MARMARA YARDIM (BURSA)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında BURSADAN tarafından paylaşıldı.

1. BURSADAN

BURSADAN HASAN

herkese merhaba.
    son zamanlarda çok fazlasıyla balık raporlarını görünce çok mutlu oluyorum..
    ben denizde yeni avlanmaya başladım...
    bu işin ustalarından öğrenmek istediğim çok şey var...
    bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp:)
    ben bursada ikamet ediyorum. bu yıl 2 defa mudanyaya gittik malum boş geldik:mad:
    s1. son zamanlarda fazlasıyla raporlarını gördüğümüz lüfer balığı mudanyada da çıkar mı, çıkarsa nasıl bir sistemle çıkar ( yaprak olta fazlasıyla raporlarda geçiyor ama balıkçılara soruyorum bilmiyorlar nerden temin ediliyor)
    s2. bu bölgede en iyi avı yapılan balıklar nelerdir?mrsparkle
    s3. mudanya tarafında avlanmak için ( yada gemlik tarafında) ne tür malzemelere sahip olmalıyım? (sahte, rapala, olta, vb.vb.vb)reeling (ttumak istediğim balılar; varsa lüfer, kefal, levrek, karagöz, çipura vb...)
    s4. bursada (mudanya gemlik) bölgesinde en iyi av yapılan avlaklar) güzelyalı limanı ve mudanya limanı dışında) nereleridir acaba (özelden yazabilirsiniz)
    s5. malzeme alabileceğim bursada sağlam işinin ehli malzemeci

kusura bakmayın biraz fazla oldu. ama herkese ilginiz için teşekkürler
    yardımlarınızı bekliyorum
    :) :) :)

2. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Hasan Abi, öncelikle hoş geldin demek istiyorum 2011 üyeliğin olmasına rağmen
    kendimde mudanya gemlik ve o şerit hattı üzerinde avlanmaktayım ben acemi biri olarak :) kısaca ve bildiğim kadarı ile sorularını cevaplamak isterim üstatlarda birşeyler eklemek isteyebilir

s1. son zamanlarda fazlasıyla raporlarını gördüğümüz lüfer balığı mudanyada da çıkar mı, çıkarsa nasıl bir sistemle çıkar ( yaprak olta fazlasıyla raporlarda geçiyor ama balıkçılara soruyorum bilmiyorlar nerden temin ediliyor)

Mudanyada lüfer alınmakta genelde tekne avı yaptığım için uzun olta ve zokalı takımlar birde 2 li indir bindir takımları kullanmaktayım havanın çok iyi olduğu durumlardada çıplak iğne takımlarımla oyun oynama babında vakit geciriyorum :) uzun oltayı kendin yapalirsin internet yardımıyla yada hazır olarak bursa uluyolda ahmet abi var o çok güzel takımlar hazırlar ondan temin debilirsin

s2. bu bölgede en iyi avı yapılan balıklar nelerdir?

Mudanyada kurşunlu gemlik ve uzun şerit hattında bolca mırmır eşkina ( bugün öğrendim boy limiti olmaksızın yasakmış avı ) karagöz maviş istavrit kalkan mevsimine göre bolca çıkmakta

s3. mudanya tarafında avlanmak için ( yada gemlik tarafında) ne tür malzemelere sahip olmalıyım? (sahte, rapala, olta, vb.vb.vb) (ttumak istediğim balılar; varsa lüfer, kefal, levrek, karagöz, çipura vb...)

Gemlik tarafında lüferi azda olsa kıyıdan sahtelerle at çek ile alıyorlar tekne ilede zokalı sistem ve uzun olta gezdirme yöntemiyle utabilirsin
    karagöz için ise manastırın ordan bolca tutarsın bunun içinde boru kurdu yada mavi deniz anasıyla tutabilirsin karagöz için yine gemlik ikinci balıkçı barınağından bu yemlerle cok rahat yakalabilirsin şıp şıp ile kefal iskeleden sardalya kullanarak bolca cıkıyor levrek için ise tekne yardımıyla gemportta sahte gezdirebilir yada canlı izmarit ile avlanabilirsin bu avlakların çoğu herkezce bilinmektedir :) çipura için birşey diyemiyeceğim bazı ustalar tarafında marmarada çipuranın çıktı söylenmekte bunlar bozburun tarafında olduğu söylenmekte o açık denizlerdede çok gezdim ancak hiç çipuraya denk gelmedim

s4. bursada (mudanya gemlik) bölgesinde en iyi av yapılan avlaklar) güzelyalı limanı ve mudanya limanı dışında) nereleridir acaba (özelden yazabilirsiniz)

mudanyada aponun iskelesi diye tabir edilen iskelenin yanı marina gemlik için iskele yürüyüş yolundaki kayalıklar bp arkası kayalıklar tekne ile açılmak bozburun meyhane burnu yılan çeşmesi gibi herkez tarafından bilinen meralarda avlanabilirsin

s5. malzeme alabileceğim bursada sağlam işinin ehli malzemeci

Uluyoldaki Ahmet Abiyi ve macır pazarına yeni açan ibrahim kardeşimi önerebilirim

Rastgelsin

3. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    c.5 malzemeni kesinlikle internetten al.

4. BURSADAN

BURSADAN HASAN

teşekkürler kamuran kardeşim...

5. BURSADAN

BURSADAN HASAN

mert kardeş teşekkürler...