Dün Pazar günüydü ve biz yine her zaman olduğu gibi balık tutmaya gittik. O gün hiç umudum yoktu çünkü: Minekop tuttuğum yere giden yolu su basmıştı. Ayrıca pehlivanların pehlivanı Bülent amca oradaydı. Mustafa amcam: offffffffffffffff, gelmiş bizim yine uğursuz pehlivan demeye başlayınca, ben aradan, aradan gülüyordum. Balık çıkmayınca pehlivan amca başladı: offfffffffffffffoffffffffffffffff balık çıkmıyor az sonra gideceğim ben. Kalktı ve oltalarını toplamaya başladı. Az sonra da gitti. Pehlivan amca ben gittikten sonra balık çıkarsa bir alo deyin hemen burada biterim dedi. Pehlivan amca giderken bir daha oltamı tazeleyeyim dedim. Oltamı biraz sol tarafa doğru fırlattım ama ondan önce olta takımım koptuğu için Aslıhan amcadan yeni bir takım almıştım. Aslıhan amca takımda bulunan iğnelerin çok sivri olduğunu söylemişti. Neyse takımları bırakıp biz konuya dönelim. Sonra oltamı babamın yere sabitlediği taşın üzerine koydum. Balık vurduğunda oltam aynen bu şekli aldı: Ben oltamı bu şekilde görünce acele, acele oltama doğru koştum. Oltayı bu şekilde çekmeye başladım: Makinanın gücü balığa yetmediği için Mustafa amcam misinadan tutup çekmeye başladı. Nuri amcam misinaya dikkat edin 0,20’lik misina her an kopabilir diye bağırıyordu. Babamsa bir yandan kepçe elinde bize doğru koşuyordu, balığı sudan kepçeyle çıkardıktan sonra Mustafa amcam bak gördün mü gitti bizim uğursuz pehlivan geldi minekop demeye başladı ve sonra hemen Mustafa amcam telefonuna sarıldı pehlivan amcaya: Çabuk gel balık çıktı minekop dedi ve telefonu kapattı. Aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen pehlivan amcam hala gelmemişti. Sonra bir iki vuruş oldu ama çok zayıftı. İşte bu günlük bu kadar. Herkes için: Nice avlara. Ha unutmadan söyleyeyim: Aslıhan amcam bir video çekmişti. O videoyu siteye yüklerse çok mutlu olurum. demiş ve raporu açmak için foruma girmiştim ki baktım Aslıhan amcam resim ve videoyu özelime göndermiş sağolsun. http://www.dailymotion.com/video/xj9avc_erdem-ve-mynekop_animals
Yasi kucuk ama marifeti buyuk, son gunlerin en basarili avcisi Erdem... baliklarin en guzeli minekop icin tebrikler, bu harika rapor icin tesekkurler, tum ekibe de selamlar, saygilar... raporda yer verdigin cizimler de bir harika
Bayıldım senin şu raporlarına ve muhabbetinize.. Görünen muhabbetiniz, eksik olmasın , saglıgınız yerinde , kısmetiniz bol olsun genç adam..
Bu ne güzel bir rapor böyle ellerinize sağlık. Erdem valla helal olsun Yakındır oralara gelmem minekopları ürkütmeyin fazla hihi Ayrıca nedir Bülent abinin bu kısmetsizliği ne zaman rapor göreceğiz:d
Amanın, ekibin güzelliğine bakınız. Can arkadaşlarım bir arada, ne güzel kareler benim için. Aslıhan, balıkçı pehlivan derken, üstüne bir de minekop gelmiş, taçlandırmışsınız günü maşallah. En kötü gününüz böyle olsun. Benim güzel gözlüm, yine dağıtmışsın Marmara'yı. Rüzgarın buralara kadar geliyor maşallah. Umarım Pazar günkü heyecanını burada da yaşarsın. Telefondaki o nefes nefese halin çok güzeldi. Burdan da Mustafa ağabeyi arayıp, "kocaman balık tuttuk" demek nasip olur inşallah. Hadi bakalım, artık yola çıkmaya hazırlan da, Mustafa amcanla baban da biraz balık tutsun. Mustafa ağabeye not: Erdem'den telefonu geri vermesini istedim ama heyecandan anlamadı kapattı. Ben de oy kullanmak için okulun önündeydim biliyorsun, geri aramadım o yüzden. Kulağım çekilmesin sonra.
