Haziran-temmuz ayları arasında balıkesire bağlı marmara adasına balığa giden yada oradaki balık çeşitliliğini bilen varmı tekne ile bol küçük balık avı(istavrit,izmarit)yapıldığını biliyorum.Büyük balık avlamak isteyenler genellikle zıpkınla dalıyor.Ben genellikle rapala,raglou,silikon yem ve çapari ile avlanıcam.Ayrıca son olarak orada herhangi bir ayda kalamar çıkıyormu?.Bana oradaki balık türleri hakkında bilgi verebileceklere şimdiden teşekkür ederim.
Kalamar geçen sene kaynıyodu. Tanıdıklar tekneden istavrite çapari yaparken(kalamar avında değilken bile) 3-4 kilo kalamar takılmış. Ama bu dediğim yer bandırma körfezinde. Erdek körfezinde durum nasıldı bilmiyorum ama tekneyle orada da avlanılacağını düşünüyorum.
Barış yaz aylarını marmara adasının çınarlı köyünde geçirmekteyim balık çeşitliliği bakımından zengin bir yerdir yaz ayları istavrit izmarit kolyoz yakalanır diğer aylarda lüfer mercan palamut avcılığı güzeldir dip balıkçılıkğında lipsoz kırlangıçyakalanan balıklar arasındadır zıpkın avcılığındada levrek yakalamak mümkündür rastgele