Marmara Ereğlisinde - Balık Nerede tutulur.

Konu, 'Bölgeler' kısmında brus77 tarafından paylaşıldı.

1. brus77

brus77 Hüseyin

Favori Kamış:
    Shekspeare Beta Carp-3,60 + Lineaeffe Titanium 4,20
    Favori Makine:
    DAM Quick Super 850 RD
    En İyi Avı:
    Levrek-1,7 Kg+Kalkan-1,5 KG+Turna-56 cm_1,5 Kg
    Arakadaşlar selam. Ben çorluda oturuyorum. 99 depreminden sonra Yalovadan buraya taşındık. Yalovada otururken nerede ne zaman ne balığı çıktığını bilip ona göre balık tutmaya çıkadık. Fakat buraya taşındıktan sonra göletlere gitmeye başladım. Denizdeki tadı bulamadım tabi ki. Artık denize dönmeye karar verdim. Fakat tahmin edebileceğiniz gibi, nerede ne balık var bilemiyorum. Çorlu-Yeni çiftlikte 13/4 denedim, deniz çok yosunlu idi ve kıyıdan attığımız oltaların birine sadece 1 tane vatoz geldi. Başka da bir şey yok.
    Bu hafta sonu Marmara Ereğlisine gitmeye karar verdim. Fakat daha önce orada bulunan bayrak tepenin arkasındaki kayalıklardan istavrit çapari yapmıştım. Aynı yere mi gideyim, yoksa o bölgede farklı bir yer tavsiye dermisiniz.
    olta çeşidim ve balığa göre olta bilgim yeteri düzeyde. Fakat o bölgede nerede hangi balık var, balığın alıştığı yem nedir bunları pek bilemiyorum.
    Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılar, şansınız bol olsun... :)

2. simendifer

simendifer Sennur

Marmara Ereğlisi'ni çok iyi bilmiyorum ama bilen arkadaşlarımız var ve size yardımcı olacaklardır. Şimdi zamanı mıdır bilmiyorum ama, oradan iri mırmırlar ve levrek tutma şansınız yüksek. Arkadaşlarımız size daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir. Yarın bu konuya yeniden bakmanızı ayrıca tavsiye edeceğim, akşam da yazan arkadaşlarımız olacaktır. Keyifli paylaşımlar... :)

3. brus77

brus77 Hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM Quick Super 850 RD
    En İyi Avı:
    @simendifer
    Teşekkürler. Umarım Deniz eskisi gibi beni ve hepimizi tatmin eder.

4. simendifer

simendifer Sennur

Bu arada az önce orayı bilen birine sordum, teke ve kurt orada kullanılacak en iyi yemdir ama teke daha iyidir dedi. Yer olaraksa her yer olabilir ama şu anda orada kıpırdanma olacağını sanmıyorum, su henüz tam anlamıyla ısınmadı, yine de denemek isterlerse, gece 12-1'den sonra iri ve canlı teke ile levreğe bırakma yapabilirler, bunun dışında mırmır da olabilir dedi. ;)

5. brus77

brus77 Hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM Quick Super 850 RD
    En İyi Avı:
    Selam arkadaşlar. Bu konuda beni aydınlatacak Ereğlili kimse yok mu?

6. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Ben Marmara Ereğlisi'ne bir kere gittim.Merkezdeki fenerin altına.Teke ile eşkine yakaldık.Kayalıkların hemen 2-3 metre önüne atıyorsunuz.Hatta bir vuruş aldım % 99 levrekti kamış 2-3 metre gitti ama balığı alamadım takım kayalıklara takılıp koptu.

7. brus77

brus77 Hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM Quick Super 850 RD
    En İyi Avı:
    @erdemyılmaz
    Selam. Bu gün, 20/4 Ereğlideki, kayalıkların arka tarafına gittik. 4 Dip oltasına sadece 1-2 kez vuruş oldu fakat faydasız. Dibe takılmaktan beşka bir şey yok. Beklemekten vazgeçip şamandıra lı takım hazırlayıp, karides parçaları ile 2 olta attık. Saat 8,30 gibiydi. ardarda 4 adet ispari yakaladık. Saat 9 gibi balık vuruşları da kesildi balıkta. Daha sonra biraz daha bekleyip oltaları topladık ve Ereğli liman tarafına gittik belki orada otla atan vardır diye fakat kimsecikler yoktu. Birileri olsa biz de atacaktık oltalarımızı. Dönerken sudan çıkan bir dalgıç gördük. Mesafe biraz uzaktı fkat mesafeye rağmen iri bir kefal vurmuş olduğunu gördüm. Dönüştede hava alanının yanındaki piknik alanına gidip, hem önceden hazırladığımız köfteleri ve hem yakaladığımız ispari ve yemlik olarak aldığıkmız istavritleri bir güzel mangalşda pişirip afiyetle yedik :)

8. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    yanlız ben gece avından bahsetmiştim malum eşkine sadece gece çıkar gündüz hiç avlanmadım orada