Arkadaslar Manyasa Giden Varmi Bilgi Istiyorum Orada Balik Tutan Varmi Tuttuysaniz Ne Tutunuz Ne önerirsiniz
Selam Ege. Ben Manyaslıyım. Ama Bandırmada yaşıyorum. Tatlısu balıkçılığı ile pek fazla ilgilenmiyorum ama arkadaşlardan duyduğum Manyas gölünde bol miktarda İsrail sazanı, küçükte olsa 1-1.5 kg arası yayın (çok nadir) aldıklarını duyuyorum. Av yeri olarak İzmirden bandırmaya gelirken Bandırmaya 25 km kala Aksakal Nahiyesi- Karaçalılık köyü- Ergili köyü- ve Manyasın Hamamlı köyü (google earth'dan bakabilirsin) uygun avlak yerleridir. Bereketli avların olsun. Rastgele.....
Manyas gölü bir zamanlar devasa yayınlarıyla,sazanlarıyla hatta inanılmayacak büyüklükte turnalarıyla bilinirdi..Hayatımda gördüğüm en büyük Turna bu gölde yakalanmış olan turnadır.. Şu anda ise aşırı ve yasak avlanma,kirlilik,küresel ısınmanın sonucu olarak eski veriminden uzak ve gidenlerin İsrail sazanı ve çapak yakalabildikleri bir göl..
Yalnız manyas gölünde inanılmaz şekilde tırıvırı ile avlanma yaygın malesef. Bir keresinde oltada 3 iğne vardı bi çektim tırıvırı içinde 7-8 tane balık iğnede de bi tane.Babam dedi nasıl bi şans var sende.