ARKADAŞLAR USTALAR marmara bölgesinde alabalık tutabileceğimiz yerler nereleri bilenler paylaşabilirmi,birde tutma teknikleri nasıldır,istanbul şile kocaeli sakarya bolu civarı yerler saygılar
Suyu soğuk, oksijeni bol olan derelerde.. O dereler nerde dersen çoğunu ben de bilmiyorum. Ama vakit buldukça sahaya inip (çıkıp diyelim) araştırıyorum. Bulduklarım ise benim için çok kıymetli, söyleyemem.
hiçbir alabalık tutkunu adres vermez mudur zaten zor buluyorlar buldukları noktalarda su sekılde örnek ortalama 40 adet ala var bölgede her avında gıdıp 2 3 yakalıyor ınsanlar burda yazdıkları anda bır bohcacı o 40 adetı temızler ve o avlak biter o yüzden kolay kolay hiçbir alacı adres vermez
Ben evime 1 km yakınlıktaki alabalık olan bir dereyi kimsenin söylemeyişi yüzünden yıllardan sonra daha yeni öğrendim hiç sanmıyorum cevap bulacağını, samimiyetine inanan olursa özelden yazar diye düşünüyorum.Umarım bulursunuz bizde güzel raporlar okuruz rastgele
ben istanbulluyum çok aradım alabalık yeri ama fayda yok bulamıyorum kimse söylemiyor aslında iyi yapıyorlar bohçaçılara karşı ama bizde arada kaynıyoruz
işyerinden rizeli bir abim video gösterdi köylerindeki derede bir alabalık yakalıyorlar içim gitti kırmızı benekli 1 karış boyundalar su tertemiz.. gitmek lazım rizeye
aslında şilede var ama bizim usta sürekli tutuyor yanına gitmek lazım hem ziyaret hem ticaret mrsparkle
Orada raslayacağınız olta harici düzenlerle avlananları şikayet ederseniz,ikaz ederseniz ve hatta yapmayın yasaktır gibi uyarıcı sözlerde bulunuranız ve dahi icabında kavga etmeyi bile göze alırsanız,bu abiniz size noktasına kadar birkaç dere tarfi verir. İstanbula 150 km kadar uzaktadırlar.
Vedat Bey, size özelden ulaşmaya çalıştım ama başaramadım. Kırklareli/Pınarhisar'da ikamet etmekteyim. Fırsat buldukça Demirköy civarına alabalık avı için gitmekteyim. Herkesin bildiği, belli başlı derelerde şansımı deniyorum ama her seferinde elim boş olarak eve geri dönüyorum. Mesajınızda belirttiğiniz gibi yasak avlananlarla gerektiğinde kavga etmeyi bile göze aldım, zira jandarma ile iletişim kurmada sıkıntı yaşamıyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız minnettar kalırım.
Aman Vedat abi, noterden taahhütname alsan da tanımadığın kimseye verme bu adresleri. Vereceğin adreslerden birini ben araştırıp buldum. Senin izlerin vardı orada yıllar öncesinden. Benim evden tam 150 km. Velhasıl, tebliğe uygun hareket edeceğinden ve meranın kıymetini bileceğinden emin olduğum herkese ben de söylerim. Fakat nasıl emin olacağız ki... Beleş bilginin kıymeti az olur. Araştırıp, emek verip edinilen bilginin kıymeti bilinir. Amatörlük de bu değil midir?
Marmara değil tüm bölgelerde alabalık maalesef bitti gibi... bizim gibi sportif avcılar için bu çok büyük bir acı ... bu tür yerler mümkün olduğunca açık olarak söylenmemeli bursa uludağ da o kadar dere var ama maalesef balık yok... ben o derelerde suyun yatağını değiştirip balık kökünü kesercesine avcılık yaptıklarını duydum... ama şimdi hepsi ağzını ayırmış!... bakıyor eğer alabalık yakalamak istiyorsanız alabalık tutmaya giden insanlarla gidin ve mümkünse avlaklarınızı kimseyle paylaşmayın... bu bir spor ve siz bu spordan zevk alıyorsanız bence böyle yapmak lazım... tüm sportif balıkçılara iyi bayramlar...
evet hasan abi tek tük alabalık çıkıyor bazı bölgelerde ama seninde dediğin gibi kökünü kuruttular ama halaa parmak kadar balıkları alıkoyuyorlar