marmara ereğlisi eşkina avlakları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ateş-01-34 tarafından paylaşıldı.

1. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    marmara ereğlisinde eşkina avlayabileceğim,tenha avlak bölgeleri için yardımlarınızı bekliyorum.(mümkünse nokta atışı) saygılar...

2. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Lİmanda fenerin dibinden.Sol taraftan teke çıkart sağ tarafdan en alt taşa in 2-3 m. ileri at.Şamandıralı takım yapmanı tavsiye ederim.

3. askala

askala

Sayın Erdem Yılmaz, bahsettiğiniz yere çok defa gittik fakat daha orada izmaritten başka birşey çıktığını görmedim. Gerçi biz sürekli dip oltası atıyoruz acaba şamandıralıya mı geliyor bu balık.

4. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ben en son geçen kurban bayramında gittim.Sabaha kadar çok güzel vurşlar oldu.Sonucunuda eşkine olarak aldık.Hatta bir sefer oltaya öyle vurduki balık 2-3 metre öteye gitti kamış(muhtemelen levrekti balığı kamışta hissettim sağlam kafalar atıyordu).Kayalıklardan dolayı balığı alamadım.Taşlık olduğu için çok takım kalıyor.Şamandıram olmadığı için en az 9-10 takımı bıraktık suda.

5. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg
    arkadaşlar eşkinannın av sezonunu Eylül ayında başlar ve Aralık ayının ilk haftası biter diye biliyorum yanlışmı biliyorum

6. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Eşkine avı İstanbul'da daha yeni yeni başlıyor.Nasıl olcak bu iş ?????

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Denizlerde amatör balıkçılık

MADDE 11- (1) Denizlerde amatör balıkçılık, zaman yasağına tabi değildir. Denizlerde özel avlanma izni gerekmeyen yerler haricinde gün içinde av saati sınırlaması yoktur.

umarım faydası olur;)

8. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Onur denizden ısmarlama balık çıkmaz:) Ne çıkarsa bahtına. Bak Erdem sana tam nokta tarifi yapmış. Bir de tepenin arkasından şamandıralı at. Şamandıralı dememin sebebi orası bayağı kayalık, aksi takdirde bol bol takım bırakırsın denizde.

9. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.köy içindeki limanda fenerin altında , eşkina aldım fakat 30 cm yi geçmiyor,onlarda tekrar büyümek için denize geri salınıyor....2 gün önce ise balıkçı tezgahlarında kiloluk eşkinalar vardı hemde her balıkçıda 10 ar adet.nerden cıktığını söylemiyorlar ama bir tanesi azından kaçırdı; tekirdağ istikameine doru bir liman var,ama yassak dedi.ereğlinin arkasında ki kayalıklar ise çok sığ.hem derin hemde kayalık bir yer bilen arkadasımıs varsa onerilerini ve değerli bilgilerini bekliyorum. saygılar...

10. askala

askala

Selam Ateş01-34. Galiba haftasonu Ereğli'deydin? Takım ne olarak ne kullandın? Cumartesi günü oradan levrek alındığı bilgisi geldi ama kesinliği yok. Ayrıca balıkçıların sana tarif ettikleri yer, Botaş Dolum tesislerinin limanı, sivil kullanıma yasak. Fakat Burası Türkiye olduğu için içeride tanıdığı olanlar rahatlıkla girebiliyorlar. Paylaşıma devam...

11. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    selam askala...takım olarak 2 kstekli dip takımı vede mantarlı tek iğneli takım kullandım.limandan ispari bol çıkıyor ama suyun kalkış ve iniş saatlerinde balık yapıyor.gece 10 dan sonra hiç limanda durmadım.zaten şu sıralar su 15.00 gibi kalkıyor.yani gece 2 den sonra su iniyor.buda gece avı için 02.00 da başlamak anlamına geliyor buda ertesi gün iş olduğu için imkansız oluyor...tabi ben buranın balıkçısı deilim.ama genel bildiğim bir şeyi anlattım.şunuda öğrendim.marmara ereğlisi limanında levrek yok.eşkina ve ispari çıkıyor ama tatmin etmiyor:(.botaşı metheden çok.ama benim arayla bir bağlantım yok.ve yasak olan yerlerde de balık var bunu biliorum artık...bu hafta çebilerin limanına girmeyi hedefliorum...ereğliden haberlere devam edicem...

