oluyor 2 gün den aşağı yapılan avlarda sonuç genelde beklenenı vermıyor

hatırlıyorumda bundan 8-9 yıl öncesinde 3 oltaya yetişemiyorduk daha yemı takıp atıncaya kadar diğerinin zili diyemiycem zil bıle kullanmıyorduk mısıne gerilirdi ve mısıneyı doladığımız kazıklar her defasında yenıden dıkılmek zorunda kalırdı

yaı bu durumlar karşısında siz düşünün nerdne nereye nasıl gelmişiz şimdi sonarla balık arar olmuşuz oltamızı ağzına atabılmak için onda da garantı yok ya

rastgele demekten başka çare yok balıkçılığın kuralı bu rastgele

8. prekazi74

prekazi74 Murat DİKEN

Favori Kamış:
    d.a.m. 60 4+1
    En İyi Avı:
    AynalıSazan 5,5kg
    Sadece küspe ve darı yeterlidir önceden yemlemek içinde darı ile yapabilirsin basit bir yöntem işe yarıyor su kenarındaki toprakla darıları portakal büyüklüğünde yuvarlayıp atabildiğin kadar uzağa yada oltanı atabildiğin mesafeye atabilirsin işe yarıyor gerçekten ii avlar şimdiden...

9. afishg

afishg Cihan YAVUZ

Favori Kamış:
    Lineaeffe tunafresh
    Favori Makine:
    Roybi Ecusima 6000vi
    En İyi Avı:
    2kg sazan
    çok komik olucak ama demirköprü barajında bi kaç tane oltada boncuk bile gördüm :) yani aslında olay balıkın alışkanlığı ve burda hamur ve bazende aynalı sazan için solucan takarlar..

Son düzenleme: 25 Kasım 2008
  10. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    Arkadaşlar Demir Köprü Barajina Her Hafta Giderim Daha önceleri çok Güzel Yemler Hazirlardim Ama şimdi Bende Sadece Boncuk Kullaniyorum Ve çatir çatirda Balik Aliyorum Yem Takma Derdi Yok Yem Düştümü Diye Düşünmeye Gerek Yok Ayni Oltalari Her Hafta Aynen Suya Atiyorum Ve çokta Memnunum Benim Için önemli Olan Avlanilacak Bölgenin Iyi Seçilmesidir

11. afishg

afishg Cihan YAVUZ

Favori Kamış:
    Lineaeffe tunafresh
    Favori Makine:
    Roybi Ecusima 6000vi
    En İyi Avı:
    2kg sazan
    ali bey merhaba bu hafta içinde demirköprü barajına ava gitmeyi düşünüyorum. bana yer konusunda yardımcı olurmusunuz. genellikle dolgunun dibinde avlanıyorum ve pek bi verim alamadım. sizin öneriniz yer seçimi. genelde balıkçılar avlaklarını söylemezlar ama :) teşkkrler.

12. yavuz selim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    olucak inşallah
    bende 15 günde bir gidiyorum baraja ama ali abinin dediği gibi sarı boncuklada denedim ve tuttum balık, ancak bu sene barajda ne oldu ise anlamadım balıkta bi verimsizlik var, her gidişimde ya 1-2 tane yada hiç almadan dönüyoruz. bundan dolayı diğer yemler ilede denemek zorunda kalıyorum.

13. afishg

afishg Cihan YAVUZ

Favori Kamış:
    Lineaeffe tunafresh
    Favori Makine:
    Roybi Ecusima 6000vi
    En İyi Avı:
    2kg sazan
    yavuz abi selamlar.. suyun azalmasınında sebebi olabilir..şimdi işim çıktı sehir dışına gidiyorum.. bayramdan sonra haberleşip gidebiliriz..
    Not: özelden mesaj atamıyorum o yüzden buraya yazıyorum sanırım 5 mesaj oldu artık atarım :)

14. yavuz selim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    olucak inşallah
    cihan nasip diyelim, bayramdan sonrada havalar iyice soğur.

15. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    ali abi bu boncuk dediğin nedir????

16. afishg

afishg Cihan YAVUZ

Favori Kamış:
    Lineaeffe tunafresh
    Favori Makine:
    Roybi Ecusima 6000vi
    En İyi Avı:
    2kg sazan
    evet selim abi ama sorun değil ya tulum falan giyeriz.. gece bi başka oluyo ben çok seviyorumm..

17. serkut_k

serkut_k SERKUT

merhabalar, bu zamana kadar mesleğim icabı doğuda görev yapıyordum ama artık izmir e geliyorum. Yarı Manisalı olduğumdan :)) ve göl balıkçılığı da benim için ayrı bir güzel olduğundan, Manisa civarında bu zamanlarda nerede tutulur, ne tür balık çıkar, vb. bilgi alabilir miyim? Karadeniz civarı olsa bilgim var ama Ege de hiç tecrübem yok. Yardım bekliyorum. Teşekkürler şimdiden