Video da prima bebek bezi çıkıyor aha reklammış Şaka bir yana çok güzel av olmuş erdem kardeşim, devamını dilerim.
Herkese yazdıkları için teşekkür ediyorum. Sennur ablamada çok selamlar ve sevgiler. hihi hihi hihi hihi hihi
Çizimler fazla anlaşılır olmasada bu çizimleri daha sık kullanıp oltamın şekli ve biçimi hakkında bilgilendireceğim
tebrik ederim erdem favori avlarımdan biridir minekop tüm ekibin ellerine saglık.daha erdemli avlara inşallah
Vaay tebrikler Erdem.. Boyun kadar balık tutmuşsun ... Vallahi maşallah. 2o'lik misina ile o balığı herkes kıyılatamaz tebrik ederim tekrardan. Rastgele..
Erdem kardeşim seni buradan bir kez daha tebrik ediyorum.Benim için unutamayacağım av günlerinden biri oldu...Özellikle seni , amcanı ve babanı tanımak, balık avlayabilmekten daha büyük bir kısmetti bence. O pazar, daha geceden takip etmeye başlamıştım hava raporunu,yağmur kaçınılmaz görünüyordu.Nöbetin bitmesini sabırsızlıkla bekledim.Belki dedim bizi pas geçer bu hava belki yağmur yemeyiz...Bir araya gelme zevkinden bir kez daha kendimi mahrum bırakamazdım.Kaldı ki devamsızlıklarım limiti doldurmuştu, bir kez daha gelemem desem Mustafa abilerin beni tefe değil topa koyacakları ortadaydı. Kesin hava raporunu sabah erkenden Mustafa abiye bildirdim 'Çok yağarsa döner geliriz dedi'.O halde karar kesin deyip iş çıkışı sabah erkenden hazırlandım.Evden çıkana kadar birşey yoktu ama evden çıkar çıkmaz en baba sağanaklardan birine yakalandım Buluşma yerine gelene kadar en hafif tabirle ıslanmadık yerim kalmamıştı.Takım taklavat tam teçhizat yağmur altında yürürken saçak altlarında bekleyen insanların garipseyen bakışları görülmeye değerdi hihi Buluşup avlağa vardığımızda sağolsun Nuri abinin ateşlediği o canım semaverde hem biraz ısındım hem de çayın ve muhabbetin demini tutturduk. En güzel dakikalarımızı Erdemin sevinci ile yakaladık.Murat ve Nuri abilerim böyle güzel bir evlat ve yeğen sahibi oldukları için çok şanslılar.Talihleri her daim açık olsun, paylaşımcı ruhu en üst seviyede hissettik.Değerli Dayım Mustafa abinin emekleriyle kullandığımız yemler olmasa her halde bu keyif eksik kalırdı.Bir kez daha teşekürler Mustafa abi...Nicelerine rasgele
"yiğidim, aslanım" canım kardeşim, çok teşekkür ederim. Güzellik adına her ne varsa hepsi siz dostlardan yansıyanlardı hiç şüphesiz.
Can dostlarım ve sevgili Erdem raporunu gülümseyerek okudum,çok beğendim,ben giderken senin balık tutacağını biliyordum,ustalar tutamazdı,fakat sen tutardın lakin ben orda olsaydım o balığı kesin ben tutardım onun için gittim.Biz eski sporcular çok centilmen oluruz küçüğü ,büyüğü,MİSAFİRİ biliriz o yüzdendir ki tutmayız tuttururuz Yani UĞURSUZ DEĞİL mütavazi insanlarızdır daha iyi avlar temenni ederim.Bol şanslar iğnen keskin olsun.
sana söyleyecek söz bulamıyorum valla her zaman bahtın şansın böyle açık olsun be erdemim yanında olta sallamaya korkacaz be erdem hepten madara oluyoruz senin yanında sana birde yem çıkartmasını öğrettikmi tam balıkçı olacaksın korkulur bundan sonra senden
Aha , yahu bu bizim yakışıklı yeğenmiş be , vay anasını, 40 yıllık ustaların oltasını çayıra attırmış , kendisi Marmaranın tusinamisi olmuş, vallahi tebrikler Erdemim benim,maaşallah bu aradada boyunda uzamış tam bir deli kanlı olmuşsun, avlarının ve güzelliğinin devamını dilerim, canım yeğenim.