Marmara'da lider hamsi, palamut dördüncü oldu

Konu, 'Genel Konular' kısmında dragonX tarafından paylaşıldı.

1. dragonX

dragonX selcuk

http://www.bugun.com.tr/son-dakika/marmara-da-lider-hamsi-palamut-dorduncu-oldu-haberi-130355

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz, Marmara'da 2012 yılı içerisinde en fazla avlanan ilk beş balık çeşidinin sırasıyla hamsi, sardalye, istavrit, palamut ve mezgit olduğunu söyledi. Türkyılmaz, listede lüferin altıncı, tekirin dokuzuncu olduğunu açıkladı.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Marmara Sempozyumu'nun son oturumunda 'Marmara Denizi'nde Balıkçılık ve Biyolojik Çeşitlilik' konusu tartışıldı. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz, balıkçılıkla ilgili mevzuat ve yönetmelikler hakkında bilgi verdi. Türkyılmaz, "Marmara Denizi bir akvaryum. Sırasıyla hamsi, sardalye, istavrit, palamut, mezgit, lüfer, bakalorya, çaça, tekir, kefal, kolyoz ve barbunya 2012 itibariyle Marmara Denizi'nde en yoğun avlanan balıklar. Bu çeşitliliği korumak, bakanlığımızın olduğu kadar, belediyelerin de görevi. Özellikle kaçak balıkçılığın önlenmesinde, çıkarılmış yönetmeliklerle belediyelerin de sorumluluğu var. Biz bakanlık olarak bu yıl 891 ceza kestik, belediyeler bu konuda elini taşın altına sokmalı." diye konuştu.

Türkyılmaz'ın ardından söz alan İstanbul Su Ürünleri Derneği Başkanı Abdullah Denizer, "Kumkapı Balık Hali'ne gelen çinakopların yüzde 80'i, yasak olmasına rağmen trolcülük avlanmasıyla geliyor. Bu denetimin yapılamamasından dolayı biz gırgırcılar olarak mağdur oluyoruz." dedi.

Cihan

2. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Güzel paylaşım :) Birşeyler öğrendim.Teşekkürrler

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Türkyılmaz, "Marmara Denizi bir akvaryum
    ATMA TURGAY,DİN KARDEŞİYİZ:) :) :)
    İstanbul Su Ürünleri Derneği Başkanı Abdullah Denizer, "Kumkapı Balık Hali'ne gelen çinakopların yüzde 80'i, yasak olmasına rağmen trolcülük avlanmasıyla geliyor. Bu denetimin yapılamamasından dolayı biz gırgırcılar olarak mağdur oluyoruz." dedi.

GIRGIRCILAR PİRUPAKMIŞLAR,KAHROLSUN TROLCÜLERhihi hihi hihi

Marmara denizi akvaryum gibi olmuş,gırgırcılar limitlere ve derinlik kurallarına uyuyormuş,biz burada boyuna kötülüyoruz adamları AYIP... ÇOK AYIP:mad: :mad: :mad:

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sardalya ilk 5 içinde 2.

Bu sene ben yedim diyen parmak kaldırsın.:confused: :)

5. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Gerçekten,eylül-ekim-kasım dönemi yok gibiydi.Aslında balık vardı ama gırgırlar çinekobun peşine düştü,bu sıralarda tutuyorlar ama tadı tuzu kalmadı sardalya nın.Marmarayı akvaryum ilan etsede Turgay Türkyılmaz adlı yetkilimiz,2012tüm yıl istatistiğini verdiğinden ,ocaktan bu güne sardalya ikinci sırada olması muhtemel sonuç sevgili Nuri:)
    Haberlere göre sizin oralarda göller buz tutmuş,buzda balık avı raporlarını bekliyoruz,rastgelsin:)

6. dragonX

dragonX selcuk

Konserve yapılmış olabilir :) genelde konservesi çok yapılır...:)

Birde ege liler tüketir sardalyayı daha çok :)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu sene ben yemedim ya sanıyorum ki kimse de yememiştir. Gerçekten en lezzetli olduğu sonbahar aylarında ele geçmedi. Sordum dayı da (bandırmalı) yememiş. Daha doğrusu bulamamışki yesin.:p

Bir taraftan da diyorum ki; açıklama yapan yetkilinin Marmara'nın akvaryum oluşuna dair öngörüsü neyse, sardalyanın bolluğuna dair istatistiki çıkarımı da aynı. Tüm yıl olsa bile eh işte yine sorayım; kim yemiş sardalya, parmak kaldırsın görelim.:eek:

Eli kulağında her an buz kesebilir avlaklar ancak hala sular açık. Geçen yıl enson 12 Aralık'ta olta atmıştık. Sonrasında Mart başlarında buzu delip av yaptık. Muharrem hocam raporlamıştı o günleri. Bu sene 1,5 ay sonbahara eklendi, mevsim uzandı. Hala onun demini sürüyoruz. Tüm yılların ortalama ısı değerlerine göre Erzurum yurdun en soğuk ve kışı en uzun sürelisi iken bu yıl Kars-Ardahan yöresi daha soğuk dolayısıyla buz gölleri vardır muhakkak.

