Marmara'nın kalbine bomba mı döşeniyor? Habertürk yazarı Yiğit Bulut’un bu gün köşesine taşıdığı konu Türkiye’nin ciddi bir risk altında olduğunu gözler önüne serdi. Marmara'nın kalbine bomba mı döşeniyor? Yalova'da kurulması planlanan atık tesisi tüm dünyadan gelecek olan tehlikeli atıkları depolayacak. İddianın sahibi Habertürk Gazetesi yazarı Yiğit Bulut... İşte Bulut'un köşesine taşıdığı iddialar.. Marmaranın kalbine bomba mı döşeniyor? Yazıya göre Hollanda kökenli Royal Vopak şirketi Yalova Taşköprü’de dünyanın en büyük tehlikeli kimyasal atık depolama tesisini kuruyor. Bu tesiste dünyanın istemediği zehirli, kimyasal atıklar depolanacak. Yaklaşık 30 dönüm üzerinde kurulması planlanan tesiste 150’den fazla depolama tankı kurulacak. Bu depolama alanlarına ulaşım için denize 1000 metre uzunluğunda bir liman da inşa edilecek. İşin daha da korkunç kısmı gelişmiş ülkelerin kendi ülkelerinde istemedikleri atıkların depolanacağı Yalova ’da atıkların altından geçecek olan fay hattı. Bu aktif olan hattın kırılması halinde bütün Marmara Bölgesi bu felaketten etkilenecek.
işin gerçeklik payı nedir bilinmez şimdilik, ama inşallah doğru değildir.. felakete davetiye çıkartıyoruz resmen..
muhtemeldir.. gelenin gidenin belli olmadıgı bir ülkede yaşıyoruz.. başımızda birileri var artık onların işi be biz ne desek boş..
neden güzelikleriyle dolu bizim ülkemiz neden doğallığı çürütmek istiyolar inşallah doğru değildir ..
yazık.. bütün dünyanın gözü güzel ülkemin üzerinde ama şu mübarek günde rabbim gözü olanların kendi başını yaksın.. haber doğrudur muhtemelen herkes isteğine göre at koşturur oldu ülkemizde şaşırmadım..
Yiğit Bulut Vopak’ı Yazdı Yayınlama Tarihi: 03 Ağustos 2011 Habertürk Gazetesi köşe yazarı Yiğit Bulut, bugünkü köşesinde Yalova’da Vopak tarafından kurulmak istenen Kimyasal Atık Depolama Tesisini kaleme aldı. “Türkiye buna ‘EVET’ demiş olamaz! KORKUNÇ tek kelime ile KORKUNÇ!” başlığı ile yayınlanan yazısında Yiğit Bulut, “Türkiye’nin kalbine Bomba inşa ettirmiş olacağız” dedi. Yiğit Bulut’un konuyla ilgili yazısı şöyle; ÜLKEMİZ çok ciddi bir tehlike altında! Birileri "nasıl" yapıyorlar bilmiyorum "YAPMIŞLAR" ve Yalova'ya "Dünyanın en büyük kimyasal atık deposunu" kurmak için belirli bir noktaya gelmişler... Sevgili dostlar, durum ve gelinen nokta Türkiye adına ÇOK AMA ÇOK VAHİM! Türkiye bakıyor ve Hollanda kökenli Royal Vopak firması Yalova Taşköprü'de dünyanın en büyük tehlikeli kimyasal atık depolama tesisini kuruyor! Daha açık yazayım: YALOVA'yı "gelişmiş ülkelerin istemediği zehirli, patlayıcı kimyasal atıklarının deposu" haline getiriyor! Rakamlar korkunç; yaklaşık 30 dönüm üzerine 150'den fazla depolama tankı yapılacak ve bu tanklara denizden ulaşım için 1000 metreye yakın "iskele" kurulacak! Hollanda'dan, Fransa'dan, Kanada'dan ve daha birçok "değerli vatandaşı" olan ülkenin kendi sınırları içinde istemediği "PİSLİKLER" gemilere yüklenecek ve TÜRKİYE'deki ÇÖPLÜĞE gönderilecek! Sorun sadece Yalova ile de sınırlı değil! Burada depolanacak ve bizim asla "kontrol etmeyeceğimiz" atıklar "altından geçen aktif fayın" kırılması veya başka bir sebeple "patlarsa" Marmara Bölgesi YOK OLACAK! Daha açık yazayım: Kendi elimizle İstanbul'un yani KÜRESEL GÜÇ BÜYÜK DEVLET TÜRKİYE'nin KALBİNİN dibine BOMBA inşa ettirmiş olacağız! Sonuç: Bu tesisi yapanlar amaçlarına ulaşmak için her türlü yolu deniyorlar! Hem pisliklerini depolayacaksın, hem de Türkiye'nin KALBİNE bombayı yerleştireceksin! Son söz: Türkiye buna İZİN vermiş olamaz! Bu işi takip edenler "bizi hükümet destekliyor, olur aldık" diyorlar ki; BEN BUNA ASLA AMA ASLA inanmak istemiyorum ve inanmıyorum! Bu hükümet küresel-emperyal güçlere karşı büyük bir savaş verdi ve IMF'yi Türkiye'den kovma başarısını gösterdi. Böyle bir gerçeklik içinde "Hollanda Kraliçesi'nin İsrail kökenli ortakları" ile Türk halkını zehirlemesine asla ama asla izin ve onay vermeyecektir! DURDURUN BU TESİSİ! Türkiye'yi sevenlere DUYURULUR! Not: Başta Yalovalı kardeşlerim olmak üzere bölgede hatta İstanbul'da yaşayan herkese sesleniyorum: Çocuklarınızın sağlığını ve can güvenliğini düşünüyorsanız; VATANDAŞLIK haklarınızı kullanın ve mutlaka "BU BOMBAYA" engel olun! Kaynak
