Arkadaşlar merhaba Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir takım hazırlamak istiyorum. Bu takımda ne gibi artılar ve eksiler vardır veya daha iyi nasıl revize edilebilir, en iyi performansı nasıl alırım diye sizlere de sormak istedim. Öncelikle takımı KIYI avcılığı için hazırladım. Son yaptığım avlarda yaşadığım tecrübelerime göre bazı izlenimler edindim. Bunları başlık halinde yazacak olursam. 1-dip balıkları yem kurşuna yakınsa vuruş sayım azalıyor . 2- Kısa bedenli takımlarda sadece dip balıklarından vuruş alıyorum. 3- Yine kısa beden ve kısa köstekli takımlarda yemler dibe çok yakın olduğu için yine sadece dip balıklarını avlıyorum 4- Bir seferinde 2 iğneli dip takımın üstüne yemlerin dik durması için çinekop mantarı taktım sonuç oldukça iyidi (aynı takımı mantarsız attım hiç bir vuruş yoktu) 5- Kıyıdan atışlarda misina yaklaşık 45 derecelik bir eğimle durduğundan yemler bir birine yakın kalıyor ve dibe daha yakın kalıyor, eğer dipte de yosun türü bitkiler varsa bu da yemin görünmemesini sağlıyor, Sonuçta denizin içini göremediğimiz için attığımız yerde yosun var mı yok mu bilemediğimizden böyle durumlarda vuruş alırmıyız diye beklememiz çok vakit kaybımıza neden oluyor. Yapmayı düşündüğüm takım şu şekilde. Bilgi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bu tip sistem kullanan birini görmüştüm. Bu hedeflenen balığın cinsine göre sonuç verebilecek bir yöntem. İzmarit, ispari, karagöz gibi dibe yakın gezen balıklar hedefliyorsanız bu mantar takımın sanki tekneden indirilmiş gibi dik durarak daha iyi çalışmasını sağlayabilir. İskorpit, kalkan gibi dibe yatan balıkları hedefliyorsanız kıyıdan gelen takımın yemleri dibe doğru yatırması daha iyi olacaktır, bu durumda mantar olumsuz sonuç verir.
Bence, mantarları iğnelerin dibine takmalı gibi geliyor. köstekleri biraz uzun tutup, kurşunu yere yatırmalı gibi geliyor.
Aynı takımdan bende yapmıştım iyide sonuç aldım özellikle eriştelik yerlerde oldukça verimli bir takımdır rastgele
Balık ağzına yemi aldı diyelim.Mantardan dolayı balık vurunca tasmalama olmayacak.Balık kancaya nasıl takılacak ?
Kamuran anladığım kadarı ile senin düşündüğün sistem bu. Bu şekilde takımın boşluğunu alırken mantar yatay durucak galiba. Böyle bir uygulama yaparsan köstekleri ve aralıklarını uzun tutup mantarları iğneden 1 cm aşşağıda kullanırsan dibi yosunluk yerlerde verim alabilirsin.
2. resimdeki iğnenin arkasına mantarlı takımlar zaten mevcut . izmarit takımı istiyorum dediğinde bunu vericekler sana . izmarit takımı resmi . http://www.incecizgi.net/iZMARiT-TAKIMI-MANTARLI-3-igNELi_79913.html#0 1. resimdeki şamandrayı yukarı takma da kullanılan bir sistem . yayın avında yayın şamandrası bulamayanlar kullanır genelde. bu şekilde yemleri hem yukarda tutar hemde yeme aksiyon verdiği için daha uzaktaki dibe yakın avlanan balıklar tarafındanda yemin farkedilmesini sağlar. ancak kullanacağını şamandra ve altdaki kurşun ağırlıklarının birbirine oranını ayarlamınız hem atış mesafesi hemde bedenin birbirine dolanmasını önlemek açısından iyi olur
Benim şuan kullandığım takımda iğne kurşundan uzun balık vuruşlarını hissedebiliyorum, bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bu hafta sonu denemesini yapacağım, sonuçları yine burada paylaşırım. Benim burdaki asıl amacım yemleri denize dik tutmak, yatay durmasını istemiyorum, yatay durursa dibe yakın oluyor. 2. resimde mantar dik tutar o yemi fakat ben mantarın da balığı rahatsız etmesini istemiyorum. Aslında tek amacım takımın yatay değilde dikey durmasını sağlamak. Kafama takılan bir değer soruda iğneler arası mesafeyi acaba ne kadar tutmalıyım, ben 40 cm diye düşündüm, acaba yakın yapsam daha iyi mi olur. Yoksa biraz daha mı aralık vereyim ? Beni düşündüren bir diğer konu da bu aslında. Mantarın ağırlığını tam tutturmam lazım ki hem yemleri üstte tutsun hemde atış mesafemi düşürmesin, atış esnasında takımın karışacağını sanmıyorum, böyle bir takıma 75gr veya 100gr kurşun kullanmayı düşünüyorum.
100 gr kurşun ile deneme amaçlı 3 köstek ile ileri atmadan kıyıdan sarkıtırsın dibe. yemin ve kösteğin nasıl durduğunu yada mantarın yeterli olup olmadığına karar verebilirsin . evde ise küveti doldurup kısa bir beden ve tek köstekle mantarları deneyebilirsin . atış mesafesi için ise ne kadar eni dar bir ürün alırsan o daha iyi olur. 30 gram şamdra var sünger gibi malzeme geniş . kurşunun hızını düşürür. yine 30 gram var sert plastik atarsın kurşun gibi gider. ancak bu takımlar genelde yaz aylarının yada durgun havaların takımıdır. genelde rüzgar yüzünden bu zamanlarda misinadaki fazlalık seni şaşırtır. boşluk alıyım derken gene takımı çapraz yatırabilirsin. tasmalamada sorun olacağını sanmıyorum . kiloluk balık değilse altta 100 gr ve üstü kurşunla tasmalamayı kendiside yapar. zaten surf castingdede adam 5 tane olta dize zil yada alarm takar geçer kenarda çay içer. eğer yem nizami takılmışsa ilk tasmayı ağır kuşun atar. size sağlamlaştırması kalır. yetişene kadar zaman kazandırır.
Her şey nasip kıs... Pardon... Her şey akıntıya bağlı olacaktı. Eğer akıntı azsa, böyle bir sistem gerekir. Ama yeterince akıntı varsa, o zaten köstekleri kendi açar. Bu arada, akıntısız yerde pek balık olmaz denizde. Peki böyle bir şey yapılabilir mi? Elbette. Önce derinliği düşünmek lazım. Dibe inince basıncın şamandırayı ezmesi sorunu var zira. Buna göre bir şamandıra hazırlarsınız. Ama faydası ne olur, ne kadar olur, bu ayrı bir tartışma. Her iğnenin dibine, uygun ölçüde bir mantar eklemek çoğu zaman aynı neticeyi verir. Bu mantar öyle olmalı ki, ne yemi iyice yüzdürmeli, ne de batmasına müsaade etmelidir. Askıda kalan yemi, az da olsa akıntı dipten, bedenden uzaklaştırır.
Mesajı yeni görüyorum. Bu takımı yaptım ilk avımda 3 tane iri iskorpit ve bir tane gelincik yakaladım. Bu hafta köstek ve iğne arasına mantar takıp deneyeceğim. Sonucu yine yazarım buradan