Av konusu da şöyle; zamanı gelince haber edeceğim. Şayet sevgili Zıpkıncı İbo ile İsa (Şimal) kardeşlerim lom getirip buzu delerseler sizlere en güzelinden bir rapor sunarız tabi.:)

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Türkyılmaz'ın ardından söz alan İstanbul Su Ürünleri Derneği Başkanı Abdullah Denizer, "Kumkapı Balık Hali'ne gelen çinekopların yüzde 80'i, yasak olmasına rağmen trolcülük avlanmasıyla geliyor. Bu denetimin yapılamamasından dolayı biz gırgırcılar olarak mağdur oluyoruz." dedi.

Bu ne demek yahu? :confused: :p :( :mad: banghead

Nuri abi, su buz delici aleti bulup da satin alma isini beceremedik, fakat vazgecmis degilim, uygun malzemeden OSTIM`de yaptiracagim is bilir bir ustaya. :) Dogru projeyle gidersen adamlar sifirdan araba bile yapip veriyorlar. :)

Sunun gibi birsey olacak, yani kol gucuyle calisan buz delgeci. Bakalim hayirlisi...

http://www.flickr.com/photos/ra64/65052155/in/photostream/

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:

Tabiki tuttuğum sardalyaları yedim:hungry:
    Lom işini İbocana yıkmıştık en sonhihi hihi

Nuri abim, gerçekten Allah nasip ederde birgün gelirsek, raporun kralını yazarız eminim, balıklı veya balıksız hiç farketmez:thumb:

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Afiyet olsun, inan senin adına sevindim dostum. Ekim sardalyası tatmak nasip oldu mangalda. Böyle bir lezzet tatmamıştım daha önce, tadı damağımda kaldı.;)

Gerçi şimdi saman revaçta bilmem lezzetinden haberin var mı? Bekliyoruz, bir tarif alamadık henüz ama öyle böyle değil lezzet patlamasıymış, bir afet durum ki sorma gitsin. Semizotu, madımak, kereviz, marul artık rafa kalkacak, üretimleri ve tüketimleri sıfırlayacak. Millet vuracak kendini samana, günde üç öğün.:)

İbo lomdan biraz çekiniyor onun için senin isminle andım ki fazla tedirgin olmasın. Tabiki lom işi İbo'ya ait, onda hemfikiriz abim.:D

Gönlümdesiniz, bekliyorum gubani.;)

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Gerçekten yağlı sardalya mangalda nefis olur, orada bulamıyorsanız kargoyla falan dondurup gönderebilirmiyiz bilmem:rolleyes: idk

Ayrıca sapla samanla hiç işim olmadı bugüne kadar:p
    Tadını arpa suyu içenlere falan sormak lazım galiba, ancak saman yiyen canlıları bende çok severim, özellikle mangalda veya kavurma:hungry: :D

İbocanda bende zamanlamayı tutturabilirsek sizlerin yanına gelmeyi çok isteriz ama bizi orda kürek mahkumu forza'lar gibi çalıştırmamanız şartıylamrsparkle

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bu arada Selçuk kardeş kusura bakma, konunu biraz dağıttık:eek:

Limit ve sürdürülebilir balıkçılıkla ilgili verdiğin mücadele gözümüzden kaçmış değil, takdir ve selamlarımızı gönderiyorum:)

13. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    sardalya benimde favori balıklarımdandır.tam yağlı zamanı(15eylül-15 kasım arasındaki tarihlerde mevsime göre 30-40 günlük bir zaman boyunca) kömürde ızgarası çinekopla yarışır.Ancak diğer zamanlarda hele ızgarası adamı balık yemeye tövbe ettirir.(genellikle konserve ve tuzlama olarak değerlendirilmeli)
    Bu sezon eylül ortası bile kıvama gelmedi (denedim hüsran) sonra çinekopa kurban gitti kayboldu.iki hafta evvel tesadüf avdayken gırgır teknesinden istedim ,kurumuş balık ,cam gibiler kıyamadım tuzlamasını yaptım. Yaz boyunca kıyı balıkçılarının ağlarından bol miktarda çıkıyordu ama saman gibi oluyor...

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dur hele, şimdiden masrafa sokma kendini. Bekleyelim, vakti zamanı gelsin bir hal çaresine bakarız inşallah.:)

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Masraflik bir durum yok abi, merak etme.

Bizim OSTIM ve Sincan Organize Sanayi`deki cocuklarin elinde uzay mekigi yapacak teknoloji var, beceri desen o bicim masaallah :)... sadece nasil birsey istedigimizi izah edecegiz... ucak fabrikasinin tedarikcileri bunlar, yani bizim hanimin baglantili oldugu firmalar. Buz delici burguyu parmaginin ucuyla yaparlar. :)

Acelemiz yok Nuri abi, gelismeleri bilahare bildirecegim.. :)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    15 kg.'lik lomu 1 metrelik buza vurdura vurdura haşatını çıkarttırıp herşeye tövbe edesin istiyorum. Yok öyle burguymuş buz deliciymiş, yemezler.:cool:

:eek: :D

Ablamıza sevgi ve selamlar.;)

17. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Senin icin degil buzlari, daglari deleriz Nuri abim... hem de gikimiz cikmaz. :)

Aleykum esselam Abicim... iyi seneler...