Selam Dostlar, Tarih: 14.10.2012 Yer : Marmara Denizi (Bursa) Kulanılan yem: Canlı Borukurdu Kullanılan takım: 3'lü dip oltası Makina : Shmano Babama ne zamandan beri sözüm vardı. Bundan 2 hafta önce iş yerinden arkadaşlarla Gemlik’te bir avlaktan aşağıdaki balıkları almıştık. (Ben o akşam 9 adet Mırmır almıştım. Benim hisseme düşende aşağıdakiler olmuştu.) O gün babamı arabada yer olmadığından götürememiştim. Babam hafta sonu oldu mu, ne yapıyoruz? Bu hafta sonu gidiyoruz mu? Deyip duruyordu. Bende geçtiğimiz hafta sonu (Cuma akşamı) babamı sevindireyim deyip, hazırlan baba yarın (14.10.2012) yemleri alırsın doğru yeni keşfettiğim avlağa gidiyoruz dedim. Bunu duyan babam çok heyecanlandı ve saat 14:00 gibi daha önce arkadaşlarla avlandığımız bir avlakta (Gemlik yakınlarında) ilk konaklamamızı yapıp, oltalarımızı suyla buluşturduk. Burada saat 17:30’a kadar şansımızı denedik amam nafile balık yoktu. Babama hemen toparlanalım seni yeni bulduğum avlağa götüreceğim deyip düştük yola. Yeni avlağa vardığımız gibi oltalarımızı salladık ve babam ilk mırmırını aldı (ilk defa benim sayemde mırmır yakaladı.) ve bana dönüp, işte burası bu akşam çok iyi balık yapacak dedi. Arkasından 2 dakika geçmedi ve resimdeki en alttaki mercan oltama takıldı. Hava karanlık olduğundan ilk baş tutuğum balığı ispari sandım. Daha sonra ışık tuttuğumda bunun mercan olduğunu anladım ve çok şaşırdım. Mercanın Marmara’da ne işi var deyip kendi kendime sordum. Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Akşamın ilerleyen saatlerinde babam 3 mırmırla, bende 1 mercan, 1 mırmır ve 1 gelincikle günü kapadık. Benim için iyi bir akşam olmamıştı ama babam aldığı çektiği 3 mırmırdan çok zevk almıştı. Onun bu şekilde sevinmesi beni de mutlu etti ve saat 01:00 gibi avımızı sonlandırıp evin yolunu tuttuk.
Tebrik ederim. Bir kaç hafta önce Fatih Abi (night fisher) de Mudanya'dan bir mercan haberi vermişti. Devamı vardır bu mercanların Bursa kıyılarında. Çoğalarak karşımıza/karşınıza çıkması dileğiyle.
Bursa kıyılarından gelen ikinci mercan haberi de çok sevindirici. Demek ki bu balık gerçekten körfeze teşrif etti, ne iyi etti. Avlarınız daim olsun, tebrikler
Tebrikler Ali kardeşim, mercan bizim buralardan yolunu şaşırıp oralara gelmişlerdendir, inşallah orada çoğalırlar ve marmaramızda da eskisi gibi 1950 lerde ki gibi,mercan avlanır.
Tebrikler, çok güzel balıklar. Babanızın sevinmesi ve 3 mırmır yakalayarak mutlu olması beni de sevindirdi. Babanızı mutlu edip, sevindirmenin bir yolunu bulmuşsunuz, sonuna kadar kullanın. Babanızla birlikte devamını dilerim, rastgelsin.
Teşekkürler Ruşen. İnşaallah benim ve tüm Marmara'da avlananlarında dileği seninki ile aynıdır herhalde. Allah'ın izniyle gecen seneye nazaran bu sene daha bol balık alyoruz. Tabi değişik çeşitte balıkları da yakalamak daha da mutluluk veriyor insana.
Teşekkürler Orhan Ustam. İnan bu raporu yazarken Mercanı görüp Orhan Ustam raporuma cevap verecektir demiştim. Yanılmamışım. Senin raporlarını hiç kaçırmadan takipteyim. Sizin oralardan belki de Ustam sen yollamışındır bu balığı bizi sevindirmek için
Sağolasın Volkan Kardeş. Aynen babama sorsalar hayatta en çok mutluluk nedir senin için diye? Kesin balık avlamak der. Bundan hiç şüphem yok. Ancak her zaman balığa gittiğimde götüremiyorum kendisini. Bu sene Şubat ayında beyin damarlarında tıkanıklıktan dolayı rahatsızlanmış ve 1 hafta hastanede yatmıştı. Bundan dolayı bazen yalan atmak zorunda kalıyorum. Arabada yer yok diye. Napalım bazı yalanları insanları üzmemek ve inciltmemek için söylemek, doğruları söylemekten daha iyi oluyor.
Tebrikler çok yakışıklı balıklar . Özellikle mercanın bizim Meralarımızdada çoğalmasını temenni ediyorum.
Mercan dolu marmara'da, sürüyle var. Hem nerdeyse ben bildim bileli var. Ama mercanın taşı olur. Her yerde olmaz. O taşlarda hala mercan çok. Asıl mesele, marmarada mercan avına giden olmaz pek. Şu benim gördüğüm, eşkina ve ispari taşlarında mercan olmuyor. Mercanın taşı daha başka. Karagöz olan ve derinde, akıntının basmadığı taşlarda mercan çok. Ama kimse oraya mercan tutacak takım atmıyor. Böyle olunca da tutan olmuyor pek.
Azmı tuttum Hİç konularımı okumamışsın Serdar Ama oraya takım basacak yukarı alacak maalesef oltacılar fazla yok