Maraton rezaleti

Konu, 'Genel Konular' kısmında usengec tarafından paylaşıldı.

1. usengec

usengec Cihan

Avrasya maratonu bitti. Ama izleyenler varsa görüntüleri aklından gitmemiştir. O elektirik direklerinin sallanışı...

Yüz bin insanı (170 bin de deniliyor), köprüye aynı anda bırakmak gibi bir cahillik yapan memleketimi alkışlıyorum burdan.

Uzmanlara göre bu kadar kişi tempolu şekilde koşuyor olsaydı. Rezonans(Sanırım doğru yazdım) yani titreşimden yüzyılın faciası ile karşı karşıya kalabilirdik.

İnsanların bir kısmının oturması, kahvaltı yapması, halay çekmesi, koşması gibi davranışlar ritmi bozmasaydı herşey yaşanabilirmiş.

Amerikada aynen bir asma köprü rezonansa girerek yılan gibi kıvrılıp yerle bir olmuş. Örnekleri tarihte mevcut ama bizde olmadı ya hiç olmaz...

Tüm bunlara rağmen yetkili çıkıp diyebiliyor ki "sallanmayan asma köprü olur mu?" Pek ala sallanacakmış:) Sallanmassa sorun varmışşş... o da köprüdeymiş.. (benzer bi durum karadenizde yaşanmıştı. bkz:Çay içen bir bakan.. " alın ben de içiyorum")

Daha önce de halatlardan biri kopmuştu. İnsan hayatının çok ucuz olduğu güzeller güzeli memleketimden bir acı manzara daha işte. Eğer köprü yıkılsaydı ne olurdu diye sorarsak eğer;

Yüz bin insanın döküldüğü boğaz ya da havuz mu demeli.. bu insanların 70 bininin öldüğü yüzyılın faciası... yıllarca trafik sorunu.. ülkenin imajı yerle bir... ekonomi de dengesizlikler...

Sanki çok zordu o insanları 30'ar bin kişi şeklinde köprüye aktarmak...

Gırgır mı dediniz... balık onlar yahu:)

2. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    benim anlamadığım, yıllardır bu koşu yapılır, yıllardır bakarım hep aynı görüntüler, kahvaltı yapanlar, köprüye yatanlar, halay çekenler, radyosu ile koşanlar, engelliler vs.vs. hep aynı fotoğraf. sanki aynı insanlar dünyayı turluyormuş gibi hep aynı görüntülerle karşımıza çıkarlar.

peki ne oldu da bu sene bu kadar sallandı.

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Seneden seneye değişiyor demekki bu sene ritmi daha iyi tutturdular:D iyi ki kahvaltı yapanlar,köpriye yatanlar varmış yakında balık tutanlar da çıkar:) yoksa hepbirlikte aynı hareketi yapsalar olan olacaktı Allah korudu faciaya ramak kaldı

4. usengec

usengec Cihan

Sayı her sene artıyor hatta sanırım rekormuş bu sene. Sayı arttıkça da malum... Seneye daha büyük katılım bekliyorlarmış:)

5. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Seneye daha fazla katılım, daha fazla rezonans, daha fazla madalya... madalyaları sahilden karaya çıkmayı başaranlara verirler herhalde...

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Haberi TRT internet sitesinde gorunce dogal olarak "hayret, yetkililer konuya biraz olsun ilgi gostermisler, belki ne buyuk tehlike atlatildigina uyanmislardir" dedim ama :( .... bu cilginca ve cahilce olaya gosterilen ilgi iki satir ile sinirli kalmis: "kosuya ilgi buyuk olmus, eglenceli anlarin yasandigi kosu sirasinda kopru besik gibi sallanmis"... :eek:

Iste haber:

http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=4be0c21e-2fd7-4909-a2b5-0d36c941ed52

Hep diyoruz ki "girgircilara, yasaklara uymayanlara karsi sesimizi yukseltelim, basinin gucunden faydalanalim"... buyurun iste Turk basini... hem de devletin resmi yayin organinin hali bu... boyle olunca da basinin gucunden sozetmek de anlamsiz kaliyor memlekette...

