marmarada rekor deniz suyu sıcaklıgı 4 c,harbiden bırrr yani.............

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında fatih88 tarafından paylaşıldı.

1. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    meteroloji,yi her gün takip eden biri olarak,denizsuyu ve rüzgarlara hergün bakarım,suana kadar 2-3 senedir düzenli takip ediyorum,kar bile yagsa denizsuyunun 6-7 c altına düştüğüne sahit olmadım,bide baktımki,
    tekirdag ,akçakoca 4 c,ayvalık 5 c,kumköy 8 c diyor,bilindigi üzere.,tatlı su 0 cde donar,ırmak,nehir ve göllerin tamamı,yada sıg kısımları bu tutar,alt kısmında su devirdaim olmakla beraber,canlı yasamı devam eder,ama benunla beraber poyraz gösteriyor,marmarayı,bu kış lodostan bıkkınlık gelmişti,sayet bu hafta poyraz devam ederse 4 c de olsa,eger yollar kapanmassa sudayım,dalacak,arkadaşların,kıyafet durumunu birkez daha gözden geçirmelerini,dilerim,deniz suyu ise -2 c sıcaklıkta donar,buzun alt kısmı bile -1 c sıcaklıkta,sabit sıcaklıkta kalır,ve canlı yasamı devam eder,gerçi istanbul bogazıda,1954 1929 yıllarında daha eski zamanlardada defalarca buz tutmuş,4 c marmarada ilk kez duydugum için,ilginç geldi,paylaşmak istedim,4 derece su sıcaklıgının hissedileni,kaç c acaba,çok merak ediyorum,
    bu sıcaklıkta dalacak benim gibi akıl saglıgı,olmayan var mı aramızda
    aman dikkat,soguklara,herkese saglıklı dalışlar.......
    http://www.dmi.gov.tr/deniz/deniz-suyu-sicakligi.aspx
    kulagına kar suyu kaçan,balıkları bekliyoruz,bu arada..............

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bunun rüzgar ve akıntıya bağlı geçici bir durum olduğunu sanıyorum.

Mevsim normalleri 10 derece santigrat civarında. Sizin de değindiğiniz gibi bu balık kırgınlarına neden olabilir.

3. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Ben de, bırrrr tarafıyla ilgileneyim. Yani birisi kasti olarak iteklemedikçe girilecek bir durum değil. biz yazın shorty ile üşüyoruz.

4. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Merhaba Fatih , bende su sıcaklığını yıllardır takip eden birisiyim özellikle geçtiğimiz yıl ve bu sene aşağı derecelere indi geçen sene 6 derece ile en soğuk dönemini geçirdi normalde 8 derecenin altına pek düşmezdi en fazlada 26 dereceye çıkardı fakat aynı yıl içerisinde 27 dereceyide geçtiği oldu 6 dereceye düştüğüde.

5. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Yanılmıyorsam +4C, suyun en yoğun olduğu sıcaklık.
    Yani bu derecedeki su dibe iner, bu boğazda olursa kanalı bozar, gerisini düşünmek bile istemem.
    Kırgın felaket, Allah korusun.

6. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    http://www.meteor.gov.tr/deniz/deniz-suyu-sicakligi.aspx
    bu veriler hatalı mı diyorsunuz yani. Ben ısıları meteorolojiden takip ediyordum, geçtiğimiz sene teknedeki sonarla meteorolojinin veriler uyuyordu ama meteroroloji sığ kıyı su üstü ısıyı veriyor sonuçta tekndedede su üstü ısısı soarda geliyor yani arada bir fark yok. ama 4 diyorsunuz tekirdağa meteoroloji 9demiş bu fark ciddi bi fark değil mi.

Bende 5 mm elbise ile nisanı bekleyecem artık

7. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır
    hayır tekirdag suan 9 gösteriyor,ben konuyu dün gece 1 de falan açtım,o zaman yazdıgım bölgeler 4-5 c ydi,sıcaklık farkı bugün oluşmuş,dün konuya bakanlar gördü,4-5 c oldugunu,ama bir gün içinde 4-5 c ye düşüp,aniden 8-9 c lere ulaşması,açıkçası beni daha çok şaşkınlıga ugrattı,bu mevsim,de 7 mm hatta 9 mm elbiseyle dalınıyor,ben geçtigimiz hafta kar sularının aktıgı,ciddi soguk biryerde dalış yaptım,yüz ve eldiven harici pek üşümedim,ama harbiden soguk ve lodos bakımından görüş berbattı,saygılarımla...