Değerli form üyesi arkadaşlar Maria mucho lucır 5-25 grm arası jig ile boğazda uygun takımla atçek avı yapılırmı? su üstü çinekop ve lüferde veya gölde kullanılmasımı uygundur?Kaşık gibi kullanılarak saygılarımla
25 gr ile İzmir'de liman içlerinde zargana yakalayabiliyorum. Hedefim levrek ama henüz nasip olmadı. İlk önce atıp tabana oturmasını bekliyorum sonra bazen yukarı bazen yana doğru kamışın ucu ile yumuşak hareketlerle misina boşluklarını alıyorum. Boğazda hiç avlanmadım ama duyduğum güçlü akıntılar var , bu ağırlıklarda verimli olacağını zannetmiyorum. Hafif çalkantılı sularda iş yapan light jigler bunlar. Saygılarımla Alpay
Murat Bey merhaba. Ben bu jiglerle at-çek yapıyorum ve bu jigleri yerine göre hem dikey hem de yatay olarak kullanıyorum. Şu ana kadar bu tür jiglerle bol bol zargana, (jigten kurtulup kaçan bir tanesi dışında) bir levrek, yazılı hani aldım; bunun dışında jige binip kurtulan veya jige binip leader'ı kesen balıklar da oldu. Yine, çokça sonuçsuz takiple de karşılaştım.Aslına bakarsanız, şu aralar maket balıklarımı ve silikonlarımı hemen hiç kullanmaz oldum; zira bu tür jiglerin kıyıdan at-çek avcısı için çok üstün bir atış mesafesi sağlamaları beni cezbediyor; ayrıca kullandığım kandırıcıya bizzat kendim aksiyon verdiğimde daha keyifle avlanıyorum. Bence kullandığınız kamışla rahatça atabileceğiniz ve aksiyon verebileceğiniz bir hafif jig alıp meralarınızda denemenizin hiçbir sakıncası olmaz Mucho lucir'ler dışında, yatay kullanım için, özellikle shout dangan (http://www.avmarketi.com/asp/product/11911/SHOUT-DANGAN-JIG-YEM-20GR) tipindeki hafif jiglere bir göz atmanızı önerebilirim. Bu tipte ve daha uygun fiyatlı bir jig de şu: http://www.avmarketi.com/asp/product/16039/Lucky-JUNIOR-jig-suniyem-6cm-20GR Bir de, kıyıdan özellikle dikey kullanım için, uygun bir assist hook eşliğinde ima gun jiglerin (http://www.avmarketi.com/asp/product/13460/IMA-GUN-30-GR-JIG-JAPON)çok başarılı olacağına inanmaktayım (elin oğlu başarılı oluyor, uygun merada biz niye olmayalım) Tabii Alpay Bey'in isabetli çekincesi gibi ben de şunu söylemek isterim: Boğaz balıkçılığı bizim yabancı olduğumuz bambaşka bir şey; dolayısıyla Boğaz'da bizim söyleyebileceklerimizin geçersiz olabileceğini de teslim etmek gerek.. Rast gele..
Akıntının çok güçlü olması ve çok sıkışık düzen av yapılması sebebiyle sadece jigin ağırlığıyla atçek yapmak, eğer merada yanlız değilseniz, bence çok zor. Ancak bilinen kurşundan sonra sahte balık düzeneğinde kullanılabilir bu ağırlıklar, fakat öne koyulan ağır kurşun sebebiyle jiginize istediğiniz kamış aksiyonlarını vermeniz pek zor olucaktır. Jig düz çekimde de güzel aksiyon alabilir tabi bunuda göz ardı etmemek lazım. Daha ağır jigleri kullanmak benimde aklımı kurcalayan bi mevzu ama daha denemedim. Eğer 125 gr ve üstü ağırlıklarda jigler kullanılırsa daha verimli olur diye düşünüyorum Murat bey. En azından birgün denemek istediğim yöntem bu. Eğer denerseniz, deneyimlerinizi öğrenmek isterim açıkçası, sağlıkla kalın.
yorumlarınız için teşekkürler dediğiniz gibi bogazda ancak agır jiglerle belki olabilir ama kamışla aksiyon vermek cok zor gibi geliyor ancak tekneden veya bostancı kartal arası gibi akıntısı az olan yerlerde kullanılabilir bir deneyelim bakalım ya dimi arkadaşlar alt tarafı misinayı koparırız
Aykut merhaba yorumların için teşekkürler ayrıca videolarınıda seyrettim öncelikle tebrik ederim benim size bir sorum daha olacak kusura bakmazsan benim belittiğim jiglerde igneler kuyruk kısmında bogazda takılma riski oldugundan bu igneleri söküp baş kısmına 2 adet jig ignesi baglasam takılma riski daha düşük olurmu ayrıca bu igne ile kuyruk kısmındaki igne kadar randımanlı çalışırmı saygılarımla