arkadaşlar öncelikle ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. geçen pazar akşamı arkadaşlarla avdaydık çinekop ve sarıkanat çıkıyodu fenada deildi kısa bir süre için çok iyi balık yaptı ama ben o kısa süre içinde çok takım kaybetiğim için dogru dürüst avlanamadım 6 sarıkanat yakaladım 3 takım kestirdim takım baglama konusunda bir sorunum yok , bu sene şu dynema örgü misinalardan kullandım normal misinadan daha saglamdır diyerek makasla kesilmeyen örgü sarıkanata hiç dayanmadı ,çelik tel hariç tüm takımları kulandım ustalardan tavsiye bekliyorum mantarlı takımı hangi tür misinadan hazırlamalıyım çelik tel mi, normal misinamı ,örgüye devamı ? arkadaşlardan biri benim takımların koptugunu görünce 0,40 mm misinadan çift kat bagla daha dayanıklı olur dedi sizce uygun olurmu önerilerinizi bekliyorum ..
ben 0,30-0,35 misinalardan yapıyorum çift ve tek kat olmak üzere balıgın durumuna göre 0,35 çift kat yaparsan kesmesi zordur baya ancak büyük balık keser, balıgı aldıktan snra boşluk vermeden hızlı sararsan takım kurtarmıs olurusn süreyle yarısyosun çünki =) keser götürür pelican yada sufix dene derim misina olarak
çelik tel tavsiye etmem çünkü yeme hareket vermiyor tabi hal böyle olunca yemin bir çekiciliği kalmıyor. bende noyan arkadaş gibi 0,30 misinayı çift kat yapıyorum. aslında 5 balıkta bir takımı yenilemek lazım çünkü çok çabuk yıpranıyor zaten işin ustaları da öyle yaparlar. eskiden gece avlarına gittiğim ustalarım her 3 ve ya 5 balıkta bir takımı sıfırlarlardı.
http://video.google.com/videoplay?docid=7538746960690019947# Bundan daha iyi bir sistem bulursan bana da haber et.
Bence ne kadar kalın baglarsan bagla hıç fark etmez.Çinekop ısırarak koparmaz mısinayı dişlerine sürtürek kestirir tasmayı ıyı yaparsanız pek koparacagını tahmın etmıyorum bıde takımı baglarken ıgnelerın ust uste geldıgınde bı sorun olacagını dusunmuyorum ben 0.24 ten çift kat baglarım.
Daha uzun saplı iğneler kullanıp filetoyu da kalın taraftan başlayarak takarsanız sorun büyük oranda hallolur. Balık yeme ince tarafından saldırır, istisnalar hariç %90 böyledir. Filetoyu kuyruk tarafından başlayarak takınca balık iğneden önce misina ve palayı denk getiriyor. Sonuç malum. Deneyin ve farkı siz de görün.