mantarlı çinekop takımı hakkında yardım ???

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında benim_ben tarafından paylaşıldı.

1. benim_ben

benim_ben emre

arkadaşlar öncelikle ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
    geçen pazar akşamı arkadaşlarla avdaydık çinekop ve sarıkanat çıkıyodu fenada deildi kısa bir süre için çok iyi balık yaptı ama ben o kısa süre içinde çok takım kaybetiğim için dogru dürüst avlanamadım 6 sarıkanat yakaladım 3 takım kestirdim takım baglama konusunda bir sorunum yok , bu sene şu dynema örgü misinalardan kullandım normal misinadan daha saglamdır diyerek makasla kesilmeyen örgü sarıkanata hiç dayanmadı ,çelik tel hariç tüm takımları kulandım ustalardan tavsiye bekliyorum mantarlı takımı hangi tür misinadan hazırlamalıyım çelik tel mi, normal misinamı ,örgüye devamı ?

arkadaşlardan biri benim takımların koptugunu görünce 0,40 mm misinadan çift kat bagla daha dayanıklı olur dedi sizce uygun olurmu önerilerinizi bekliyorum ..

Son düzenleme: 15 Kasım 2010
  2. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    ben 0,30-0,35 misinalardan yapıyorum çift ve tek kat olmak üzere balıgın durumuna göre 0,35 çift kat yaparsan kesmesi zordur baya ancak büyük balık keser, balıgı aldıktan snra boşluk vermeden hızlı sararsan takım kurtarmıs olurusn süreyle yarısyosun çünki =) keser götürür pelican yada sufix dene derim misina olarak

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    çelik tel tavsiye etmem çünkü yeme hareket vermiyor tabi hal böyle olunca yemin bir çekiciliği kalmıyor. bende noyan arkadaş gibi 0,30 misinayı çift kat yapıyorum. aslında 5 balıkta bir takımı yenilemek lazım çünkü çok çabuk yıpranıyor zaten işin ustaları da öyle yaparlar. eskiden gece avlarına gittiğim ustalarım her 3 ve ya 5 balıkta bir takımı sıfırlarlardı.

4. nidya78

nidya78 Aydın

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

60 lıktan ikikat bağlayın garanti olsun

6. büyükçolpan

büyükçolpan Hamdi

Favori Kamış:
    shımano nexave shimano speedmaster
    Favori Makine:
    shımano titanos 5500 xsa
    En İyi Avı:
    lüfer 38 cm
    Bence ne kadar kalın baglarsan bagla hıç fark etmez.Çinekop ısırarak koparmaz mısinayı dişlerine sürtürek kestirir tasmayı ıyı yaparsanız pek koparacagını tahmın etmıyorum bıde takımı baglarken ıgnelerın ust uste geldıgınde bı sorun olacagını dusunmuyorum ben 0.24 ten çift kat baglarım.

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Daha uzun saplı iğneler kullanıp filetoyu da kalın taraftan başlayarak takarsanız sorun büyük oranda hallolur. Balık yeme ince tarafından saldırır, istisnalar hariç %90 böyledir. Filetoyu kuyruk tarafından başlayarak takınca balık iğneden önce misina ve palayı denk getiriyor. Sonuç malum. Deneyin ve farkı siz de görün.

8. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    iğneyi az büyük kullan kardes eski post sanırım