Turna avı için, kesinlikle iş yaptığına inandığım bir sahte var. Daha fazla reklamını yapmamak için marka model vermeyeceğim. Çünkü gerçekten buradan yaptığımız yorumlar piyasada fiyatları fırlatıyor. Bu sahteden, uygun bir fiyat aldığım için 20 adet sipariş verdim. Yeterli misinam, yeni aldığım makinem de var. bu şekilde, tahminimce 2 sezon malzeme almama gerek kalmayacak. sizce 20 adet aynı model, aynı renk sahteyi bir seferde kapatmak mantıklımı?
bu senin cebindeki parayla bağlantılı bi durum. 20 adet 62 tl lik sahteyi tek seferde kapatmak mantıksız bi hareket olur (zira eve gelen haciz memurlarına ikram edecek çayı bile alamayacak duruma gelirsin) olumlu tarafından bakacak olursak o sahteleri ipotek ettirerek gayrimenkul satın alabilirsin şaka bi yana; ben olsaydım aynı modelin benzer renk ve şekilindekilerden 5 er tane alırdım.
cevap veriyorum abartmışsın belki 2 tane olabilir di mesela benim gözde sahtelerim den bazılarının birer yedeği var, yeri geliyor en çok güvendiğin sahteye atlamıyor şahsi gözlemlerim bu yönde bu sebebden, aynı sahteden stok yapma fikri benim için, adet olarak bir tanedir,eğerki diğer sahtelere fark atıyorsa perfonmansında..1 adet yedek yaparım kaybedersem yedeğini kullanırım.onuda kaybedersem sıpariş geçerim en fazla 3 adet rapalam vardı aynı renk den.2sini dahi elden çıkardım
Abi, senin için yedeğe lüzum yok. Çünkü sahte kaybı riski çok düşük. Sahte takılsa da yaz kış demeyip sudan çıkarıyorsun. :thumb:
Tuğrul neden reklam olsun sitede birsiri markanın yorumu yapılıyor ve amacına uygun olup olmadığına tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye alınıyor site kurallarından dolayı da kimse illada bunu al demiyor.Şimdi senin sorunla alakalı 6 sene önce kendi yaptığımı anlatayım Storm'un Wildeye silikon turnasını almıştım bir adet aman Allahım o ne turna görmeye görsün direk üstünde ayrı av zamanlarında turnanın diş izleri silikonu kullanılmaz hale getirinceye kadar çok güzel avlar yapmıştım hatta derin diş izlereini şeffaf ani yapıştırıcılar vardırya şimdi aklıma gelmiyor adı hmm.. japon yapıştırıcısıydı galiba adı neyse tamir ettim ki silikon sahtenin atış esnasında kuyruğu kopana kadar av dönüşü malzemeciye uğrayıp 120 tane almıştım
Mantıksız olan zaten 20 tane alıp bir daha almayacağın sahtenin fiyatının artması korkun. Fiyatı artacaksa elinde bir tane bile olmayıp almak isteyenlerin sorunu.
balık sahteyi alıp götürürse o nasıl olacak peşinden gidememki bir tane vatoz bir tanede çok güzel bir levreğe kaptırmıştım sahtemi,su üstüne atlamıştı
Kadir Usta kamış geldi. 10-30 mu 14-40 mı tartışmasında Shimano ise 14-40 demişsin, vardır bir bildiği deyip rahatlıkla 14-40 aldım. :thumb: Yarın akşam Manavgat a geleceğim Pazar Öğleden sonraya kadar oradayım. Hava müsait olursa senin avlakları dolaşacağım reeling Ne dersin hava düzelir mi?
