Ne akla hizmet etti isem 1450 km mesafe katedip Balıkesirin Gönen ilçesine yerleştik.Biraz sırtımız ısınsın derken Ramazanın ilk günleri sıcakların son demlerine rastladık. Isınacakken az kaldı buharlaşıyordum Ben buraya yerleşecektim Bizim Balli de güya gelecek buraları beğenecek ve buraya yerleşecekti. Balli’yi beklerken bir iki yer keşfedeyim dedim. Keşfedebildiğim yerler Gönen sulama göleti ve Yenice/Gönen Barajı bir de İstanbul’a giderken balık tutulduğunu gördüğüm Bandırma Limanı idi. Balli geldi. Ekşi ekşi etrafı seyrederken kendimizi Gönen göleti ve barajında bulduk, bir iki küçük sazan ve gümüş dışında başka bir şey tutamayarak geri döndük. Ve bu gün denize gidip denizde olta atacaktık. İlk deniz tecrübemiz olacaktı. Sabah 8 gibi kalkıp kahvaltı yaptıktan sonra düştük yollara. İlk önce Edincikte biraz oyalandık. Küçük balıklar oltalarımızı didiklerken Erdem bir tane kaya balığı tuttu ve artık küçük balıklar da didiklemeyi bırakınca önceden gördüğüm Bandırma Limanına gitmek için toplandık. Bandırmaya vardığımızda önce karnımızı doyurup vardık limana. Birkaç kişi vardı, biz de yanımızda götürdüğümüz hamsileri taktık oltaya attık, ne gelen var ne giden. Bir süre sonra yanımızda duran birisi bir tane kefal çekince ki bize göre o denizde kurbağa bile yoktu Gidip sordum yem ne kullanıyorsun, derinlik nedir? Yem bizimkine benzemiyordu üstelik bizim yeme balığın gelmeyeceğini söyledi. Ne olacakmış? SARDALYA. Yine döndüm oltamın başına taktım o güzelim hamsiyi attım denize. Birisi yanaştı, neye atıyorsun ve ne kullanıyorsun diye sordu.Ben de hamsi takıyorum ne gelirse ona atıyorum.Takmışım o biçim hamsiyi bir de balık mı seçeceğim? İt balığı bile tutabilirim ben hamsi ile dedim içimden. (Biz tatlı suda yaparız böreklik hamuru atarız suya. Kefalinden tut gökkuşağına kadar hepsi bayılır hesabı) Hamsiyede hepsi bayılır diye düşünüyorum. Derken şamandram hafif oynadı, bir daha ve dalınca asıldım neredeyse denizin karnını çıkaracaktım. Bir tane sazan tuttum.Yarım saat kadar bekledikten sonra Erdem yer değiştirdi atar atamaz bir sazan da o çekti.Baba gel burada iyi vuruyor deyince, gittim bir bir daha bir de kafamı kaldırdım etrafımız insan kaynıyor az uzaklaştım ordan .Ve artık balık vurmadı vursa da cılız cılız. Ama Erdem denizdeki bütün sazanları çekti. İlk deniz avımız bereketli geçmişti. Haaaa, Balli mi? Erdemin balık çekmekten yorulan pazularını ovmakla meşgül hala.
inanmıyorum yaa murat erdem ve nuri bandırmada keşke geldiğinizi bilseydim ben sizleri o limandaki kefallere muhtaç etmezdim edincik altındada fabrikanın hemen yanında avlanmışınız biraz daha bahçelerin olduğu tarafa gitseymişiniz şansınız dahada artarmış birdahaki gelişinizde haberleşelim tlf özelinize atıyorum
ehehe süper bir rapor raporu okurken hikay gibi akıcı ve yüzümde bir tebessüm bıraktı tebrik ederim hideğilse boş dönülmemiş
doganin dengesi fena bozulmus,kuresel isinmanin etkisi olsa gerek sazanlarin denizde yasamasi,basimiza tas yagacak,az kaldi
Tebrikler. Denizde ilk kez değil sanki son kez falan avlanmışsınız gibi abi Dizmişsiniz kefalleri boy boy. Ama siz yine de Mustafa abinin çağrısına mutlaka kulak verin
Özlemiştik simalarınızı, raporda iyi oldu ama biz bundan sonra canım Erzurum'un o eşşiz güzelliklerini göremeyecek miyiz yani?
tebrik ederim güzel av olmuş ama sizin sazan diye tuttuklarınız sazan değil çok affedersin halk arasında bok balığı denir asıl adı ise horozbinadır.balığa başka balık gözüyle bakmayalım 1. ve 2. resimden bahsediyorum
Bu sazan (kefal olduğunu öğrendik artık biliyorum ) avımızın raporuna katkı sağlayan tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.Ben buraya yerleştim gibi. Kısmet olursa buralarda beraber bir kaç avımız olur ve ben artık sazan raporu yapmam Bizim Balli gelene kadar yine Erzurum dan haberler alırsınız. O buralara gelse bile artık bana göre çok zor, başkaları oralardan haber yapar.
Murat abim tebrikler, Erdem kardeşimede tebriklerin en büyüğünden yolluyorum, Nuri abim ise masörlüğe devam etsin. Bu arada tatlısudan tuzlusuya dikey bir geçiş yapmışsınız , buda ayrıca tebrik edilecek bir durum , Nuri abiiiii sende tuzun tadına vardınya , bu arada senin dualarından mahrum olanlarada yollarsın artık.
Teşekkürler İsmail. Nuri aslında mesleği yanlış seçmiş, masörlük yapması lazımdı.Denize dikey geçmesine geçtikte hangi balık hangi yemi sever ,nerde bulunur bunları pek bilmiyorum inşallah onlarıda öğretecek birileri olur.Tabi en önemlisi kısmet insanın kısmetinde olmayınca dayak bile yiyemiyor.