Marmara Denizi'nde son zamanlarda artan salya salgını sebebiyle Bandırma'daki balıkçılar büyük sıkıntı çekiyor. Marmara Denizi'nde deniz analarının erimesi sonucu meydana gelen salyalar, balıkçıları zor duruma düşürüyor. Balıkçılar, salyaların yapıştığı ağlarını her av dönüşünde bol suyla yıkayarak temizlemeye çalışıyor. Salyaların balık ağlarına yapışarak ağırlık yaptığını, ağların aralarını kapattığını ve çürümelere yol açtığını ifade eden balıkçılar, salyalar yüzünden zarar gördüklerini söyledi. Balıkçı motoru kaptanı Hamdi Korkmaz, yetkililerin Marmara Denizi'nde inceleme yapması gerektiğini belirterek, uzun yıllardır görünmeyen salyaların bu yıl ortaya çıktığını söyledi kaynak: haberler 27-12-2007, 09:10.
evet ayrıca bu cismi gözlemlerken balıkların neden azaldıkları konusunu ve bunların etkilerini nedenlerini ve neler yapılabileceğinide araştırı versinler, herşey ticaretten ibaret değildir, doğal yaşamıda korumak gereklidir diye düşünüyorum..
merak etme o salya yumurtadan çıkan balıklara besin olacak, Allahın işine bak hem ağları kapatıyor, hem de balık besliyor
hiç gerek yok tamamen organik olduğu için zamanla ya besin olur yada temel moleküllerine ayrılır, şimdilik hava soğuk olduğu için kimyasal reaksiyonlar da yavaşlıyor, havalar ısınınca 1 ay içinde kendiliğinden yok olacaktır diye düşünüyorum
Denizdeki Salya Akını Nedir bu son aylarda çektiğimiz denizdeki salya akını halen geçmiş değil özellikle pendik kadıköy arası sahil şeridinde kıyıdan balık tutmak neredeyse imkansız hale geldi bu konuda bilgisi olan ustalar mutlaka vardır nasıl ve ne zaman deniz bu sümüksü tabakayı atar fırtına vs mi bekleniyor ?
merhaba kerem bilgi için teşekkürler farketmemiştim admin arkadaşlar konuyu diğer başlık altına taşıyabilirlerse sevinirim