Vah ki vah halimize...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Ekim 2010
  7. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ibrahim Abi medya degil mi : " Su tatil bolgesinde olaylar oldu,su nehirden,golden,akarsudan buyuk balik yakalandi..."vs...diye haber yapan.
    Evet.Bende cok kiziyorum medyaya.Acaba benim bu gorduklerimi devlet buyukleri yada bununla ilgilenmesi gereken makam goremiyorlarmi?
    Yazik,cok yazik...
    Gecenlerdede bir konu altinda bu konuya deginmistim.
    Acaba kim uyandiracak bizleri ? :(

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çok vahim görüntülerdi gerçekten. Allah korusun yüzyılın faciası olurdu. Madem böyle bir risk var ne diye yapılıyor bu iş kardeşim, şart mı yapılması? Sadece profesyonellerin koştuğu normal maraton yapılsın bitsin.

9. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Sırat köprüsünden geçmek şart,o kadar insanın canını hiçe saymaktır bu,küçük bir deprem olduğunda üniversite hocalarımız kusura bakmasınlar yinede kanallarda yan gelip pişkin pişkin olası şu kadar depremde İstanbulda şu kadar bu kadar can kayıbı olacak demeyi biliyor al işte göz göre göre toptan temizlik olacaktı yazık,,,madem bazı bilim adamları ben depremin olacanı bu kadar önceden bilmiştim az ara farkla tutturmuştum diyeceklerine bu insanlar akıl küpü hesap kitap adamları neden madem biri aralarından çıkıp demedi katılımın şu kadar olması bu kadar insan köprüye çıkarsa bu gibi sonuşlar meydana gelir tehlike oluşturur vb saksıyı burdada çalıştırsalardı ya,neredeydiler atıp tuttukları olası İstanbul depreminde bilmem kaç kişi can verir hesabını reyting uğruna yapabilirlerken bunu neden hesaba katmadılar...

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Emrah kardes, elbet bir gun uyanacagiz da o gune kadar daha neler kaybedecegiz :confused: ... felaket tellalligi yapmak degil maksadimiz ama biz milletce buyuk felaketler yasamadan uyanamiyoruz... siyasi, sosyal hayatta da boyle, doga olaylarinda da... hayirli bir felaket olacak bu gidisle.. :(

11. usengec

usengec Cihan

TRT'nin tepkisine şaşırmadım hiç. Beşik gibi diyerek bir sevecenlik katmaya çalıştılar heralde olaya..

Zaten böyle bir facia olsaydı da Allah'ın hikmeti der çıkılırdı işin içinden. Zonguldaktaki maden göçüğünde sonra söylenenler ortada... bu işin kaderinde var falan denilmişti. Olası bir köprü faciasında da, köprü işte asma köprü, insan yapısı nihayetinde falan derler.

12. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Benim anlamadigim Turk milletinin bu beton ustunde piknik yapma cilginligi nereden geliyor?

Bursa'li olanlar belki bilirler, Botanik parkin otoparkina gidin pazar gunu araclarin arasinda kalmis 3-5 metrelik cimenin etrafinda mangallar yanar asfaltin ustunde vs.

Koprude sofra kurmak otoparkin yaninda tam cilginlik:) Hayir bir de oradaki sallanmayi gorup millet bir anda paniklese ne olacakti varin siz dusunun... Allah'tan orada degildim...

Ama biz adam olmayiz. Yikilana kadar devam.

Biz ki Kadir gecesi on saflardan yer tutmak icin iftarimizi caminin icinde yapan bir milletiz,

Biz ki turbelere cocugumuz olsun diye dantelli kulot birakan bir milletiz.

Suyunu cikarana kadar devam ederiz, seneye izleyin daha cok sallamaya calisir bizim millet.

Depremle yasanmayan faciayi milletce yasariz evelallah, Allah korusun... Allah akil fikir versin...