12. brus77

brus77 Hüseyin

Favori Kamış:
    Shekspeare Beta Carp-3,60 + Lineaeffe Titanium 4,20
    Favori Makine:
    DAM Quick Super 850 RD
    En İyi Avı:
    Levrek-1,7 Kg+Kalkan-1,5 KG+Turna-56 cm_1,5 Kg
    Selam arkadaşlar. Dün akşam üstü Ereğlideydim. Önce fenerlerin tarafında şansımızı denedik. 3 şamadıralı oltadan 1 ine bile tek vuruş olmadı. 1 dip oltası atmıştım, ona 1 kez balık burdu fakat onu da alamadım. Daha sonra bayrak tepenin arkasına gittik. Şansımızı oradan deneyelim dedik. yine 3 şamandıralı olta ile atmaya başladık. Saat 19 gibi balık vurmaya başladı. hava kararana kadar 20:15 gibi 2 küçük ispari, 1 izmarit ve 3 tane istavrit yakaladık. Yem olarak karides parçaları kulladık.
    Yani anlayacağınız, pek tatmin edici av vermiyor. Akşam suyu. Sabah suyu daha bereketli idi. 30 dk da el kadar 4 ispari almıştık hafta sonu.
    İyi avkar...

13. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Dün akşam üstü bende ereğli limanındaydım,18.30 dan 22.00 a kadar.18.30-20.00 arası yaklaşık 30 adet ispari aldım.ispari bol lakin sürpriz balık olmadığı için av rutin geçiyor...eşkina avlaklari konusunu bu yuzden açtım.avı heyecana dönüştürmek için.avlak noktalarını bekliyorum sizlerden.saygılar...

14. brus77

brus77 Hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM Quick Super 850 RD
    En İyi Avı:
    @ateş-01-34
    Limanın neresindenydiniz acaba?

15. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg

16. askala

askala

Arkadaşlar, Ereğli limanın müdavimlerinden duyduğum kadarıyla levrek taze sardalyeye geliyor. Fakat ben 4 seneden bu yana heniz kendi gözümle orada levrek çıktığını görmedim. Bu haftasonu cumartesi akşamı kısmetse oradayım. Haberlerinizi merakla bekliyorum.ayrıca şamandıralı oltada derinlik ne kadar veriyosunuz?

17. brus77

brus77 Hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM Quick Super 850 RD
    En İyi Avı:
    @askala
    Selam, ben 90-170 cm arası gezer şamandura kullanıyorum. Derinliğini kullandığım yere göre değiştirip atıyorum suya. Stoper ve alttan halkalı tahta şamandura kullanıyorum.

18. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    ispari av şekli

canli karidesi almayan levrek sardalyeyide almaz die dsünüyor ve ereğli balıkçı barınağında levrek olmadığı intibası artık oluştu.limanda ispari bol miktarda.av yapmak istiyorsan bu yazdıklarımı dikkate alınız...

Av yeri ;Marmara ereğlisi Balıkçı barınağı ferneri
    Hedef Balık;İspari
    Olta Şekli ;Mantarlı Olta

kamış ; Düşük atarlı 270 den az olmamalı.
    misina ; Ne kadar ince o kadar randuman.
    mantar ; Biraz iri,topalak(Gece av yapılacaksa mantar ışıldağı temin ediniz)
    iğne ; 5 numara çapraz kısa pala
    yem ; Canlı teke(kepçe ile istemediğin kadar çok var limanda)

Olta bağlanması;srasıyla; mantarı misinadan geçir,5 tane tesbih kurşunu sırala,
    iğneyi bağla. kurşunlardan 2 tanesini iğneden 2 karış yukarı kıstır,diğer üçü mantarla öpüşecek.iğne ile mantar arası mesafe 2 metreden az olmayacak.

Not1; ispari hava kararınca av vermiyor, suyun kalkış saati 15.00 civari.Saat 16.00 da limanda bulunursanız 20.00 a kadar av verir.Eşkinayı bekliycekseniz gece 1 den sonra av verir.Ama beklemeye değmeyecektir.
    Not 2;Cumartesi gidecekseniz orası çok kalabalık oluyor.mümkün olduğu kadar kalabalıktan uzaklaşınız .
    Not3;Bu uygulama yalnızca marmara ereğlisi balıkçı barınağı içindir.
    saygılar...

Son düzenleme: 25 Nisan 2008
  19. askala

askala

selam ateş. hava kötü diye bu akşam canım pek gitmek istemedi. sen ne yaptın? uğradın mı mekana?

20. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    slm askala.Çarşambadan sonra havalar ısınıyor,yağmurda uzaklaşıyor,bu hafta müsait olur...