Şarköyde gece ağlara takılan orkinos şaşkınlık yarattı, bende şaşırdım şaşırmasınada tekneyle ağ atmak yasak değilmiydi haberde dediği gibi sadece gırgırlaramı yasak 1,70mt boyunda 100kg olan orkinos tezgahta sergilenmeye başladı, haber için tıklayınız
Arkadaşlar daha bir hafta önce karadenizde 25-100 kg arası 20 adet orkinos yakalanmış zaman gazetesinin haberine göre.
Hocam bak detayı burada http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1120115&title=karadenizde-orkinos-baligi-bollugu-yasaniyor
. Alper kardeşim http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=39699 bu mesajın ile konu içerisinde bir Konuyu açtığına göre emin olmalısın. Ama Ben pek emin değilim bu sebepten Sana tekrar soruyorum. Bu balıklar Sence Karadenizdemi avlanmış. Yanlız lütfen Bana gazeteyi kaynak gösterme Kendi bilgilerine ve deneyimlerine göre konuş...
Şimdi orkinos hakkında detaylı bilgiye sahip değilim ancak Karadeniz'de 20-30 yıl önce bolca yakalandığını bu forumda duymuştum. Neyse asıl mesele konu içinde konu açma durumu oluşmuş gibi ancak konu başlığına binaen orkinos bolluğundan bahsetmek istedim. Ya tarcan abicim aslında problem ne ben pek anlayamadım. Saygılarıımla.
... Ah be Alper Abim. Problem yada sorun yok vallahi. Ben bir kaç smiley eksik yazdım o kadar. Son derece haklısın. Yakın zamana kadar bol miktarda konu başlığında bulunan canlıdan Marmara ve Karadeniz'de yaşarmış ama... Şimdilerde konusu bile olay oluyor. Selamlar Abim iyi geceler dilerim. .
bu sene kıbrıs kanalına doğru yüzmeyip akdeniz ve egeye doğru gelen sürüler oldu sanırım. geçen pazar büyükçe bir sürü 200 kg ve üzeri balıklardan oluşuyomuş görmüşler antalya açıklarında bakalım birini takabilecekmiyiz oltaya bu sene
Bazı gırgırların mevsiminde sonarlarında azda olsa 2lü 3lü orkinos balıkları gördüğünü ama para etmediği için zahmetine değmediği için ağ atmadıklarını duymuştum. Çok çok az da olsa boğazdan da geçtiği konusunda izlenimim var. Ama somut verim yok tabiki. Bu haber doğruysa ki doğrudur varlığına dair somut bir veridir.
Canlı lüfer indirelim Furkan. Yalnız habere sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim, orkinosların hakkında hayırlısı.
internetten videoları izliyoruz, lüferi yem yapanlar koca koca palamutlara kıyanlar, kofanaları sahilden atçek yapanlar, biz anca 2 cm yeşil ipliğe umut bağlamışız istavrit varmıdır yokmudur, az biraz nufuz sahibi olayım balıkçılık bakanlığı kurdurtacağım, orkinosları sarayburnundan karaya çıkartacağım, oylarınızı bana verin