Merhabalar. Gene Antalya Konyaaltı birebir mağazasında limit altı çinekop satıldığını gördüm. Gene balık reyonunda ki arkadaşa dedim bunlar küçük değilmi neden satıyorsunuz. Başladı gene aynı şeyleri söylemey. Yasak böyle olmaz.Bu balığın avcılığı istavritle aynı.O çıkarken buda çıkıyor diye. Satmasakda ölüyorlar zaten demeye. Aslına bakarsanız hal böyle iken haksızda sayılmazlar. Balık satışını yasaklamak hiçbirşeyi çözmüyor. Satılmasa da ölüyorlar satılsada. Başka bir çözüm yolu bulunmalı. Çalıştığım otelin kıyısına kadar gelip ağ atan tekneler var. Bazanda küçük fiber tekneleriyle ağ geren insanlar görüyorum. Bu durumu mail yoluyla sahilgüvenliğe mevkii bildirerek şikayet ettim.Ama beklediğim gibi hiçbir şey olmadı.Ne yapabilirim.Öneriniz varmı?
yasak böyle olmaz tabi hepsinin bi dayısı var yakalasa ne olıcak kanunlar sağlam çıkarılcak yasak bölgede veya yasaklı balık avlayan tekne yakalandığında alıcan mürettebatı içinden bi iki delik çumburt balı yuvası üç beş tekneyi balık yuvası yaparsan hiçbir yasağa uymayan kalmaz
merhaba ben de aynı şeyi lara kıyılarında görüyorum,yasak olup olmadığını merak ediyordum,hatta bu ağlara birkaç takım da taktırdım,adamlar jandarmanın sürekli dolaştığı yerlerde bunu yapıyorlar
Küçük ticari tekneler isterlerse kaldırıma ağın şamandırasını bıraksınlar yine birşey olmaz çünkü yaptıkları kanunen yasal... Bölge yasağı olan yerler varsa onlar için bişey diyemem... ama normal de kanundaki uygulama yukarıdaki gibi...
senin dediğin kıyıya dikey olarak bırakılır bırakma ağı derler kıyıya yatay bırakıp gitmeleri bilemem voli yaparsan kıyıdan kıyıya yapıp tokmaklayıp kaldırırlar