kendi konuna yazsaydın keşke hayırlı olsun kamışın,güle güle kullan.hava şuan için kötü, yarın ve diğer günler parçalı bulutlu gösteriyor,deniz dalgalı.a nolu mekanda kıyıya yaklaşamazsın.b nolu mekan dışıda öyle ve su çamur.. sabah suyuna kalkacaktım iyikide vazgeçmişim bu gün öğlen su durumuna baktığımda gördüm
Seni bu konuda yakaladım, burada sordum. Ben de hava durumuna baktım, bir umut Pazar sabahı gözüküyor ama o gün de sahil iyiyse bayağı kalabalık olur sanırım. Ben de kalabalığı sevmem ama Özellikle motorlu videondaki mekana gitmek için can atıyorum. Son videodaki yer yakın zaten merkeze. Bu arada River Catch Stick ten sonra kamış hiç esnek değilmiş gibi geldi bana.idk 20-40 gram atarlı River Catch stick daha esnekti gibi geldi bana.idk Daha denemedim ama umarım neden 10-30 almadım demem. Anlayacağın birşeyler söyle rahatlat beni Kadir Usta
arkadaş sende bir karar ver ama benim yazım...altdakide bana cevaben yazdığın mesajın 10 30 luk kamışla 25 30 gram şamandıralı top atıp çekersen o kamış ın ömrülü olmaz patlatırsın o kamışı,, normal bir teleskopik kamışla abandığın gibi abanamassın bu kamışlarla.şamandıralı top fırlatırken..dikkatli fırlat.. esnek bir spin kamışla şamandıra top atıp çekmek zor olur.. esnek bir spin kamış wtd de zorlar seni, esnek kamışın ucu wtd yaptırırken bükülür uç kısmı kambur olur. kamışı vurdururken..sende sahteye aksiyon verdireceğim diye debelleşirsin
[QUOTE=greenfish;919313]bu senin cebindeki parayla bağlantılı bi durum. 20 adet 62 tl lik sahteyi tek seferde kapatmak mantıksız bi hareket olur (zira eve gelen haciz memurlarına ikram edecek çayı bile alamayacak duruma gelirsin) olumlu tarafından bakacak olursak o sahteleri ipotek ettirerek gayrimenkul satın alabilirsin şaka bi yana; ben olsaydım aynı modelin benzer renk ve şekilindekilerden 5 er tane alırdım.[/QUOTE] Anıl, şöyle söyleyim, bu sahtenin geçen yılki fiyatı 10 tl civarlarındaydı, bu yıl 15 ten aşağı verene rastlamadım. ben bunu 11 tl ye malettim. Yani 20 sahtede mevcut piyasaya göre 80 tl gibi bir karım varki, bu da yeni alacağım kamışın parasını çıkartıyor Kadir abi, Malumun tatlısuda süprizler denizdekinden çok daha fazla.. Kıyı boyu otluk, su altında kalmış ağaç dalları, trofe balık denk gelmesi vs.. çok fazla sahte suya gömülüyor.. Diğer yandan, bu bahsettiğim sahtenin avcılığı hoşuma gitti diye bayide mevcut tüm renk serilerini aldım, bundan başkası iş yapmadı Birde ava yalnız çıkmıyorum, en az 4 çok yakın dostum, ağabeyimle gidiyorum, bu uygun fiyattan onların da faydalanmasını sağlamış oldum Bahsettiğim bu sahte, normalde levrek için kullanılıyormuş, onda da iş yapıp yapmayacağını kısmetse yaza beraber görürüz Eywallah Korkut Abi Ertan abim, bir sahteye iyi demeye gör, fiyatına en az %40 zam geliveriyor. Bugün aldığım malzemeler beni kurtarsa da, reklamı yüzünden piyasa zarar görüyor.. Şu an, senin stormu aldığın duygular içerisindeyim Sinan, Aslında haklısın, ancak ben artık kendimi ticari düşüncelerin fahri reklamcısı olarak görmüyorum.. Bizim amatör olarak uğraşarak keşfettiğimiz malzemeleri, bazı işletmeler yüksek kar şansı olarka görüyor..
eğer çok iyi iş yaptıgına inanıyorsan almanda bir sakınca yok ancak benim şahsi fikrimi soracak olursan malzemenin çesitliği benim için aslolandır bunun nedeni ise güneşin konumu , ayın durumu , dalga şiddeti ,dip akıntısı , dip dalgası , suyun bulanıklıgı , suyun berraklıgı gibi bazı etkenler sahtenin aksiyonunu büyük oranda etkiler .. senin almış oldugun aynı model sahte bu koşulların birine uyuyor ise hep aynı koşulda avlanmak zorunda kalırsın ben açıkca söyleyebilirim ki burda örnek aldıgım bir arkadaşımız var Namı diyar sideprensi Kadir abimiz onun malzemelerini ekseriye not edip almaya çalışıyorum balık çantamda hiç yoksa 40-50 çeşit rapalam var en son videodakileri henüz almadım
ben baştan söyleyeyim sahte dedin mi en azından bende mantık arama hihi iyi yapmışsın taktırdığında fazla üzülmezsin.