Selamlar,bu sene eğitimim dolayısıyla Kocaeli taraflarına gelecek gibiyim.Forumda Marmara bölümü aradım fakat bulamadım,bir zıpkınla balık avcısı olarak konuyu buraya açmayı uygun gördüm Ege'de dalan,Ege'yi tanıyan birisi olarak Marmara benim için bilinmez...Karadeniz'de de birçok kez daldım fakat,yerli olmadığımdan özellikle avcı balık akınlarının ne zaman olduğunu bilmiyorum. Merak ettiğim Marmara'da gezer balık akınlarının ne zamanlar olduğu ve hangi türlerin ne zaman verimli av verdiği.Yerli balıklar dışında,Kocaeli-Yalova taraflarına Lüfergiller ne zamanlar sokuluyor?Bunun dışında Torik,Palamut akınları ne zaman? Teşekkürler...
Gökhan abi,bak olta balıkçılığında da birbirimizi bulduk ;kışın suya girmeye yemediği zaman olta gözleriz
Egenin balık yoğunluğu ile marmara çok farklı.Buralarda biraz sıkıntı çekersin gibime geliyor.Neyse hayırlısı ile gelmeni temenni ederim.
Zıpkıncılık Buralarda pek tercih sebebi değil. Ama olmayacak diye de 1 kaide yok Lüfer-kofana devamlı gezer durumda hiç ummadığın zamanlar bile karşına çıkabilir. Fakat Mırmır, Karagöz, Dil-pisi Balığı bunları periodik olarak devamlı bulabileceğin balıklar...
Haklısın Mustafa abi,malesef durum buna müsait.Ege gibi elbette olmaz,amacım müsait zamanlarda dalmak zaten. Sağol Barış abi,yazdığım gibi elbette Ege gibi olmaz ama işe iyi tarafından bakmaya çalışacağım artık Teşekkürler Doğu abi.Karagöz,Mırmır Marmara'nın vazgeçilmezi.