Üstadlar selam, ben yeni balıkçılığa merak salmış bir kardeşinizim ara ara kartal maltepe civarında kayık ile açılarak balık tutuyorum bu ancak sürekli çapari ile istavrit oluyor ve bu sıkmaya başladı beni, farklı balıklarda tutmak istiyorum ama balıkçıların soylediği bir kaç yöntemi denedim ama işe yaramadı size sorum örgü ağ ile balık yakalanırmı ? yakalanır ise bu yasakmıdır ? veya marmarada ne tür yöntemlerle balık yakalayabilirim siz üstadlarımız cevaplarsa sevinirim.
Denizlerde amatör avcılık MADDE 15 – (2) Denizlerde amatör avcılıkta kullanılabilecek avlanma araçları ve yasaklı maddelerle ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir. a) Denizlerde amatör avcılık parakete, pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. Belge de gerekmez.
bu aradaa yeşil kağıt dediğimiz avlanma ruhsatı.onu almaklada bitmiyo avlanma ruhsatlı tekne kullanmak içinde gemici kağıdı istiyo..............
"Amatör" dediği şeyi niçin "ticari" görsün devlet? Hem "balık ağı" bahsi geçmedi yanılmıyorsam, dediğimiz şey "serpme" arkadaş. Kağıt, ruhsat amatör için değil zaten, olsa tebliğde bahsedilirdi. Ben mi göremedim yoksa? Hazır seni bulmuşken; Torik'in palamut'tan ayrı bir tür olduğunu belgelerle anlatacaktın. O konuda hala beklentiler sürüyor, hatırlatmış olayım.
Salih bey, şayet amaç her ne pahasına denizden balık toplamaksa, inanın balık halinden almanız sizin için daha ekonomik ve zahmetsiz olur.Yok sadece o keyfi yaşamaksa, kesinlikle olta takımı ile avlanmanızı tavsiye ederim. Hem yeni başladım diyorsunuz, hemde bir an önce büyük balık tutmak istediğinizi söylüyorsunuz.Balıkçılık büyük bir sabır ve özveri gerektirir, forumda tüm balıkların kıyıdan ve tekneden nasıl tutulacağı hakkında ayrıntılı bilgiler mevcut, eğer biraz araştırırsanız muvaffak olursunuz. Eğer denize ağ atıp sonrada ağı çekip, balıkları toplamak amatör balıkçılıksa, ben amatör balıkçı değilim.
kesinlikle tavsiye etmem , yengeciyle ayrı uğraş yosunuyla ayrı diğer pisliğiyle ayrı..herhangi bir güzelliğinide göremedim ben ikinci hafta çöp tenekesinin yolunu tutmuştu..
bilgilendirmeler için teşekkür ederim ben sadece istavrit avlamaktan sıkıldım demek istedim. yemsiz sadece capariyi sal istavrit gelsin balıkçılık bu olmasa gerek bence.