mantarlı olta yapımı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kozalak tarafından paylaşıldı.

1. kozalak

kozalak Fatih

Favori Kamış:
    tralko-ko karbon soft
    Favori Makine:
    OKUMA Avenger 65 soft
    En İyi Avı:
    1.5 kg Çupra
    Beyler ben genelde dibi taşlık olan yerlerde avlanıyorum ve sürekli hazır olarak aldığım iğneler takılıp kopuyor bunun için mantar takmak istiyorum oltaya iğne yere düşmesin diye nasıl bi sistem yapabilirim.
    Soft takımı kullanıyorum

2. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Beyaz zargana toplarından alıyorsun altındaki fırdöndülü kısma 3 köstek takım yapıyorsun ucunada bulabildiğin kadar ufak bir kurşun(5-10 gr)takıp atıyorsun.

Yada yine ağır zargana topu alıyorsun 0.25 misina dan 1-1.5 metre beden yapıp en ucuna tek bir iğne bağlayacaksın 5 veya 7 numara siyah iğne işini görür ekmek içi takıp atarsan kefal,sarpa,gopez,melanur alma şansın var boru kurdu,sülinez takarsanda zargana alabilirsin.Ayrıca taze sardalyada kullanabilirsin bu takımda mendirek arkalarında ve taşlık kısımlarda iri sarpa yakalama imkanın var.

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Pratik olarak basitçe anlatmaya çalışayım.

30 gr.lık kurşunu kaldırabilecek, içinden pipet borusu gecen, mantar topun olmalı. Ayrıca mercimek şeklinde stoperler vardır. Bu ikiliyi, malzemeleri aldığın yere. '' 4-5 m. boy vererek mantarlı takım yapmak için stopper ve 30-40 gr. kurşunu kaldırabilecek mantar istiyorum.'' dersen gerekli malzemeleri verecektir size. Birde tarifini canlı canlı alırsın olur biter.

Bu arada her ihtimale karşı tarif etmeye çalışayım.

1 - Stoperlerinden 1 tanesini tel halkasından çıkar ve makinana sarılı misinana geçir. Ne kadar derinlik vermek istiyoran o boya kadar, stoperini kaydır ve makinana sar.
    2 - Makarana sardığın misinanı,mantarının pipet borusundan geçir ve misinanın ucuna fır döndü klipsini bağla.
    3 - Hazırladığın beden ve köstek takımını bu klipse geçirerek kullanıma hazır hale getir.
    Stopperi ileri geri kaydırarak derinlik ayarını değiştirebilirsin.

Kullanırken, kurşunun ağırlığıyla misinan, mantarın pipetinden kayacak ve stoppere gelince orada takılıp duracaktır.

Benim bildiğim ve zaman zaman kullandığım yöntem böyledir. Başka ne tür düzenekler vardır bilemem.

Umarım tarifimde bir eksiklik ve anlaşılmayan bir taraf yoktur.

Rast gelsin.

4. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
  5. kozalak

kozalak Fatih

Favori Kamış:
    tralko-ko karbon soft
    Favori Makine:
    OKUMA Avenger 65 soft
    En İyi Avı:
    1.5 kg Çupra
    çok sağolun reeling yarın malzemeleri alıp yapıcam