Allah akil dagitirken böyle projelere onay verenler neredeymis? Yaw 3cü dünya ülkelerine bak size tesis kazandiracagiz istihdam saglayacagiz diye atilan kaziklar bunlar :s çanakkalede bu yükü tasiyan bi geminin kaza yapabilecegi veya 4bi yandan geçen fay hatlari hiç mi göz önünde bulundurulmaz
Bakan; n'ayır, n'olamaz dedi. http://www.haberx.com/yalovada_zehirli_kimyasal_atik_depolanmayacak(17,n,10743570,165).aspx Akşam haberlerinde de verildi bu açıklama. Tepkileri frenlemek (şimdilik)adına mıdır, yoksa gerçek midir?
ah orduyuda hallettiler darbe girisiminde bulunamıyor tayipi emperyalist güçlerin türkiyeye gönderdiği vali olarak görmeye basladım artık ve bu kadar bizanslı varken ikinci malazgirt harbi sart oldu da onu yapıcak türkler kaldımı hiç sanmıyorum
Böyle bir proje yapılıyorsa eğer, Yiğit Bey'in dibinden ayrılmadığı "büyüklerinin" izni ile yapılıyordur. Neden bu kadar şaşırıyor ki ?
Yetkili mercilerden gelen açıklama da çocuk kandırır cinsten. Sen öyle bir depolama alanı yaptıktan sonra ister içine petrol doldur, ister civar fabrikaların kullanacakları sıvı kimyasalları, ister bitkisel yağı doldur ne farkeder. İllaki kimyasal atık depolamaya gerek yok. O tesis çatladı mı Marmara yine bitecek. Ayrıca şu an bile denizlerimizin dış mihraklar tarafından kimyasal atık çöplüğü olarak kullanılmadığının garantisini kimse veremez.
Yiğit Bulut denen şahısın nasıl popüler olduğunu bir aklımıza getirip hatırlayalım mı? Sinan Aygün'le birlikte kendisi Siyaset Meydanın'da stüdyoyu terketmişti Atatürk ile ilgili bir tartışmada. Sonra ne olduysa oldu, arkadaş palazlandı falan. Son model Mercedesler, bir anda liboş kesiliverdi o Arslan gibi kükreyen Atatürk sevdalısı arkadaş! Haber doğru arkadaşlar. Haberlerde verdiler bende hemen eniştemi aradım. Anne tarafından akrabalarımız Yalova'da yaşıyorlar. Kendisi de onayladı. Doğrudur dedi. Allah bu coğrafyada yaşayan insanlara akıl versin. Ne diyeyim. Cennet gibi toprak bahşetmiş bizlere ama...
atik matik yyyiiiip boosverin abilerim ablalarim... biz ulkece zaten atik degilmiyiz... cernobil diyi bisiy vaadi da bisiy mi oldu... likir likir bakanimla icmedik mi caylari... % 8 sakat vatandasi da zaten mozambik cumhuriyetinden ithal ettik muzlarla birlikde... deprem meprem de olmadi yalovada... benim amcalar da orda... mutea it 5 kat cikivermis tek katli evlerine... hem ben zaten depremde askerde de degildim gebzede... o oluleri de ben cikartmadim amerikalilarin girmedigi yikintilarin arasindan... o bebenin kolu da elimde kalmadi benim... olunun bilegini kesen altin hirsizini da birisi tam iki kasinin ortasindan vurmadi... olmadi deprem meprem zaiyati gunde sekiz tane deli hapini da sadece delirmek icin aliyorum yillardir eglence olsun diye... hayal goruyosunuz hayaal! hem siz burayi turkiye sandiniz galiba... siz nerde yasiyorsunuz uzayda mi? burasi murdiye... yani kurt vatandaslarim da sevinmesinler... murdum erigi cumhuriyeti yani... burasi yiiiplerin yuppiyuppi yyyiiiplerin memleketi... hadi hep beraber yuppii... yupppii yyyiiiip! mufi abiii... Uriah Heep diyom Uriah Heep! http://www.youtube.com/watch?v=m4o==q6xuvs
birileri var galiba... ama benimkiler baska alemde! en buyuk asker benim askerrr... iste boole hizaya sokar benim asker... aslan adali hasaaan!
