slm arkadaşlar sizce bu marka motor sizce nasıldır hiç bilgim yok ve ne yakar sizce tekne 7.40 tacar lütfen bi yardım şimdiden tşkler
saatte 70-80 litre yakar. sürekli tam gazda gezmeyeceğinizi varsayarsak bir günde 60 litre benzin gidecektir. yalnız şöyle birşey var. bu tekneyle bir saate heryere gidersiniz. şöyle hesaplayalım..9.9 tekneyle adalara 20 dakikaya gidiyorsanız bu tekneyle 5 dakikaya gidersiniz..böylece 5 dakika kullanmış olursunuz..adaların çevresinde bir tur atsanız..vs vs..bir günde üç dört saat çalışsa 60 litre yakacaktır..bu da en az diyorum...geçen sene bundan daha büyük bir motorla(sanırım 250 hp civarıydı) katamaran teknenin biri 80 liraya adaya gittiğini söylüyordu(az yaktığını belli etmek için bu tabiri kullanmıştı 80 liranın neresi azsa artık) benzin 3 liraydı ve sadece gidiş bukadar tutmuştu.
maddi olarak benzine bukadar fazla ayıramıyorsanız 7.40 yerine 4 metre civarı bir sürat teknesi bakın..bir başka mesajınızda 20.000 liralardan bahsetmişsiniz.. 4 metre sıfır tekne alsanız birde ona 40 hp 4 zamanlı sıfır motor alsanız daha az masraf edersiniz..hem sürat olarak hemde gezi ve balıkçılık anlamında tatmin edecektir. yoksa 175 beygir bir motora benzin alacağınıza gidin balık haline bütün mahalleyi doyurursunuz.
Mehmet kardeş..Profil resmindeki tekneden bahsediyorsan sahibinden.com adresindeki ilanı inceledim. Tekne ve motor 96 model..Herşeyi ile bana göre enfes görünüyor..Hadi tekne neyse de motorda yakıt tüketimin motorun modeli ve teknolojisi gereği gerçekten sıkıntılı olur ancak bu paraya da her ikisini birden almak fiyat itibariyle cazip..Ayrıca motora 2500 ile 3750 € fiyatla LPG`de taktırabilirsin..Ozaman varya deyme keyfine.. Mutlaka vergi borçlarına, liman kayıtlarına ve diğer giderlerini iyice araştır ve sor..Sonradan başın ağrımasın.. Şimdiden hayırlı olsun..
barış abi bu tekne cok hoşuma gitti bunun fiyatı 18000 tl bi tane daha var oda full donanımlı jonson 140 bg bir motor var üzerinde oda fena degil ama bu baya gözüme takıldı görünüşü olsun herşleyiyle güzel abi zaten gaz olayı baya aklımda fuara gidemedim marin gazı inceleyemedim ama ya bunu yada bir tane daha var onunda linkini atayım bi bakın abi şu tekneye 140 lık jonsonla armutludan buraya 130 tl ye geldi abi
onur arkadaşım saol bilgilendirdigin için ama bilmiyorum bana ufak geliyo dedigin tekneler birde hez zaman balıga cıkmıcam ben zaten cok yeniyim balıkta ama dedem cok eski balıkcılardan hala 2 tane oltasına dedigim oltası makinasıyla nerden 20 senelik bi olta ve hala saklarım amca ogullarım cıkıyolar balıga ve bende hafta sonları onlarla beraber tekeyi alıp acılmak istiyorum hemde bana zevk verdigini anladım bir kere gittim cok zevkli geldi bu arada 7,40 aşşagısını düşünmüyorum bitraz büyük olsun diyorum hemde gezme acısından diyorum 7,40 tekneyi motorsuz alayım nerden baksan 4 zamanlı bir motor 8 binlira bide bunun ugraşması en azından kurulu alayım diyorum herşeyi tanm olsun ama yakıt işi biraz kagfamı karıştırmıyor degil
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-surat-tekneleri-mukemmel-7-40-tacar-tekne-31939356/detay barış abi bu nasıl abi senin gözünde motoru falan bi görüş belirt abi
Mehmet, ekonomik durumlar oldukça iyi galiba. Allah bol bereket versin. Bu yaşta bu kazanç maşallah diyelim de kimse kıskanmasın. Sorulmaz ama bu teknelere baktığına göre aylık 10-15 civarı net gelir var sanırım ne dersin
saol abi allah razı olsun yok abi okadar gelir olsa inan gider direk motor yat alırdım ama bu bi heves abi bide coluk cocuk binicez balıktan ziyade gezmek için kullanıcam hafta sonları cekicek yerimde var herşey hazır sadece tekne abi ama biraz egitim alıcam cünkü deniz bu karaya benzemez bide kamaralı abi cocuk içinde iyi olur. diye düşündüm ufak olmasını istemiyorum bide haftada 2 kere binicem barış abinin dedigi gibi lpg taktırıcam marin gazla görüşücem bakalım kaca takıcaklar gaz sistemini
bu arada abi şunuda bildireyim tekne bakınımı falan kayıncomun bi tanıdıgı yapıcak kendisi 12 senedir teknelerle iç içe artık herşeyini ögrenmiş senelik versigi 220 tl yani bakınıma falan cok para harcamıcam abi aynısınıda kullanmış bu arkadaş ve denizle cok uyumlu diyorr düzgün gidildikten sonra temiz kullandıktan sonra sorun cıkarcagını sanmıyorum ama cıkacak sorunlarıda mecburen cekicez abi
40 mil sürat demişler harika bir tekne tabiki..ama motor 90 lardan kalma..yani eski..ne yapacağı hiç belli olmaz..ha tabiki sürat açısından oldukça tatminkar..40 mil deniz için büyük sürat..lpg de takılırsa uygun olacaktır..dediğim gibi tam gaz gitmeyin az yakacaktır..zaten 40 mil son sürati varsa yarım gazda bile uçacaktır. lpg de olsa tamamdır...az yakar.. 140 liraya armutludan geldiniz ama tam gaz mı geldiniz o var..tam gazda çok yakacaktır. 50 hp motor anadoluhisarından kavağa bir depo benzinle gidip geliyor..böyle de bir hesap var... ha tam bir zevk teknesi..dünyaya bir kez geliyoruz..haftada bir kere kullanılacaksa düşünülebilir..ama motor da tekne de eski..bunu da gözönünde bulundurun derim.
haklısın onur eski ama 2 ci sahipleri cokta temiz bide buna gaz taktıkmı tamamdır arada balıgada yarar bu tekne amca ogullarıyla cıkarız peki onur burak hunterler nasıl sence
burak hunterlar da güzel tabiki ama bir başka başlık altında linkini verdiğim 5.5 metre tekneyi alırdım diyebilirim..dediğim gibi bu tekneler eski tekneler..sıfır almak herzaman iyidir. en az 3 sezon rahat gezersiniz ikinci el hiçbirşey alınmaz kanaatindeyim..3 tane motor eskittim hepsini ayrı ayrı dertleri bitmedi..