Merhabalar... Ben canım sıkılınca Tekirdağda marinaya olta sallamaya gidiyorum bu ayların başından beri.Yazın iyi zargana felan kefal gümüş balıği oluyordu ama sonbaharda olmuyor.Yazın sonunda gördüğüm çinekoplar belki bu zamanlarda da bulunur diye atçek yapıyorum ama hiç balık yok.Geçenlerdede marina balığı açiğa sürüyor diye birsey okudum.Sizin bu konudaki görüşlerinız nedir? Teşekkürler
Yanlış anlaşılmasın.kefaller felan zaten açığa gidiyor kışın aa bu balıklardan başka balıklar olmasına engel olabiliyor mu marina?Mesela yazın her gün neredeyse balık dökülüyordu marina içine ...
Bu pisletmeyle denizde balık tutabilmemiz hala çok güzel kış avlarında balık avlanmaz değil avlanır ama türler değişiyor Levrek ve Kalkan baıklarını şu ara avlayabilirsin.
Yazin kisa nazaran daha fazla olmak uzere (kisin da hic yok degil) marinalarda, gece vakti sahte ile hic umulmayacak kadar da kiyida, teknelere yakin, marina ici sayilacak yerlerde oldukca buyuk baliklar cikabiliyor. Mesela iki, uc kiloluk levrekler. Bizzat musahede etmisligim var.
İbrahim abi çok özendirttin bana şimdi marinada atçek avını Sırf bu yüzden hususi avını yapsım geldı gece marina avında Abi sen zıpkıncısın nickinden anlayacağım üzere.Hiç lima icerisine daldığın oldumu ?Yada buralara girmek tehlikeli ve yasak mı ?
Liman icinde dalis olmaz tahmin edebilecegin gibi. Sadece liman degil, tekne trafigi olan hicbir yerde dalmamak lazim guvenlik acisindan. Dalis samandirasi kullanmak sarttir, ayrica gece fenerle zipkin avi yasaktir. Gunduz vakti, tum gerekli tedbirleri alarak ve en az iki kisi olarak yapilan dalislar keyifli, guvenli ve basarilidir. Bunun uzerine bir de avcilik eklenebilir fakat eklenmese de kaybedilen birsey yoktur, kazanilan ise coktur.
Marinanin girisi, dalga kiran onu, yanlari... su ustu sahte is yapmazsa canli kefal yavrusu takarak... Rastgele birader.
Önerini dikkate alacağım.Ama yavru kefali bu mevsimde nereden bulabilirim ki? Ve bana bırakma tipi av biraz kötü hissettiriyor kefal açısından. Askerler ile kandırmak daha zevkli Teşekkürler abrahim abı.Bu arada sen Nereliydın?Kusura bakma telefondan göremiyorum.
Galiba yanlış anlamışım.Sürütmeyi de denerim.Daha canlı ile hiç av yapmamıştım.Çok teşekkürler ilgın için