Bu işlere bugün başlanmış gibi bakarsak çoook yanlış yaparız, bu yanlışı bir çokları yaptı..!!! Taaa... osmanlının son zamanlarında yapılan yanlışlar, cumhuriyetin kurulması ilede devam ede geldi..!! hihi o zamanlarda yapılan yanlışların bugüne uzantısı bu günler..!! genleriyle oynanmış tohumların o günlerde bilerek veya bilmeyerek, kasıtlı veya kasıtsız olarak bu topraklara ekilmesiyle bu günlere gelindi..!!hihi bir milletin genleriyle oynarsan ortaya heralde nur topu gibi sağlıklı bir bir çocuk, nesil beklemekte heralde çok safdillik olur gibime geliyor..!! Rüzgâr ekildi şimdide fırtınalar biçiliyor, çok görmemek Lâzım..!! Bunlar daha iyi günlerimiz daha kötülerine hazırlıklı olmalıyız..!! ........ Sonra bu tayyip denen zatı muhterem gökten zembille inmedi..!! bu toplumun içinden, bu toplumun ve sistemin yetiştirmesi sonucu geldi..!! Nasreddin hoca fıkrasındaki gibi kaybettiğimizi, kaybettiğimiz yerde değilde, başka yerlerde arıyoruz galiba..!! idk söylenecek çok söz varda, sistem müsade etmiyor...!!! hihi Sağlıkla kalın, Mutlu kalın...
1.ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, YALOVA'DA ZEHİRLİ KİMYASAL ATIK DEPOLANMAYACAĞINI AÇIKLADI http://www.haber3.com/cevre-ve-sehi...-kimyasal-atik-depolanmayacagini==978607h.htm 2.Yalova'da zehirli kimyasal atık depolanacak mı? Bakanlık, basında çıkan haberleri yalanladı, ÇED süreci devam ediyormuş http://www.demokrathaber.net/cevre/yalovada-zehirli-kimyasal-atik-depolanacak-mi-h3168.html 3.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Yalova'da Zehirli Kimyasal Atık Depolanmayacak http://www.sondakika.com/haber-cevre-ve-sehircilik-bakanligi-yalova-da-zehirli-2911804/ bizim millet """"işine geldimi""" araştırmadan,aslı astarını bilmeden,iddia üzerinden siyasetçilik oynamasını pek sever.bunuda siyasi forum zannettiği balıkavı.netde yapar
......sıvı kimyasal, bitkisel yağ ve petrol ürünlerinin depolanmasının planlandığı...: Sıvı kimyasallar mayalanmış süt değil sanırım...Petrol ürünnleri de çevreye zararlı değil zaten... ........."ÇED raporu Bakanlığımızın koordinasyonunda, komisyon üyeleri tarafından değerlendirildikten sonra nihai karar aşamasına gelinecektir. ........... : Değerlendirme bakanlık komisyonu üyelerinde, yani ÇED raporunun önemi yok...Bunu yapılan HESlerde de gördük...Çed raporu gerekli değil deyip dünyanın en güzel vadilerindeki yaşamları katlederlerken. ....Şu anda söz konusu tesisin yapılacağına dair alınmış bir karar kesinlikle söz konusu değildir.... Burada dikkat çeken SÖZ KONUSU TESİS tamlaması...Sözkonusu olan tesis zehirli atık tesisi...Henüz alınmış karar yok ama alınmayacak karar da yok...Ama normal depolama tesisi gibi ifade etmeye çalışmışlar... Zihnin tezahürü olsa gerek... Her neyse... Libya'da Nato'nun ne işi var derken birden Nato'nun Libya'ya girdiği aklıma geldi de... Bunun balık avıyla alakası yok gerçi...
Bu kadar saf olmayalım. Zehirli atık deponlanmayacak derken bir yandan da tesisin temelleri atılır. İlk sefer sıvı kimyasallar depolanır ki bunun tehlikesiz olduğunu kimse söyleyemez, ikinci postada kimyasal atıklar depolanır kimsenin ruhu duymaz. Bu işler böyledir. Adam tankerle gelir senin karasularının dibine atık dolu varilleri yığıverir yine ruhun duymaz. Bizimkiler de "bari denizlerimize atmayın sonra laf oluyor, biz tesis yaparız oraya dökersiniz" derler bu iş bağlanır. Bu işin siyasetle, a partisiyle b partisiyle alakası yok bilinçli olup ülkene sahip çıkmakla alakası var biraz.